Dölek Köyünde Masa Tenisi Merakı

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Dölek Köyünde ilk defa düzenlenen ödüllü masa tenisi turnuvasına yaşları 7 ile 70 arasında değişen 55 vatandaş katıldı.

Dölek Köyünde Masa Tenisi Merakı
Gümüşhane’nin merkeze bağlı Dölek Köyünde ilk defa düzenlenen ödüllü masa tenisi turnuvasına yaşları 7 ile 70 arasında değişen 55 vatandaş katıldı.

Yarışmacılar arasında köyde ikamet edenlerin yanı sıra yurt dışında ya da il dışında yaşayıp yaz tatili için köylerine gelen aralarında Balıkesir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yılmaz Arı’nın da bulunduğu sporcular üç gün süren masa tenisi turnuvasında hem yarıştı hem de pişirilen kavurmayı birlikte yedi.

Turnuva organizatörlerinden Beden Eğitim Öğretmeni Fatih Balaban bu etkinliği uzun zamandan beri düzenlemeyi planladıkları ve bu yıl hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını dile getirdi. Masa tenisi sporunun yaş sınırı olmayan bir spor olduğunun altını çizen Balaban etkinliğe katılarak kendilerine destek veren Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan’a teşekkür etti.

Balaban, masa tenisi turnuvası öncesi yarışmaya katılacaklara verilecek ödüller için yardımsever vatandaşlardan destek aradıklarını belirterek “Ben ve arkadaşlarım uzun zamandan beri köyümüzde böyle bir etkinlik yapmayı ve bu etkinliği geleneksel bir hale getirmek için fırsat kolluyorduk. Bu fikrimize destek bulduğumuz bir anda hayata geçirmeye karar verdik. Yapacağımız harcamalar için sponsor olan hayırseverlerden topladığımız katkılarla hem üç gün boyunca köylülerimizle yemekler yedik hem de yarışmalarda derece alan sporcularımıza küçükte olsa ödüller verme imkanı bulduk. Dört ayrı kategoride yapılan yarışmalarda on beş yaşın altında yarışmaya katılın bütün çocuklara hediyeler verildi. Ayrıca dereceye giren bütün sporculara ödüller dağıtıldı. Bu etkinlik ilk olması nedeniyle bazı aksaklıklar yaşanmış olabilir ama bundan sonraki senelerde düzenleyeceğimiz etkinliklerin daha muntazam olması için bize fikir vermesi açısından önemlidir diye düşünüyorum. Buradan turnuvamıza bizzat katılan ya da maddi destek olan bütün köylülerime teşekkür ediyorum” dedi.

31 Temmuz- 02 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen turnuvanın son gününde düzenlenen ödül törenine katılan Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan’a teşekkür ettiklerini ifade eden Fatih Balaban, gelecek yıllarda bu turnuvayı geleneksel ve resmi boyutları olan bir düzeye taşıyarak köylerde sportif aktivitelerin ve tesislerin çoğalmasını sağlayarak Türk sporuna katkı koymayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2014, 21:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER