Dünya Şampiyonluğu İçin Koşacak

Gümüşhane’nin Atletizm’de ki Gururu Ercan Muslu, 6 Ağustos’ta Londra’da Yarışacak

Dünya Şampiyonluğu İçin Koşacak

Rio Olimpiyatlarına katılarak atletizm dalında Gümüşhane’ye bir ilki yaşatan maratoncumuz Ercan Muslu, bu kez de 4-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan 16. Dünya Atletizm Şampiyonasına katılacak.

Şampiyona öncesi çalışmalarını ara vermeden sürdüren Milli Atlet Ercan Muslu,  Londra için çok az bir zamanı kaldığını ancak, hem dünya şampiyonası hem de Japonya’nın başkenti Tokyo’da, 2020 yılında yapılacak Olimpiyat Oyunlarına katılmak için 6 Ağustos’ta Londra’da, en iyi derecesini koşmak istediğini söyledi.

Londra’da 42 bin 195 metre maraton koşacağını belirten Muslu, “Son 3 ayda biz dünya şampiyonasına gidebiliriz düşüncesiyle yol çıktık. Dünya şampiyonasına katılmak için barajlar ve o barajları geçmeniz gerekir. Ben, geçen yıl olimpiyatlardaki koştuğum derecelerle dünya şampiyonası barajını geçmiştim. Dünya Şampiyonası barajlarını geçen toplam 6 kişiydik. Ancak şampiyonada her ülkeden 3 kişi yarışabiliyor. Bu nedenle eleme koşusu yaptılar. Şampiyonaya gidecek olan 2 sporcumuz devşirme atletimizdi ve kalan bir tanesinin de bizden gitmesi gerekiyordu. Biz kendi aramızda yarıştık ve birinci olarak şampiyona biletini ben aldım” dedi.

“Lonrda’da Birinci Olmak İstiyorum”

Dünya şampiyonası hazırlıklarının son derece iyi gittiğini, kendisini büyük yarış için hazır hissettiğini kaydeden Ercan Muslu, “Benim yarışım 6 Ağustosta. Hazırlıklarım gayet iyi gidiyor. Londra için çok az bir zamanımız kaldı. Çok daha iyi antrenman yapabilirdik, ancak olimpiyatlardan sonra bazı sakatlıklar geçirdim. Çalışmalara çok geç başlamış olduk. En iyi derecemi Londra’da koşmak istiyorum. Hem dünya şampiyonası için hem de 2020 Tokyo’yu hedeflediğim için. İnşallah oraya kadar iyi bir sonuç alacağım. Orada Allah da bize güç kuvvet verdiği müddetçe hem bayrağımızı en iyi şekilde sırtımızda taşıyarak gururlanıyoruz. Türk milletinin dualarını hep arkamızda hissederek yarıştık. İnşallah onların dualarıyla da ülkemizi en iyi şeklide temsil etmek istiyoruz. Londra’da birinci olup Türk bayrağını göndere çektireceğim. O heyecanı anlatmak bile çok zor. Tük bayrağını taşımak bile orda göndere çektirmek bile çok güzel bir duygu. Ülkemizi temsilen katılıyoruz oraya. O heyecanı anlatamayız ama yaşamak o kadar gurur verici ki. İnsan kürsüye çıktığı zaman İstiklal Marşımızı okuttuğu zaman bayrağımız göndere çekilirken o duyguları yaşamak çok farklı.” diye konuştu.

"İneklerin Peşinde Koşuyordum Şimdi Londra’da Koşacağım"

Spora başlama hikâyesini de anlatan Muslu, “ Ben çocukluğumu Gümüşhane merkez Kazantaş Köyünde yaşadım. Köyde yaşadığımız dönemlerde hem tarlamız, hem de ineklerimiz vardı. Ben de o inekleri otlatıyordum. Bizde “geleklenme” denir, yani ineklerin tüm öğle sıcağında kaçma diyeyim ben kaçtığı zamanlarda ben de inekleri durdurmak için peşlerinden koşardım. Daha sonra Gümüşhane’de ortaokul dönemimde beden eğitimi öğretmenimiz, koşu antrenmanlarına gelenlerin sözlü notunu 5 vereceğini söylemişi Benim de atletizme merakım vardı, o gün bu günde koşmaya devam ediyorum. Benim atletizme başlama hikâyem de bu şeklide doğdu. Beden eğitimi dersinden 5 almak için 2001 yılında atletizme başladım ve 16 yıldır da atletizmle uğraşıyorum” şeklinde konuştu.

“Hayallerimi Rio’da Gerçekleştirdim”

Koşmaya başladıktan sonra hayatında çok önemli değişiklikler olduğuna dikkat çeken milli atlet Muslu, “Önce il ölçeğinde yarışmalara katıldım. Elde ettiğim başarılar ile birlikte herkes tarafından tanınan, ilgi gösterilen biri oldum. Daha sonra bölge, daha sonra Türkiye, sonra da Milli takımda yer alarak Uluslar arası yarışmalarda koşmaya başladım. Tabii, Milli takıma girdikten sonra her sporcunun hayali olimpiyatlarda yarışmaktır. Benim de en büyük isteğim olimpiyatlarda yarışmaktı. Bu hayalimi 2016 yılında düzenlenen Rİo olimpiyatlarında gerçekleştirdim. Dünyanın en büyük organizasyonu ve her 4 yılda 1 yapılan bir organizasyon. Atletizm dalında Gümüşhane’nin ilk olimpiyat sporcusu olarak yarıştığım Rio olimpiyat oyunlarında 51’nci oldum. Böyle bir organizasyonun içerisinde yer almak inanın çok farklı bir duyguydu” ifadelerini kullandı.

Milli Takım Serüvenini Anlattı

Milli takım geçmişi ve başarıları ile ilgili bilgiler veren Muslu açıklamalarını; “Milli takıma ilk defa 2005 yılında girdim. Avrupa kupası mili takım seçmelerinde.  İlk yarışımı da Hollanda Tilburg’da yaptım. Yaklaşık 16 yıllık sporculuk hayatımda; 2012 yılında ferdi olarak büyüklerde Avrupa 2’nciliğim, 2007 yılında dünya dağ koşusu şampiyonasında dünya gençler 4’nclüğüm, takım dünya 2’nciliklerim, 2010 ve 2012 yılında Balkan maraton şampiyonluklarım, 2011 yılında dağ koşusunda Balkan 3’üncüğüm. Birçok Türkiye şampiyonluklarım, 2’ncilkilerim, 3’üncülüklerim oldu” ifadeleri ile tamamladı.

“4 Olimpiyat Sporcusundan Biri”

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü İsrafil Arslan ise şu anda Gümüşhane’de 38 adet milli sporcunun bulunduğuna vurgu yaparak, “. Ama Ercan Muslu’nun çok farklı bir özelliği var. Mutlaka sporcularda ve insanlarda dünyada gelip geçicidir. Ercan, bugün Gümüşhane’mizin yetiştirmiş olduğu 4 olimpiyat sporcusundan birisi. Kendisi bizim çalışanımız olmakla beraber bu şehrin hem olimpiyat hem de milli sporcusudur. Biz kardeşimizle yolumuza devam ediyoruz. Gümüşhane 2016 Rio olimpiyatlarına 2 sporcusunu göndermiştir. Bu onuru bizlere yaşattığı için kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

“Ercan Vazgeçilmezlerden Biri”

Milli takım sporcuları içreisinde  Ercan’ın vazgeçilmezler arasında yer almasının kedilerini ayrıca mutlu ettiğini dile getiren Aslan, “Ercan inşallah bu ülkeye hem sporcu olarak hem antrenör olarak yıllarca hizmet edecek. Biz kendisinden sadece sporculuk yaşamında değil antrenörlük yaşamında da faydalanmak istiyoruz. Hedeflediğimiz şeyleri de inşallah bir bir gerçekleştiriyoruz.

“En önemlisi ülkemizin başarılı olması”

Ercan Muslu’nun 6 Ağustosta dünya şampiyonasında koşacağını hatırlatan Aslan sözlerini; “İnanıyorum ki o şerefli bayrağımızı en yukarılara taşıyarak ve istiklal marşımızı söyleterek ülkemize dönecek. En önemlisi ülkemizin başarılı olması. Özellikle ülkemizin yetiştirdiği yerli sporcuların daha başarılı olacağına inananlardan biriyim. Biz kendi çocuklarımıza değer verip onlarla yolumuza devam edip istenilen düzeyde başarıyı elde edebilirsek ben inanıyorum ki bu ülke bir adım daha basamak atlamış olacak. Bunları başaracak olan kardeşlerimizden birisi de Ercan Muslu’dur. Ben ondan 2’ncilik 3’ncülük beklemiyorum. Allah nasip ederse bu tecrübesini konuşturacak ve inşallah İstiklal Marşımızı ve bu ay-yıldızlı bayrağımızı gönderde dalgalandıracak diye düşünüyorum. Kendisin güveniyor ve inanıyoruz” diye tamamladı.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2017, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER