Gümüşhane’de İl Spor Merkezleri açılışı yapıldı

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 20 spor branşında ücretsiz olarak eğitim vermek üzere İl spor Merkezlerini resmi olarak düzenlenen törenle açtı. 

Gümüşhane’de İl Spor Merkezleri açılışı yapıldı

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 20 spor branşında ücretsiz olarak eğitim vermek üzere İl spor Merkezlerini resmi olarak düzenlenen törenle açtı. 

Aydın Doğan Spor Salonunda düzenlenen törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili  Selahattin Taş,  çocuk ve gençlere spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, yazın boş zamanlarını sporla değerlendirmek, her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak, ruh ve beden sağlığı yerinde fizyolojik ve psikolojik sağlamlığa sahip, yetenekli ve kabiliyetli gençleri Türk sporuna kazandırmak, güçlü bir alt yapı oluşturmak amacıyla her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle başlayan İl Spor Merkezlerinde de antrenörler nezaretinde sportif çalışmalar yürütüldüğünü hatırlattı.

İl Spor Merkezlerimizde almış oldukları eğitimler sonrasında elit sporcu vasıflarına ulaşan çocukların antrenmanlara devam ettirilmeleri sağlanarak müsabık sporcu olmaları sağlanacağını ve böylelikle Gümüşhane’yi ve ülkemizi uluslararası platformda temsil etme bakımından İl Spor Merkezlerinin birer fırsat olduğunu, bu fırsatı bütün çocuk ve gençlerin sporu bir yaşam kültürü olarak benimsemelerini amaçladıklarını kaydeden Taş, “Bu amaca ulaşabilmemiz için de ailelerimizin desteğine ihtiyacımız vardır. Sporun çocuklarımızın yaşamında sadece yaz dönemi faaliyeti olarak görülmemesi, okullar açıldığı zaman da çocuklarımızın spora yönlendirilmesi ve desteklenmesi çok önemlidir. İl Spor Merkezlerimizde farklı okullardan, farklı kültürlerden gelerek hep birlikte spor yapan çocuklarımız, gençlerimiz, yeni arkadaşlıklar ve dostluklar edinmektedirler” dedi.

Gümüşhane’de 5-18 yaş arası çocuklara ve gençlere yönelik atıcılık, atletizm, badminton, hentbol, bocce, jimnastik, halkoyunları, masa tenisi, kayak, kick boks, yüzme, bilardo, satranç, boks, bilek güreşi, voleybol, taakwondo, okçuluk, basketbol ve aikido olmak üzere 20 branşta ücretsiz olarak açılan il spor merkezleri 15 Eylül 2018 tarihine kadar devam edecek.

Etkinliğe Şube Müdürü Necati Köksal, Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel, Kuran Kursları hocaları, antrenörler, sporcular ve sporcuların aileleri katıldı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER