Gümüşhaneli Atıcılar Yeni Türkiye Rekorunun Sahibi

Gümüşhaneli atıcılar, Havalı Silahlar Egemenlik Kupası Şampiyonasında bireysel madalyaların yanında bir de takım rekoru kırdı.

Gümüşhaneli Atıcılar Yeni Türkiye Rekorunun Sahibi
Gümüşhaneli atıcılar, Havalı Silahlar Egemenlik Kupası Şampiyonasında bireysel madalyaların yanında bir de takım rekoru kırdı.

Havalı Silahlar Egemenlik Kupası Şampiyonası, Atıcılık ve Avcılık Federasyonunun 2015 Faaliyet Programında Yer alan ve 21-26 Nisan 2015 tarihleri arasında Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan Havalı Silahlar Poligonunda gerçekleştirildi.

Antrenör Coşkun Abiş yönetiminde bir genç bayan, üç yıldız erkek sporcu olmak üzere toplam dört sporcu ile katılan Gümüşhane Gençlik Spor Kulübü ekibi, hem bireysel hem de takım olarak birincilikler elde etti.

Yıldız Erkekler Havalı Tüfek disiplininde Muhammet Furkan Abiş, önceki müsabakalardaki başarılarını koruyup puanını artırarak hemen arkasındaki sporcuya 12,2 puan fark atarak 396,4 puanla yeniden Türkiye şampiyonu oldu.

TAKIM REKORU

Havalı tüfek disiplininde Muhammet Furkan Abiş, Muhammet Selim Günday ve Muhammet Kolcu’dan oluşan yıldız erkekler havalı tüfek takımımız takım rekorunu elinde tutan Ankara Türk Silahlı Kuvvetler Spora ait olan 1151,6’lık takım rekorunu 1160,6 puan atarak dokuz puan farkla yeni Türkiye havalı silahlar takım rekorunu takım halinde kırdı ve yine Türkiye şampiyonu oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, havalı tüfek disiplininde yetişmiş ve yetişmekte olan milli sporcuların yanı sıra yapılan tüm müsabakalarda madalya ve kupayla dönen sporcuların sayısının her geçen gün arttığını belirterek, bu müsabakalardan da madalyalarla ve kupalarla dönen Antrenör Coşkun Abiş ve sporcuları başarılarından dolayı kutladı.

Aslan, atıcılık faaliyetlerinde desteklerini esirgemeyen Vali Yücel Yavuz’a ve Gümüşhane Belediye Başkanı ve aynı zamanda Atıcılık ve Avcılık İl Temsilcisi Ercan Çimen’e teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER