Gümüşhane’nin spor temsilcileri Zigana’da toplandı

Toplam 39 spor branşının il temsilcisinin bulunduğu Gümüşhane’de, 2017 yılı değerlendirme toplantısı Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana dağında bulunan Gümüşkayak tesislerinde gerçekleştirildi.

Gümüşhane’nin spor temsilcileri Zigana’da toplandı

Toplam 39 spor branşının il temsilcisinin bulunduğu Gümüşhane’de, 2017 yılı değerlendirme toplantısı Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana dağında bulunan Gümüşkayak tesislerinde gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan başkanlığında yapılan toplantıya 30’a yakın temsilci ve kurum yetkilileri katıldı. 2017 yılında yapılanlar ve 2018 yılında yapılması planlanan çalışmaların ele alındığı toplantıda branş temsilcileri sorunlarını aktarma fırsatı buldu.

“Spor adına güzel şeyler üretmeye çalışıyoruz”

Toplantının başlangıcında konuşan Aslan, Gümüşhane adına sporda güzel bir ivme kazandıklarını belirterek, “Bunu hiç abartarak söylemiyorum. Gerçekten kalite ve kalifiye bir il temsilcileriyle yolumuza devam ediyoruz. Birçok arkadaşımız akademisyen. Birçok arkadaşımızın kendi iş yeri var. Birçok arkadaşımız işinden feragat ederek bize zaman ayırıyorlar. Spor adına güzel şeyler üretmeye çalışıyoruz” dedi.

“Ciddi hamleler gerçekleştirdik”

Gümüşhane adına güzel şeyler yapıldığını Bakanlıktaki yetkililerin de söylediğini ifade eden Aslan, “638 KHK ile 2011 yılından bu tarafa ciddi hamleler gerçekleştirdik. Bununda meyvelerini topladık ve toplamaya da devam ediyoruz. Bizden önceki abilerimiz bu işin tohumlarını ekmişti. Biz o tohumların üzerine ağaçlarımızı diktik. Yavaş yavaş meyvelerimizi toplamaya başladık. Allaha şükürler olsun ki küçük ölçekli bir il olmamıza rağmen geçen yıl yapılan Rio olimpiyatlarına birisi özel sporcular diğeri de maratonda olmak üzere 2 kardeşimizi göndererek hem ilimizi hem ülkemizi temsil etme şerefine nail olduk. Bu tek başına gösterilecek bir gayretin ürünü olmasa gerek. Sizler gerek branş bazında gerekse takımlar bazında bu ile bir ivme kazandırdığımız gerçek. Bunu hep beraber görüyoruz” diye konuştu.

“Gümüşhane’de 12 bin 900 lisanslı sporcu var”

Gümüşhane olarak hemen hemen her branşta liglere katıldıklarını dile getiren Aslan, Gümüşhane’de bugün itibariyle 12 bin 900 lisanlı sporcu bulunduğunu belirterek, branş bazında antrenörlerin olmaması ya da var olan antrenörlerin il dışında görevlendirilmesinin yapacak oldukları faaliyetlerde biraz sekteye uğrattığını belirterek, 2018 yılı için gerekli görüşmelerimizi yaptıklarını söyledi.

“İlçelerimizde tesisleşmeyi tamamladık”

Gümüşhane açısından bir spor kenti olma yolunda önemli adımlar attıklarını kaydeden Aslan “Yine ilçelerimiz dahil olmak üzere tesisleşmelerimizi tamamlamak üzereyiz. Dün itibariyle son Kürtün’de eksik olan bir stadımızı tamamladık. Geçici kabulünü yaptık inşallah orda da kulübümüzü kurarak orada da faaliyetlerimize başlamış olacağız. 5 ilçemizde de spor salonumuz ve statlarımız hazır. Oralara göndereceğimiz personellerle oralarda keşfedeceğimiz sporcularla birlikte daha büyük başarılara imza atacağız” şeklinde konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER