Hentbol Takımı Lig Maçını Kelkit’te Oynayacak

Türkiye Hentbol 1. Liginde mücadele eden Gümüşhane Belediyesi Hentbol takımı, Aydın Doğan Spor salonunun tadilatı nedeniyle ligin üçüncü haftasında İzmir Büyükşehir Belediyesi maçını Kelkit’te oynayacak.

Hentbol Takımı Lig Maçını Kelkit’te Oynayacak
Türkiye Hentbol 1. Liginde mücadele eden Gümüşhane Belediyesi Hentbol takımı, Aydın Doğan Spor salonunun tadilatı nedeniyle ligin üçüncü haftasında İzmir Büyükşehir Belediyesi maçını Kelkit’te oynayacak.

Kulüp Başkanı Mustafa Demir, gazetemize yaptığı açıklamada, maçın zor olacağını belirterek,  “Muğla Köyceğiz karşılaşması talihsiz bir maç oldu. Hakemin Antalya bölgesinden verilmesi ayrı tartışılması gereken bir konu ve bunun yanında da son 10 dakika kala oyuncularımıza 2 dakika cezalar vermesi maçın kaderini değiştirdi. Hakemin son saniyelerde verdiği 7 metrelik atış tamamen oyunun seyrini değiştirdi. Kazanmamız gereken bir maçı kaybettik” dedi.  

TEK SUÇ HAKEMDE DEĞİL

Demir, “Hakemin yaptıkları ile bir de bizim oyuncuların yapamadıkları vardı. Ataklarımızın sonuçsuz kalması, şutların gol ile buluşmaması ve oyuncuların maç disiplininden kopmaları bizi galibiyetten eden etkenlerdir. Oyuncularımızın ve teknik ekibimizin bazı şeyleri gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. Ligin daha başındayız ama biz hedefi olan bir takımız ve bu doğrultuda çalışmalıyız” ifadelerine yer verdi.  

“EV SAHİBİ OLMA AVANTAJDIR”

Üç ay boyunca bekleyen Aydın Doğan Spor salonu liglerin başlaması ile tadilata girdiğini dile getiren Başkan Demir, “Salonun ne zaman biteceği meçhul, Sayın Valimiz Okay Memiş’in salonun en kısa zamanda bitmesi için talimat verdiğini duydum. İnşallah valimizin talimatını dinlenir ve salonu bitirirler. Salon bitmesi ile Gümüşhane Belediyesi hentbol takımı ile bayan voleybol takımımız kendi salonunda maç oynama avantajını kullanacaktır” ifadelerine yer verdi.

Demir, “Cumartesi günü maçımızı Kelkit’te oynayacağız. Kelkit ile beraber olacağız.  İsim olarak bakıldığında Gümüşhane Belediyesi hentbol takımı olarak yazılsa da, tüm ilçelerin ve şehrin takımıdır.  Hentbol takımına herkesin sahip çıkması gerekiyor. Kelkitli hemşerilerimizi bizleri yalnız bırakmayacağını düşünüyorum. Kelkit’te 1. Lig düzeyinde bir karşılaşma olacak, bunun değerini bilmek gerekiyor. Ünal Yılmaz başkanımızın ve Kelkit halkının buna hazır olduğuna inanıyorum. Hentbol bu yörenin insanı için büyük bir şans. Hentbol sporunu yapan çocuklarımızın yükselme şansı daha fazla” dedi.

Demir, açıklamasında daha sonra şunları kaydetti: “Salon sporları başarıların gelmesi Gümüşhane adına yapılacak en iyi reklamdır. Cumartesi günü karışılacağımız  İzmir Büyükşehir Belediyesi maçına tüm halkımızı bekliyoruz. Cumartesi günü Gümüşhane’den otobüs kaldıracağız. Gümüşhane Belediyesi Hentbol takımımızı takip eden Sayın Valimiz Okay Memiş’e ve takım üstünde büyük emekleri olan Gümüşhan Belediye Başkanı Sayın Ercan Çimen’e ve İl Emniyet Müdürümüz Sayın Orhan Kar’a teşekkür ediyorum."

Sinan Uçar

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER