Muslu 2. Oldu

Gümüşhaneli milli atlet Ercan Muslu, 42 kilometrelik 36. Avrasya Maratonunda Türkler sıralamasında ikinci oldu.

Muslu 2. Oldu
Gümüşhaneli milli atlet Ercan Muslu, 36. Avrasya Maratonunda Türkler sıralamasında ikinci oldu.

SAYDES’in desteği ile maratona katılan Muslu, erkekler 15 kilometre kategorisinde bitiş çizgisini 46 dakikada görerek ikincilik kupasını kaldırdı.

Önümüzdeki yaz aylarında yapılacak olan Üniversiyad oyunlarında yarı maraton koşmayı hedeflediği için şimdiden Antrenörü Arif Demir’le hazırlıklarını aralıksız devam ettirdiklerini belirten Muslu, hedeflerinin Üniversiyad oyunlarında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek ve madalya ile dönmek olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıl ana sponsoru olan SAYDES'in ve Gümüşhanespor Asbaşkanı Günay Muslu ve Türker Yeniçeri’nin destekleriyle 2 ay Ethiopia’da kamp dönemi geçirdikten sonra Türkiye'de dünyanın en iyi dağ koşucusu Ahmet Arslan’ın önünde yarış bitirerek şampiyon olarak Avrupa şampiyonası vizesini aldığını hatırlatan Muslu, 2015 yılı Ocak ayından itibaren yine Ethiopia’da 2,5 aylık bir hazırlık döneminin ardından hem Üniversiyad oyunları için barajı hem de 2016 yılında Rio'da yapılacak olan olimpiyat oyunları baraj denemeleri için hazırlık yapacağını kaydetti.

Bu süreçte yanında olan ve destekleyen başta ana sponsoru olan Sağlık Yardımlaşma, Dayanışma ve Biriktirme Sandığı (SAYDES) Genel Başkanı Kürşad Emre Öğretmek’e, Milletvekilleri Feramuz Üstün ve Kemalettin Aydın’a, Günay Muslu ve Türker Yeniçeri’ye teşekkür eden Muslu, ayrıca dün yapılan 36. Avrasya Maratonunda 2. olduktan sonra tebrik dilekleri için bizzat telefonla arayan eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı’ya, Musa Canlı’ya, Petrol Spor Başkanı TPAO Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın ve Kulüp Antrenörü Ümit Kemal Pişkin ve yönetimine, Gümüşhane Üniversitesi Spor Daire Başkanı Zeki Kaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan'a, Beden Eğitimi öğretmeni ve milli takım antrenörü Ertuğrul Sarı’ya ismini hatırlayamadığım herkese iyi dileklerinden dolayı teşekkür ederim.

Muslu, geçen yıl yapılan Avrasya maratonda üçüncü olmuştu.
Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2014, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER