Muslu teşekkür etti

Gümüşhaneli efsane kayakçı Muzaffer Demirhan'dan 52 yıl sonra olimpiyatlara katılmaya hak kazanan ikinci sporcu olan milli atlet Ercan Muslu, hem Gümüşhane hem kendi adına mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Muslu teşekkür etti
Gümüşhaneli efsane kayakçı Muzaffer Demirhan'dan 52 yıl sonra olimpiyatlara katılmaya hak kazanan ikinci sporcu olan milli atlet Ercan Muslu, hem Gümüşhane hem kendi adına mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Gümüşhane kamuoyunun süreç boyunca hep yanında olduğunu ve kendisine destek verildiğini kaydeden Muslu, imkan verildiği sürece Gümüşhane’den olimpiyatlarda yer alacak birçok sporcu çıkacağını ifade etti.

Brezilya’da yapılacak olan Rio Yaz Olimpiyatlarına katılacak olan Muslu, buraya gelene kadar başından geçenleri ise şöyle özetledi: “Yıllar önceden hep ismini duyuyorum Gümüşhane'mizde Olimpiyat sporcusu ulusal ve uluslararası kayakta çok kez madalya almış ve efsane bir sporcu olduğunu. Üniversite okuduğum yıllarda kayak hocamız bana söylemişti rahmetli Muzaffer Demirhan ağabeyimi. Bende yıllar öncesinde hep hayal ediyordum dünyanın en büyük organizasyonunda yer alabilir miyim diye. 2012 Londra olimpiyatları oyunlarını baraj geçme yarışında olimpiyat barajını geçemedim. 4 yıl sonraki olimpiyat oyunlarına kalmıştı hayalim. Acaba 4 yıl sonra ne olur koşabilir miyim uzun bir yol ve süre var. Hayalini kurduğum yarışın 2015 yılında maratona 4 gün kala hastalandım ve olimpiyat barajını geçecek durumum vardı ama 42 bin 195 metre boyunca hastalığımdan dolayı nefes alış verişimi hep kulaklarımda hissediyordum. En iyi derecemle o dönem olimpiyat barajı 2 saat 17 dakika idi ve ben 2 saat 19 dakika 28 saniye ile finişe geldim. Barajı kaçırdım, üzüldüm ama bir taraftan sevinçliydim. Çünkü hayalime hasta olduğum halde en yakın  olduğum derece idi olimpiyat barajına. 2,5 dakika ile gerisinde kalmıştım. Ocak ayından sonra olimpiyat barajı değişti. 2 saat 19 dakika oldu. Tekrar hazırlıklara başladım. 2015 Eylül ayında Frankfurt maratonunda koştum 38 kilometre. Sıkıntılar yaşadım yarışı bırakmak zorunda kaldım. Pes etmedim Kenya’ya kampa geldim ama 2 ay kamp yaptım ve Dubai maratonun da 2 saat 17 dakika 28 saniye ile en iyi derecemi koşarak olimpiyat barajını geçtim ve hayalime bir adım daha yaklaştım. Tekrar Kenya’ya kampa geldim ve Nisan ayında Rotterdam maratonunu koşarak 2 saat 16 dakika 45 saniye ile en iyi derecemi koşarak 2016 yılı içerisinde ikinci kez olimpiyat barajını geçtim ve Gümüşhane’den olimpiyat oyunlarında bende varım dedim.”

İmkan verildiği sürece Gümüşhane’den olimpiyatlarda yer alacak birçok sporcu çıkacağını, nice Muzaffer Demirhan'lar ve Ercan Muslu'lar çıkacağını dile getiren Muslu, 4 Ağustos’ta Gümüşhane’ye geleceğini, Gümüşhanelilerin duasını alarak Türk bayrağını dalgalandırmak hem Gümüşhane’yi hem Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için Rio Olimpiyatlarına gideceğini de sözlerine ekledi.

Muslu, bu süreçte her zaman yanında olan, kötü koştuğu zaman kendisiyle üzülen eski milli sporcu, her zaman yol gösteren ve öncülük eden Satılmış Atmaca’ya, antrenörü Can Küçükbilgili’ye ve antrenman arkadaşı, birlikte olimpiyatlarda yarışacağı Bekir Karayel’e, eski SAYDES başkanı Kürşad Emre ÖğretmekE, SAYDES yönetimine, olimpiyatları en az kendisi kadar isteyen ve “olimpiyatlara git düğün masrafların benden” cümlelerini kuran Türker Yeniçeri’ye, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çimtimar'a, Gümüşhane eski Valisi Yücel Yavuz’a, Belediye Başkanı Ercan Çimen'e, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan’a, atletizm antrenörü Arif hocaya, kendisinin atletizme başlamasında öncülük eden, yol gösteren milli takım antrenörü Ertuğrul Sarı ve İrfan Turgay’a teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2016, 00:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER