Sarı, şampiyon çıkarmaya devam ediyor

Atletizm Milli Antrenörü Ertuğrul Sarı'nın Türk atletizmine kazandırdığı sayısız yeteneklerden birisi olan Orhan Öztürk ülkemize ve Gümüşhane'mize bir kez daha altın madalya sevincini, gururunu yaşatmayı başardı.

Sarı, şampiyon çıkarmaya devam ediyor

Atletizm Milli Antrenörü Ertuğrul Sarı'nın Türk atletizmine kazandırdığı sayısız yeteneklerden birisi olan Orhan Öztürk ülkemize ve Gümüşhane'mize bir kez daha altın madalya sevincini, gururunu yaşatmayı başardı.

Bulgaristan'ın Teteven şehrinde 10 Haziran Cumartesi günü koşulan Dağ Koşusu (Kros) Şampiyonasında ülkemizi temsil eden Öztürk, 8 bin 600 kilometrelik zorlu inişli çıkışlı parkuru tüm rakiplerinin önünde ilk sırada tamamlayarak Gümüşhane'yi ve ülkemizi sevince boğdu. Orhan Öztürk, altın madalyayı boynuna takmasının ardından Ay Yıldızlı Bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı söylettirdi.

“Ay Yıldızlı Bayrağı Dalgalandırmayı Başardık”

Milli Antrenör Ertuğrul Sarı, Artvin'de yapılan Balkan Şampiyonası Kros seçmelerinden sonra Gümüşhane'nin milli sporcularından Orhan Öztürk ve Osman Can Sever Balkan Şampiyonası seçmelerini kazanarak Bulgaristan'ın Teteven şehrine gitmeyi başardıklarını ifade etti. 10 Haziranda Bulgaristan'a giderek oradaki birçok millete ait atletizm sporcusu arasından Orhan Öztürk Balkan Şampiyonu olarak Ay Yıldızlı Bayrağı dalgalandırmayı başardıklarını belirten Antrenör Ertuğrul Sarı, Gümüşhane'nin diğer kros sporcusu olan Osman Can Sever ise Balkan Şampiyonası'nda 5. sırada tamlayarak gurur kaynağımız olmayı başardığını dile getirdi.  Sarı, "Bulgaristan 'nın Teteven şehrinde gerçekleştirilen kros atletizm maratonunda parkurun çok zor olmasına rağmen Balkan Şampiyonu olmayı başardık. Oradaki atmosfere rağmen sporcularım hemen oradaki ortama adapte olarak balkan koşusunda birinciliği ve beşinciliği hem Gümüşhane'mize hem de Türkiye Cumhuriyetine armağan etmeyi başardı. Orhan Öztürk, gecen yıl yapılan atletizm maratonunda dünya şampiyonu olmayı başarmıştı. 10 Haziranda yapılan Gençler Balkan Şampiyonası'nda birincilik elde ederek madalyalarına madalya kattı ve kariyerinde ilklere imza attı" diye konuştu.

“Gediz'de Derece Hedefliyoruz”

17 Haziranda Kütahya Gediz'de yapılacak olan Avrupa Milli takım seçmelerine katılacak olan Orhan Öztürk'ün antrenörü Ertuğrul Sarı, yapılacak olan kros maratonunda Balkan Şampiyonası'ndaki birinciliğin ardından Gediz'de de derece hedeflediklerini söyledi. Milli Antrenör Ertuğrul Sarı, Gümüşhane şehrinin atletizm sporu başta olmak üzere yetenek kaynayan bir şehir olduğunu vurgulayarak gerekli destekleri gördükleri takdirde başarıların artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

“Hiç Yılmadan Şampiyonluk İçin Çalıştık”

Gümüşhane'nin ve Ülkemizin atletizm gurularından biri olan Orhan Öztürk, duygu ve düşüncelerini Kuşakkaya Gazetesine aktardı. Öztürk, Bulgaristan'da yapılan kros atletizm şampiyonasında parkurun zor olduğuna değinerek kendisini hiçbir zaman yıldırmadığını ve farklı bir ortamda olmasına rağmen hemen adapte olarak Ülkemize ve Gümüşhane'ye şampiyonluk getirdiğini dile getirdi.

Balkan maratonu esnasında düşündüğü tek şeyin Ay Yıldızlı Bayrağın gururla göklere çekilmesinin olduğunu ifade eden Öztürk, "Yarışma sonucunda bayrağımızı gururla temsil etmek kadar güzel bir şey yok ve her yarışa bunu düşünerek çıkıyorum. Elde ettiğim birinciliklerle ülkeme kazandırdığım onuru orada yaşamak kadar heyecan verici bir durum benim için olmadı. Bu heyecanı yaşamak için antrenörüm Ertuğrul Sarı ile hiç durmadan çok zorlu parkurları beraber koştuk, hiç yılmadık ve birincilikle başarımızı taçlandırdık. Yaptığımız çalışmalar sonucunda aldığım birinciliklerle Ülkeme gurur kaynağı olmayı başardım. Bir sonraki hedefim ise Kütahya'da yapılacak olan Avrupa Milli takım seçmelerinde derece elde ederek tekrar Gümüşhane'mizin adını bir kez daha duyurmak" olduğunu söyledi.

Ramazan Yetim

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER