Şiran ‘Okçuluğu’ sevdi

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin yürüttüğü 'Şiran sporla buluşuyor' projesi kapsamında okçuluk eğitimleri tamamladı.

Şiran ‘Okçuluğu’ sevdi

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin yürüttüğü 'Şiran sporla buluşuyor' projesi kapsamında okçuluk eğitimleri tamamladı.

Şiran Öncü Spor Kulübü Derneği, Ocak ayı içerisinde tanıtımını yaptığı Okçuluk sporu meraklıları ve sevenleri için okçuluk antrenörü eşliğinde hafta içi 09.00 – 21.00 saatleri arasında kapalı spor salonunda ortaokul öğrencilerine, lise öğrencilerine ve vatandaşlara geleneksel ve modern okçuluk branşlarında eğitim verildi.

Şiran Öncü Spor Kulübü Başkanı Vedat Kılıç, kulüp olarak amaçlarının öğrencileri, gençleri vatandaşları bu tür etkinlikler sebebiyle bir araya getirip kaynaşmasını sağlamak ve ata sporumuz olan okçuluğu tekrar canlandırmak olduğunu söyledi.

Proje sayesinde Şiran’da okçuluk meraklıları olduğunu gördüklerini kaydeden Kılıç, “Mesela öğrencilerimizden bir tanesi babasına klasik ok ve yay aldırmış uzun zamandır tek başına antrenörden eğitim almadan çalışıyor. Bir diğer hocamız üniversite yıllarında profesyonel olarak okçuluk sporuyla ilgilenmiş. İşte etkinlik sayesinde bu arkadaşlarla tanıştık ve inşallah önümüzde yıl Türkiye okçuluk yarışmalarına bu arkadaşlarımız ve okçuluk sporu meraklıları ile katılmak istiyoruz. Ayrıca Şiran Öncü Spor Kulübü olarak yaptığımız proje dâhilinde 4-7 Mayıs tarihleri arasında Çanakkale - İstanbul  gezisi düzenleyeceğiz” dedi. 

Kılıç, ayrıca projenin yürütülmesinde her türlü desteği veren proje ortağı Şiran Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Tarık Şahin’e, sorumluluk göstererek öğrencilerini etkinliğe getiren okul müdürlerine ve Şiran halkına teşekkür ettiğini dile getirdi.
 

Haberin Kaynağı: Şiran Gündem Gazetesi

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER