Şiran spor tarihinde ilk

Şiran Öncü Gençlik Spor Kulübü Derneği ve Şiran İlçe Spor Müdürlüğünün birlikte koordine ettiği "Şiran Sporla Buluşuyor" PRODES projesi kapsamında okçuluk kursu açılış töreni gerçekleştirdi.

Şiran spor tarihinde ilk

Şiran Öncü Gençlik Spor Kulübü Derneği ve Şiran İlçe Spor Müdürlüğünün birlikte koordine ettiği "Şiran Sporla Buluşuyor" PRODES projesi kapsamında okçuluk kursu açılış töreni gerçekleştirdi.

İlçe Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen kurs açılışına, Şiran Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Spor İlçe Müdürü Tarık Şahin, Şiran Öncü Gençlik Spor Kulübü Dernek Başkanı Vedat Kılıç, İlçe Mili Eğitim Müdürü Bayram kundak, Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şiran spor tarihinde ilk olan ve dünya sporunda önemli yeri olan sporlardan okçuluk sporu kursu hakkında ilk konuşmayı Şiran Öncü Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Vedat Kılıç gerçekleştirdi.

Kılıç, “Derneğimizi kurma amacımız ata sporlarımızın içinde bulunduğu unutulmuş ve unutulmaya yüz tutmuş sporlarımızı tekrar tanıtmak, canlandırmak ve gençlerimizi ecdadın mirası ile buluşturmaktır. Gençlerimizin esiri olduğu telefon, internet, televizyon değil bunların yerine ok atmalarını, mindere çıkmalarını, pehlivanlık neymiş, yiğitlik neymiş, bunları öğrenmelerini sağlamalıyız. Bunun için de projemize ağırlık olarak ve Şiran’da ilk olacak olan okçuluk sporu ile buluşturmayı hedefliyoruz. Ağırlık olarak Osmanlı geleneksel okçuluğunu ön plana çıkaracağız. Bu doğrultuda okullar arası turnuva ve yetişkinler arası eğitimden sonra turnuva yapmayı arzu ediyoruz” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tarık Şahin de projenin amacının ilçede çocukları, gençleri sporla buluşturarak olumsuz ortamlardan uzaklaştırmak, çocukların ve gençlerin daha sağlıklı ortamlarda yaşamalarına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Şiran Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar ise ilçede böyle bir etkinliğin olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Atalarımızın hayatının en önemli noktasında icra edilen ve yaşamlarının bir biçimi olan atıcılık, binicilik, okçuluğun bu kadar terkedilmesi beni üzdü. Biraz önce dernek başkanımızda bahsetti bu tarz sporlar okçuluk federasyonumuzun destekleri ile tekrar canlanıyor. İnşallah tekrardan bu canlılığı yakalayıp dünyada söz sahibi olacağız. Bizi üzen konu şu okçuluk sporunda kullanılan bazı ekipmanları yurt dışından temin etmemiz. Aslında bu oklar ve okçuluk Osmanlıda kullanılan ve Osmanlıdan günümüze gelen bir spor dalıdır. Maalesef okçuluk sporunda ulusal boyutta çoğu yarışmaya katılım sağlayamamaktayız. Son yıllarda bize ait olan sporlarımızdan ve bizi biz yapan değerlerden uzaklaşmış olduk. İnşallah bu çalışmalarla birlikte tekrar eski günlerimize kavuşmuş olacağız. Şiran’da yapılan bu etkinlik beni mutlu etti. Yeni kurulan okçuluk kulübüne katılacak öğrencilere başarılar diliyorum” diye konuştu.

Program sonunda protokol üyeleri ve davetliler okçuluk eğitmeni eşliğinde deneme atışları gerçekleştirdi.
 

Haberin Kaynağı: Şiran Gündem Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER