Stad Zemini Artık Buz Tutmayacak

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl buzlu görüntüleri ile Türkiye gündemine oturan Yenişehir stadı zemininin değiştirilmesi için düğmeye bastı.

Stad Zemini Artık Buz Tutmayacak

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl buzlu görüntüleri ile Türkiye gündemine oturan Yenişehir stadı zemininin değiştirilmesi için düğmeye bastı.

Konu ile ilgili olarak Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan Gümüşkoza’ya yaptığı açıklamada ödeneğin geldiğini ifade ederek, bir ay içerisinde ihale sürecinin tamamlanıp, 10-15 gün içerisinde de işin bitirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Bir Ay İçerisinde İhale Tamamalanacak

Firma ile irtibat halinde olduklarını ve firmayı Gümüşhane’ye davet ettiklerini dile getiren Aslan, “Perşembe günü inşallah burada olacaklar. Bu işi Türkiye’de yapan tek bir firma bulunuyor. Ankaragücü, Gençlerbirliği, Elazığ ve Ordu’da ki statların işlerini de bu firma yaptı. İhale sürecimiz var. Bu ihale sürecini hızlandırmak için bir çalışma yapıyoruz. Firma yetkilisi gelip yerinde stadı görecek ve şartnamesini hazırlayacak. Çünkü bu iş bize yabancı. Gelen firma yetkilisi bize sadece ihale şartnamesini hazırlamakta yardımcı olacak. Ardından ya 21 /b’ye göre( aciliyete binaen), ya da açık ihale usulü ile ihalemizi yapacağız. İhale sürecini bir ay içerisinde sonuçlandırmayı planlıyoruz” dedi.

Zeminde Kar ve Buzlanma Olmayacak

Bu tür işlerde ihale sürecinin zaman aldığını kaydeden Aslan, “İşe başladıktan sonra 10-15 gün arasında zeminin döşenmesi işi tamamlanıyor. Makineler zemini açtıktan sonra alt zeminin önce kumlamasını yapıyor. Isıtma serildikten sonra tekrar çimleri üzerine kapatıyor. Zeminde bu işlem yapılırken bozulma sökülme olayı yaşanmayacak. Artık bu kış stadımızın zemininde kar ve buzlanma olmayacak” diye konuştu.

Önce Zemin, Sonra Tribün

Tribünlerdeki ısıtma sistemi ile ilgili olarak planlamalarını da açıklayan Aslan, “Bilindiği üzere bunların hepsi maliyeti yüksek olan işler. Yapacağımız zemin değişiminin maliyeti 1milyon lira civarında. Bu nedenle önce zeminin ısıtmasını yapmayı uygun bulduk. Daha sonrada tribün ısıtmasını yapacağız. Bakanlığın gönderdiği ödenek yalnızca zemin sorununu çözmeye yetiyor. Ancak bu demek değil ki seyircilerimiz üşüyecek. Tribün ısıtması ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Sayın valimiz ve vekillerimizin gayretleriyle ödenek sorununu aşmaya çalışıyoruz. Tribün ısıtmasının maliyeti de yaklaşık 1 milyon 200 bin Euro civarında. Bu yılki taleplerimiz arasında zemin alttan ısıtma, tribün ısıtması, ışıklandırma sistemiydi. Ama ışıklandırma şu an için yapılması söz konusu değil. Çünkü bu ligde gece maçları oynanmıyor. Bakanlık bir üst lige çıkmamız halinde ışıklandırma yapmamızı uygun görüyor” ifadelerini kullandı.

Reklam Çalışması Yapılmalı

Deneme amaçlı olarak Avni Aker’den on adet reklam tabelası alındığını hatırlatan Aslan, “Tabelalarımız stadımızda duruyor. Tabi bunları kullanılabilmesi için Gümüşhanespor kulübünün reklam çalışması yapıp bunları aktif hale getirmesi gerekiyor. Reklam olmadığı zaman bunları kurmaya gerek yok. İyi bir reklam çalışması yapılırsa bunları kurup faal olarak kullanabiliriz” şeklinde konuştu.

Jeneratör Kullanıma Hazır

Stada kurulan 400 KW’lık jeneratörün çalışır vaziyette olduğuna da değinen Aslan, Müsabakalar oynandığında olası bir elektrik kesintisine karşı şehrin yarısını aydınlatabilecek güçte olan jeneratöründe kurularak hizmet aksaklığı yaşanmaması için kullanıma hazır hale getirildiğini sözlerine ekledi.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2017, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER