Üni-League sona erdi: Şampiyon Fasa Fiso FK

Üni-League sona erdi: Şampiyon Fasa Fiso FK

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Herkes İçin Spor Federasyonu ile Şampiyon Halı Saha’nın ortaklaşa düzenlediği 8. Üni League sona erdi. Turnuvanın final müsabakası Karadeniz Fırtınası ile Fasa Fiso FK arasında gerçekleşti. Normal süresi 2-2 biten müsabakada rakibini penaltı vuruşlarıyla eleyen Fasa Fiso FK şampiyonluğunu ilan etti.

‘Bu Lig’in Büt’ü Yok’ sloganıyla Şampiyon Halı Sahada 20 takımın katılımıyla düzenlenen turnuvanın final müsabakalarını Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, kurum müdürleri ve üniversite öğrencileri takip etti.

Gümüşhane Üniversitesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen turnuvanın final maçında Karadeniz Fırtınası ile Fasa İSO FK Takımı karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın normal süresi 2-2 berabere kalırken, yapılan seri atış penaltılar sonucunda Fasa Fiso takımı turnuvanın şampiyonu oldu. Şampiyonada Karadeniz Fırtınası takımı ikinci, Livercool takımı ise üçüncü oldu.

SPORTİF VE SANATSAL ETKİNLİKLERİ DESTEKLİYORUZ

Turnuvanın ardından yaptığı açıklamada Ünilig Halısaha Turnuvası’nın 8’ncim kez düzenlendiğini kaydeden Rektör Zeybek, turnuvaya katılan takımları kutlayarak Zeybek, “Gençlerin dersleri dışında sportif ve sanatsal faaliyetlerine destekliyoruz. Bu tür organizasyonlar öğrencilerin kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağlıyor. Turnuva gayet centilmence geçti. Turnuvaya toplamda 20 takım katıldı” dedi.

Finalin adına yakışır bir şekilde sonuçlandığını dile getiren Rektör Zeybek, şunları söyledi: “Final maçı son saniyeye kadar çekişmeli oldu. Bundan bu tür turnuvaları düzenlemeyi planlıyoruz. Öğrencilerimizin bu tür turnuvalara katılımlarını istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ise bu yıl 8’ncisi düzenlenen turnuvaya 20 takımın katıldığını hatırlattı. Şampiyonanın finalinde Fasa Fiso FK takımı ile Karadeniz Fırtınası takımlarının karşı karşıya geldiğini dile getiren Aslan, “Finale yakışan bir maç oldu. Biz bu finalin büt’ü yok diyoruz. Seneye tekrarını yapacağız. Bunu geleneksel hale dönüştürdük. Ben inanıyorum ki Gümüşhane’miz spor şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Bütün ilköğretimde, ortaöğretimde ve lisede olduğu gibi üniversite öğrencileri ile turnuva düzenledik. Onların hoşça vakit geçirmelerini, kaynaşıp bir araya gelmelerini sağladı. Her bölümden öğrencilerin karışık şekilde takımlarını oluşturarak turnuvaya katıldı. Turnuvanın birincisine bin 750 lira, ikinciye 400 lira, üçüncüye ise halı sahada 3 maç bedava oynama ödülü verildi” diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER