TERÖRE KARŞI MİLLİ DURUŞ

Türkiye dünya çapında örnek alınacak bir adım attığında, yeni bir teşebbüste bulunduğunda, ayakları üzerine basmaya başladığında saldırılara maruz kalıyor. Bu saldırıların arkasında kimler niye varlar? Bir asır evvel bu coğrafyada sınırları yapay şekilde bölerek insanları ayıranların, bir asır sonrada bu hedeflerini uygulamaya koymaya kalkıştıklarını görüyoruz. Öncelikle sınırları bölerek insanların zihin ve gönüllerinin de bölünmek istendiği aşikâr bir durum. Türkiye üzerinde oynanan oyun budur. Bu oyunların farkında olan, bu oyunları bozabilecek bölgede tek ülke Türkiye olduğu için Türkiye’nin üzerine bütün güçleriyle abanılıyorlar. Terör örgütleri eylemlerini yapacak gücü kudreti silahı mühimmatı nasıl buluyor? Terör örgütlerinin dışarıdan istihbarat, lojistik, silah, mühimmat gibi destekler almasa ayakta duramayacakları da aşikar. Terör, aslında bölgede başlatılan vekâlet savaşlarının kullandığı maşalardan birisidir ve maalesef Türkiye de eş zamanlı olarak çok sayıda terör örgütünün tehdidi altındadır. Bu resmin görülmesi çok önemli. Bölünmenin, parçalanmanın, dağılmanın önüne geçme gücüne, iktidarına sahip olan bir ülke olarak Türkiye’yi meşgul etmek, Türkiye’nin önünü tıkamak, büyük Türkiye olma yolunda ilerlemesini engellemeye çalışmak tek hedefleri. Bunun karşısında milletimiz son derece bilinçli bir şekilde duruyor. Hep beraber yapacağımız şey birlik ve beraberliğimizi teröre karşı korumaktır, ortak milli duruşumuzu sergilemektir ve bu çerçevede kim olursa, arkasında hangi güçler olursa olsun sadece sahadaki teröristle, eşkıya ile değil, aynı zamanda bu maşaları kullanan unsurlarla da bu mücadeleyi vermeliyiz. İçeride ve dışarıda Türkiye’yi kim tehdit ediyorsa, Türkiye’nin ulusal güvenliğini kim tehlikeye sokacak adımlar atıyorsa onlara karşı gerekli cevapları veriyoruz ve her zaman da vereceğiz. Terör ancak ortak bir milli duruşla engellenebilir. Terör saldırılarının ardından milletimizin gösterdiği ortak duruş çok önemli. Milletimizin bu olaylar karşısındaki şuurlu duruşu, provokasyonlardan da uzak durması takdir edilecek ve düşmanı çatlatacak bir duruş.


 Türk-Kürt kavgasını, alevi-sünni çatışmasını çıkarmaya çalışanlar her zaman avuçlarını yaladılar. Türkiye’de Türk-Kürt kavgası çıkarmak için PKK’yı otuz kırk  sene kullananlar bunu başaramadılar. Zaman zaman alevi sünni çatışması çıkarmaya çalıştılar başaramadılar. Çünkü bu ülkede yaşayan Türk-Kürt, Alevi -Sünni  herkes gerçekten ülkesine bağlıdır, aynı medeniyetin çocuklarıdır, aynı inancın mensuplarıdır, aynı Peygamber’in ümmetidir, et ve tırnak gibi bütünleşmiş olan bir unsurdur. Kadim birlikteliğimiz sonsuza kadar da devam edecektir. Türk-Kürt kavgasını çıkarmaya çalışanlar bunu başaramadılar, başaramayacaklar. Bölge halkı “yeter artık”  diye feveran ediyor. Bölge halkı, terör örgütüyle irtibatlı olan herkese “Artık sizi istemiyoruz, PKK’ya lanet olsun” şeklinde tepki gösteriyor.


 Ülkemizin doğusundaki illerde yapılan gösteriler bu şekilde anlamlıdır, o bölgenin halkı terör örgütüne karşı çok net bir şekilde duruş sergileyerek aslında oynanan oyunun Türk-Kürt meselesi değil, Kürt halkıyla PKK’nın arasında bir sorun olduğunu açıkça ilan ediyor ve ‘Bu oyunun biz tarafı olmayacağız, biz Türkiye’de bölünmenin tarafı olmayacağız.’  mesajını veriyor. Bu çok önemlidir, terörle mücadelenin güvenlik birimlerince yapılan mücadelesi kadar önemli ve değerli bir şeydir. Terörün aktif olarak halen hayatta olduğu bölgelerde, üzerine çok sıkı şekilde gidiliyor ama nihayetinde terör serseri mayın gibi oradan buraya dolaşan bir araç, nerede ne zaman patlayacağı belli değil. Terörün kanlı yüzü  son olarak Ortaköy’de ortaya çıktı onlarca kişi hayatını kaybetti. Milletçe ortak duruşumuzu bu olay karşısında da gösterdik. Bu mesele millet düşmanı terör örgütleri ile millet arasında bir savaştır, kavgadır diyerek sokaklara çıkılması açısından önemlidir. Bu terörle mücadele bakımından da çok önemlidir.


Bu gün terörü kınayan ülkelerin, dost ve müttefik bildiğimiz ülkelerin aynı şekilde terör örgütlerine destek vermesinden vazgeçmeleri lazım. Hem terörü lanetleyeceksin hem de destek vereceksin. Bu son derece tehlikeli ve çirkin bir oyundur. Hem ‘Teröre karşıyız’ diyeceksiniz hem Batı’da, Avrupa’da birçok ülkede siz terör örgütlerinin siyasi faaliyetler yapmasına göz yumacaksınız, finansman sağlama imkanlarının önünü açacaksınız, bu kabul edilebilir bir şey değildir, dürüst, samimi olmaları gerekir. Bugün terör sadece bir tek bölgeyi tehdit etmiyor, dünyanın hiçbir başkenti, önemli şehri, terör saldırılarından uzak, emin değildir. Dünyanın pek çok ülkesinde yaşanan terör saldırılarına karşı topyekûn bir insanlık cephesi oluşturmak gerekir. Terör örgütlerinin her birisini insanlık düşmanı olarak görüp insanlık cephesinde, doğu- batı ülkeleri bir araya gelerek teröre karşı ortak bir dil oluşturalım. Milletçe ortak milli duruş sergileyelim, birlik ve beraberliğimizi teröre karşı koruyalım.

YORUM EKLE