TEŞEKKÜRLER GÜMÜŞHANE

Sımsıkı sarılsın birleşsin eller,
Gün birlik günüdür gevşemeyelim.
Hep hakikat olsun konuşsun diller,
Gün dirlik  günüdür gevşemeyelim.
İsmail HAYAL



15 Temmuz içimizde ve dışımızda koşullanmış, bizden biri gibi görünerek, hayatımızın kılcal damarlarına kadar sahte gözyaşları dökerek ve Allah diyerek sirayet edebilmiş, öte yandan benim vergilerimle beslenen peygamber ocağı diyerek onur ve gurur duyduğumuz ve de değer verdiğimiz asker elbisesi içine girebilmiş vatan hainlerinin lanetle, beddualarla, ihanetle hatırlanacağı ve hem dünya ve hem de ahiretlerini yerle yeksan ettiği bir kara leke olarak tarihte yerini almıştır.

Toprağımıza, vatanımıza, bayrağımıza, namusumuza, kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize kasteden bu hainler şunu idrak edemediler ki bu millet en zor dönemde dahi imanıyla kükreyebilen bir şanlı neslin evlatlarıydı. Onlar ki;

"Tanka, topa, uçaklara, namlulara ve kurşunlara kafa tutan, şahadeti bir gül şerbeti niyetine içebilen, vatan için anadan, yârdan, maldan, canından ve asıl sevgilisi vatan uğruna tüm sevdiklerinden vazgeçebilen bir Asım'ın Nesli hüviyetindeydiler. Rabbim onlardan ebeden razı olsun.."

15 Temmuz gecesi Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emri gereği yediden yetmişe birkaç saliselik aldıkları kararla;

"Ömür boyu ya esaret ya da şahadet" muhasebesini yaparak şahadete karar kılanların onurlu ve nurlu bir imanla meydanlara, havaalanlarına yürüyen bir neslin zafer destanıdır. Bu destanı yazan her bir kahramanımızın gözlerinden ve ayaklarının altından öpüyorum. Bu uğurda Rabbim'in katına yürüyen ve Cennet'te peygamberlerle birlikte olacak olan 240 şehidimize gani gani rahmet, bu uğurda yaralanarak gazi şerefini ömür boyu gururla hatırlarında yaşayacak olan kardeşlerime de Cenabı Rabbim'den acil şifalar diliyorum.

Evet, 15 Temmuz üzerinden bu yazıyı okuduğunuz bugün itibarıyla tam bir ay geçti. Bizler bu ülkenin huzuru, selameti, mutlu yarınları adına demokrasiye sahip çıkma, onu yaşatma, zalimleri telin etme, şehitlerimize, vatanımıza, bayrağımıza ve birlik beraberliğimize sımsıkı sarılma adına Gümüşhane'de ve tüm ülkede demokrasi nöbetleri tuttuk. Bu zalimlere aynı toprak ve atalarımızın şehit kanıyla çizili vatan dediğimiz kutsal emanetin içinde Alevi Sünni, Türk, Kürt, Laz Çerkez, sağcı solcu, büyük küçük birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik adına güzel mesajlar verdik. Küçük bazı farklılıklarımıza rağmen "Vatan sevgisinin imandan geldiğini" tüm dünyaya adeta haykırdık.  

Şimdi o içimize kadar sinsi bir şekilde girebilen, bakmaya kıyamadığımız o şerefli üniforma içine yerleşebilen, ve hatta Yaşar Nuri Öztürk'ün "Bunlar bizleri Allah diyerek kandırıyorlar" sözüne inanmayarak bugün ah ile vah etsek de gerçek şudur ki Bakara Suresi 216. ayette Rabbim'in buyurduğu gibi;

"Sizin hayır bildiğinizde şer, şer bildiğinizde hayır vardır. Siz bilmezsiniz ALLAH bilir.."

Evet, maalesef hiç istenmeyen bu olay oldu. Onca şehit verdik, gazi verdik. Toplum olarak çok büyük badireler atlattık. Rabbim Türk ve İslam coğrafyalarındaki ve içimizdeki gözü yaşlı, kalbi kırık, himmetimize muhtaç o mazlumların duaları yüzü suyu hürmetine bizi adeta uçurumun kenarından alarak düzlüğe ve selamete çıkardı. Şükürler olsun.

Ve bu şer içinde hayrımıza vesile olabilecek olan şey nedir diye soracak olursak;

"Bu felaket bize unutmaya başladığımız kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi, yönümüzü, imanımızı, inancımızı, örf ve adetlerimizi, birlikte yaşayabilme erdemini, birbirimize karşı saygı ve hoşgörü gösterebileceğimizi, fikirlere değer verebileceğimizi ve daha birçok güzel hasletleri hatırlatarak gitgide ayrışmaya başlayan milleti yeniden bir araya getirilmesine vesile oldu."

15 Temmuz gecesinde meydanlara yapılan çağrıya icabet eden ve 10 Ağustos tarihine kadar meydanları terk etmeyen Gümüşhane halkına en anlamlı ve güzel ödülü bu zaman zarfında olağanüstü hizmet anlayışıyla çalışan Gümüşhane Belediye Başkanımız Ercan Çimen TEŞEKKÜR BELGESİ ile taçlandırmıştır. Ercan Çimen'in birlik ve beraberliğimizi tesis edecek bu güzel çalışmasını da ayakta alkışlıyorum.

Teşekkürler Sayın Valim, Teşekkürler İl Jandarma Alay Komutanım, Teşekkürler İl Emniyet Müdürüm, Teşekkürler Belediye Başkanım, Teşekkürler Milletvekillerimiz.

Ve teşekkürlerin en büyüğü siz değerli Gümüşhaneli kardeşlerimin. Siz o gün parti, ideoloji, fikir, düşünce olarak hepiniz adeta birer vatandınız, sağduyu idiniz, kalpleri bir atan imanlı yüreklerdiniz. Rabbim sizlerden ebeden razı olsun.  

Rabbim bizi bir daha böylesi bir durumla imtihan etmesin. (Amin)
YORUM EKLE