‘Efeler Liginde Kalıcı Olmak İçin Sözlerin Tutulması Gerekiyor’

Türkiye Voleybol Erkekler Play-Off final grubundan Efeler Ligine yükselen TKD Kuzey Enerji Gümüşhane Torul Gençlik kulüp başkanı Özden Bostan, Efeler Liginde kalıcı olmak için sorumluluk alan kişilerin elini taşın altına koyması ve verilen sözlerin tutulması gerektiğini söyledi.

‘Efeler Liginde Kalıcı Olmak İçin Sözlerin Tutulması Gerekiyor’

Türkiye Voleybol Erkekler Play-Off final grubundan Efeler Ligine yükselen TKD Kuzey Enerji Gümüşhane Torul Gençlik kulüp başkanı Özden Bostan, Efeler Liginde kalıcı olmak için sorumluluk alan kişilerin elini taşın altına koyması ve verilen sözlerin tutulması gerektiğini söyledi.

Bostan, Olay Gazetesine yaptığı açıklamada “Sezon başında Ankara’da çalışmalarımızı sürdürdük. Tesislerimizin yetersizliği ve oyuncu transferlerini yaparken Ankara’da olmak bize daha çok avantaj sağladı. Maçlarımızı oynamak için Torul’a geliyorduk. Valimiz Sayın Okay Memiş takımın çalışmalarını Gümüşhane’de yürütülmesini ve Play-Off’a daha iyi hazırlanabileceğini söyledi ve bizde sezonun son iki ayını Gümüşhane’de geçirdik. İllimizde iyi bir hazırlık dönemi geçti” ifadelerini kullandı.

“Sezon Başı Söz Verdik”

Sezon başında kararlı olduklarını ve bir söz verdiklerini kaydeden Bostan, “Takımımızın ligi şampiyon olarak tamamlayıp ve Play-Off gruplarını namağlup bitireceğine dair söz vermiştik. Biz sözümü tuttuk. Şehrimize biz şampiyonluğu hediye ettik ve sıra diğer sözleri verenlerde. Sezonu şampiyon olarak tamamladık ama maalesef yine istediğimiz desteği alamadık. Küsmüyoruz, darılmıyoruz ve sabırla bekliyoruz. Artık bazı insanların sorumluluk alması gerekiyor. Mutlaka bir şekilde anlayacaklarını düşünüyoruz” diye konuştuk.  

Bostan, “Voleybol şehirde bir şekilde sürekli hale gelmeli. Şehrin tanıtımına, gençlerin spora teşvikine neden sebep olur. Şehri yönetenlerinin sorumluluk hissetmesi ve destek olması gerekiyor. Bir veya iki kişinin yürütebileceği bir sorumluluk değil. Bu takım Gümüşhane’nin takımı, bu yüzden herkesin duyarlı olması gerekiyor. Duyarlı olacaklarını da inanıyorum. Herkesin üstüne düşeni yapacaktır. Sabırla bekliyoruz” dedi.

“Geçen Sezon Çok Ciddi Sözler Aldık”

Bir hedef koyarken, o hedefe giderken maddi imkanlar gerekli olduğunu dile getiren Bostan, “Seneye Efeler Liginde Mücadele edebilmemiz için ve bu takımın var olabilmesi için geçmiş iki yılın muhasebesini yapmamız gerekiyor.  Geçen sezonda çok ciddi sözler aldık ama hiçbiri yerine getirilmedi. Bu yıl aynı şekilde devam ediyor. Bu sözler yerine getirilirse eğer Efeler Liginde kalıcı olmak istiyoruz. Böylece şehrimize büyük takımları getirerek voleybol heyecanını yaşamak istiyoruz. Voleybol’a ilgisi olan gençlere örnek olmalıyız. Şehirde kalıcı bir spor dalı haline gelmelidir” değerlendirmelerinde bulundu.  

“Biz Üzerimize Düşeni Yaptık, Sıra Söz Verenlerde”

Bostan, “Biz üzerimize düşeni yaptık.  Bu işler bireysel olarak gönül işiyken, toplumsal anlamda sorumluluk işidir. Bu sorumluluklar kimlerin omzundaysa yerine getirmeli. Bende sorumlulukları olan, çalışan bir insanım. Benim her şeyim voleybol değil ki. Tek başıma mücadele edeceğim bir dal değil. Bu yüzden ipin ucunu başka insanlarında tutması gerekiyor” dedi.

Başkan Bostan sözlerine şöyle devam etti: “Gümüşhane Torul ile başlayarak Voleybol’da ulusal bir marka haline geldi. İlimize önemli alanlarda katkı sunuyoruz. Özellikle amatör spor branşlarında örnek olmaya devam ediyoruz. Bunların kıymetini bilinmesini istiyoruz. Bu başarıların kolay kolay herkese nasip olunmayacağını bilinmesini istiyoruz.”

“Talep Olursa Şampiyonluğu Şehrimizde Kutlarız”

Yorucu bir sezonu geride bıraktıklarını anlatan Bostan, “Oyuncularımız yorgun ve ailelerini çok özlediler. İlk önce bu özlemlerini gidermeleri lazım, verdikleri emeklerinin karşılığını da hak ettiler. Bize bir talep olur iyi bir organizasyon olursa takımı şehre getirip şampiyonluğu kutlamak isteriz. Tek bizim istememizle olacak bir şey değil” diye konuştu.  

Bostan, “Final grubunda son maçımızda galibiyet ile tamamladık ve grupları da şampiyon olarak tamamladık. Bu şampiyonluğumuzun ulusal anlamda gündemde olmaması ve en çokta Aydın Doğan gibi medya patronun şehrinin takımının ulusalda yer almaması beni derinden üzdü” dedi.  

Teknik ekip ile değerlendirmeler yapacaklarını söyleyen Bostan,  Efeler Liginde kalıcı olabilmek için gereken tüm çalışmalarımızı yapacaklarını ifade ederek sözlerini tamamladı.

Sinan Uçar

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER