Torul Gençlik sahipsiz kaldı

Gümüşhane Torul Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Av. Özden Bostan takımın önümüzdeki sezon Efeler Liginde genç takımla mücadele edeceklerini söyledi.

Torul Gençlik sahipsiz kaldı

Gümüşhane Torul Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Av. Özden Bostan takımın önümüzdeki sezon Efeler Liginde genç takımla mücadele edeceklerini söyledi.

Bayram öncesi Gümüşhane’ye gelerek siyasetçi ve bürokratlar ile görüşmelerde bulunduğunu kaydeden Bostan Vali Okay Memiş’in konuya duyarlılık gösterdiğini siyasetçilerden ise hiçbir destek alamadığını ifade etti.

Takımın son durumu ile ilgili Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan Bostan, bu güne kadar herhangi bir transfer yapamadıklarını dile getirerek, “Ciddi bir transfer yapmadık. Genç çocuklarımız ile çıkıp savaşacağız. Onlar için de bir tecrübe olacak. Sezon içerisinde duruma göre eğer bir kaynak bulabilirsek kümede kalmak adına transfer yapabiliriz” dedi.

Geçtiğimiz yıl yapılan transferlerin 1 yıllık olduğuna dikkat çeken Bostan, “Şu anda elimizde sadece genç oyuncularımız var. Mevcut takımı koruyabilmemiz için geçtiğimiz yılın transfer bütçesini oluşturmamız gerekiyordu. Bunu sağlayamadığımız için hiçbir oyuncumuz ile sözleşme imzalayamadık. Efeler ligine bizleri çıkartan oyuncularımız gitti. Bu aşamada yapabileceğimiz bir şey yok. Gençlerimiz ile lige başlayacağız ve destek olunmasını bekleyeceğiz” diye konuştu.

İddia’dan gelecek paranın belli olduğunu belirten Bostan, “Daha önceden yapılandırdığımız SSK ve Vergi borçlarımız var. Deplasman giderlerimiz olacak. Alacak ile borç ödenmiyor. Yapabileceklerimiz sınırlı. Mali tabloyu daha önce paylaşmıştım. Takımımızı ligden çekmiyoruz ancak mali tablo da ortada. Çıkacağız gençlerimiz ile mücadelemizi sürdüreceğiz. Destek olunmadığı takdirde küme düşmemiz kaçınılmaz” şeklinde konuştu.

Torul Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından takımın Torul’da ki iaşe ve konaklama giderlerinin üstlenildiğini dile getiren Bostan, “Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’de deplasman giderlerimizin karşılanmasını üstlendi. Bunun dışında herhangi bir kaynak oluşturamadığımız için transfer yapamadık. Bize 2 milyon 300 bin lira kadar bir bütçe lazım. Bizlerin ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız lazım. Takımı içerisinden çıkılmaz bir duruma sürüklemememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Liglerin 24 Eylül’de başlayacağına işaret eden Bostan, “İlk rakibimiz Maliye Milli Piyango. Torul’da kendi sahamızda karşılaşacağız. Efeler liginde Türkiye’nin sol tarafından 11 takım, sağ tarafından ise sadece Gümüşhane Torul Gençlerbirliği var. Destek gelirse adımlar atacak ve şehrimizi hakkıyla temsil edeceğiz” dedi.

Şahin Öztürk

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2017, 15:23

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER