Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, maytap, çatapat ve oyuncak tabanca mantarları gibi oyun ve eğlence amaçlı kullanılan patlayıcıların çocuklar tarafından yanlış kullanımda ölümlere yol açabildiğini söyledi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Öztürk, çocuklar ve gençler arasında oyun ve eğlence aracı olarak kullanılan maytap, çatapat, torpil, şerit halindeki kapsüller, oyuncak tabanca mantarları, patlayıcı oyuncaklar gibi piroteknik maddelerin kazalar yolu ile istenmeyen yaralanmalara ve ölümlere yol açtığını belirterek, bir dizi uyarılarda bulundu.
Geçtiğimiz günlerde buna benzer bir vaka sonucunda bir çocuğun yaşamını yitirdiğini hatırlatan Öztürk, “Maytap, çatapat, torpil, şerit halindeki kapsüller, oyuncak tabanca mantarları gibi oyun ve eğlence amaçlı kullanılan patlayıcı maddelerin 18 yaşından küçüklere satışının yapılmaması, 18 yaş altındaki çocukların bu maddelere erişiminin engellenmesi, satışlarının kayıt altına alınması gerekli olup aksi durumunda oluşan kazalarda ağız yolu ile alınmasında karaciğerde toksik etki gösterdiği, akut karaciğer yetmezliğine neden olabildiği ve hatta bazı vakalarda organ kaybı ve çocuk ölümlerine yol açtığı konularında anne, babaların ve satıcıların dikkatli olmaları ” uyarısında bulundu.
Gümüşhane’de bulunan oyuncakçı, market, bakkal. kırtasiye gibi yukarıda adı geçen ürünleri satması muhtemel işyerlerinde Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan denetim ekibi ile birlikte piyasa gözetim ve denetimi yapıldığını kaydeden Öztürk, “İşyerlerinde söz konusu ürünleri 18 yaş altına satmamaları konusunda uyarı yapılmış olup satanlar hakkında yasal işlem yapılacağı bildirilmiştir.” dedi.
Genç cesareti Gümüşhane’de hayat buldu
#Gümüşhane / 21 Aralık 2025
Regaip Kandili mesajları
#Gümüşhane / 24 Aralık 2025
Yorumlar
Z
Ziyaretçi
11 yıl önce
neden ek bina .. bu büyük başarı gibi anlatılmış. türkiyede adliye yapılmamış il ve ilçe kalmamışken güzel şehrimizin payına düşen ek bina mı. neden ısrarcı olunmuyor bu taleplerde. hakkariye bile havaalanı yapılırken siz kaynaklardan bahsediyosunuz. önce isteyin ısrar edin yapılmazsa ek binaya razı olun. sadece adliye diğer kurumlarda da en iyileri yapılmalı gümüşhanemize. duyarlı olalım lütfen. bu konuda hükümetten destek tam. siz istediniz de yapılmadı mı. yeni başkan da alışveriş merkezleri ve sosyal ortamlarda inşallah geliştirir şehri ona güveniyoruz. saygılar (dilerim söylediklerim biraz olsun dikkate alınır)
CEVAPLA