ÜNAL BAŞKAN ve HİZMET AŞKI

Geçen yıl (25 Haziran 2015) Ünal Başkana Açık Mektup diye bir yazı kaleme almıştım. O mektupta Kelkit’imizin daha yaşanabilir bir ilçe olması için neler yapılması gerektiğini, bazı örnekler vererek ifade etmiştim.

O mektupta yapılması gerekenleri kısaca şöyle sıralamıştık:

1)   Kelkit’e has yeni tarz ev modelleri oluşturalım,

2)   Yaz  spor okulu, bisiklet yolu, yürüyüş yolları, çevre yolunda  yaşlıların ve çocuk arabalarının karşıdan karşıya daha rahat geçmesine yönelik yaya geçişlerinin yapılması,

3)   Çatılardan akan sular,

4)   Kaldırımların darlığı,

5)   Çöplerin oluşturduğu görüntü kirliliği,

6)   Pazar yerine acilen bay ve bayan tuvaletlerinin yapılması,

7)   Sosyal ve kültürel etkinliklerin az oluşu,

8)   Bizlerin unuttuğu, bazı arkadaşların hatırlattığı merkezdeki ahırların varlığı, şehir merkezine daha yakın aile çay bahçelerinin olmayışı ,çarşı içerisinde her köşe başındaki  kocaman elektrik trafoları vs…..

Yukarıda kabaca bir yıl önce saydığımız sorunların bir kısmını başkanımız bir yıl gibi kısa bir sürede giderdi. Geri kalanları da umut ediyorum ki çok kısa bir sürede halledecektir. Çünkü başkanımızda bu azim ve kararlılık vardır.

Hiç kuşkusuz başkanımızın gerçekleştirdiği en önemli başarı bence çarşının düzenlenmesidir. Hele hele yaya kaldırımlarının genişletilmesi ve parke taşlarının düzenlenip ve de ışıklandırılması  (İstanbul’dan gelen ve tanımadığım birisinin şu ifadesini unutmuyorum: ‘ Ağabey kendimi İstiklal Caddesi’nde hissediyorum.’ demişti. Bende:’Kardeş bize göre İstiklal Caddesi’nden daha önemli. Çünkü biz yıllardır bu kaldırımlardan ne çektik.’ demiştim.)   takdire şayandır.

Günde evden en az dört kere çarşıya inen ben istemezdim çarşıdan gideyim. Niye? Yürüyecek ne kaldırım vardı ne de dükkân malzemelerinden geçilecek yol. Şimdi ise belle ki  yayla yolu. Bu kaldırımlarda ayakkabılar bile daha uzun ömürlü olur arkadaş.

Eskiden dükkanların önü duvardı. Dükkanın içinde ne olduğunu vatandaşa göstermek için dışarıya malzemeleri  koyuyorlardı.  Şimdi her taraf artık cam. Hem de çoğunda da ışıklı tabela bile var. Esnafta o eski alışkanlıklarını artık terk etmek zorunda.

Belki de başkan için şu çarşının düzenlenmesi diğer projeler içinde devede kulak misalidir ama bizim için bu kaldırımlar çok önemlidir.

İnanın ki şu kaldırımların düzenlenmesinden sonra yolda yürüyen vatandaşımıza ben rastlamadım.

Mayıs ayında İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, gençleri Erzurum’a geziye götürmüştü. Bu geziye Kelkit gençleri de katılmıştı. Bu gençlerden bir tanesi de benim oğlum Talha idi. Talha diyor ki: Erzurum’da yolda yürürken adamın biri önümüzü kesti ve siz Kelkitli misiniz, diye sordu?

Biz de:

'Kelkit’te kaldırım vardı da biz mi yürümedik?' dedik.

Doğru kaldırım yoktu.

Ama şimdi var.

Ünal başkanın şu çarşıyı bile düzenlemesi kırk yıllık hizmete bedeldir. Ama yinede rehavete kapılmadan başta içme suyu olmak üzere yukarıda saydığımız ve sayamadığımız diğer eksikleri en kısa sürede başkanımızın gidereceğine inancım tamdır.
YORUM EKLE