Vakit Varken

Hepimiz mutlu ve coşkulu olmak isteriz. Bunun için neler yapıyoruz?

Hayatınızda küçük iyilikler yapın. İllaki maddi değil. Mesela aradan uzun zaman geçirmeden arkadaşlarınızı ziyaret edin. Onlara sevgi sağlık mutluluk dileğin. Sevgi ve minnet duygunuz böylece açığa çıkacaktır.

Eğer birine bir jest, bir iyilik yaparsanız veya küçük hediyelerle gönlünü alırsanız, o insana güç ve enerji vermiş olursunuz. O insan çevresine olan güvenini kaybetmişse sizin bu jestinizle duygulanır ve mutlu olur. Böylece o insan da etrafındakilere iyi olur.

Tebessüm de en güzel hediyedir. Gülmenin, gülümsemenin ve hatta küçücük bir tebessümün bile hayatımıza kattığı değeri anlamak renklerin hayatımıza kattığı değeri anlamak kadar kolaydır aslında.

 Siyahın örttüğü geceyi, mavinin kuşattığı gökyüzünü, yeşillerin tüttüğü ormanları, sarının kucakladığı güneşi anlamak kadar kolaydır. Aslolan gözlerimizdeki perdeyi kaldırarak hayata yeniden bakmaktır.

Gücü ölçüsünde maddi ve manevi anlamda paylaşmak insanı mana anlamında zengin kılar. Eli açık, yani cömertlik Allah’ın sıfatlarındandır. Yine bir hadiste “Allah cömerttir, cömertliği sever” denilmektedir.

Verenden maddi anlamda bir şey eksiliyor gibi görünse de aslında birini mutlu ederek ona yardımcı olarak kendimize çok şey katıyoruz. Böylece veren el alan elden üstün oluyor. Çünkü asıl mutlu edecek şeyi o kazanmış oluyor.

Servetiyle ülkeler satın aldığı halde yapacağı ikram ile gönülleri satın almayana şaşarım.

Zamanın da güzel işler yapma imkanı elimizdeyken, önce bakış açımızı düzelterek, yardımseverliğe hoşgörüye yönelelim.

Ünlü bir filozof boşa geçmiş hayatın farklı bir tarifini yapmış.

“ Bir zenginin mezar taşında şunlar yazılıydı; Toplamayı  yapar, çarpmayı bilirdi. Fakat çıkarmayı bilmezdi. Öldükten sonra mirasçıları bölmeyi öğrendiler”

Gerçek zengin eli açık olan insandır. O halde hayat hala bizimle beraberken hala vakit varken zenginliğe ve paraya olan bakış açımızı da düzeltmemiz icap eder.

Yaşamımıza doğru ve güzel bir anlam katmak adına unutmayalım ki, eli açık olmak ve paylaşmak mutluluktur... erdemdir...

YORUM EKLE