Vali ve Gümüşhane

Pazartesi günü Gümüşhane Valisi Sayın Okay Memiş başkanlığında turizme yönelik bir toplantı düzenlendi. Toplantıyı başından sonuna kadar dikkatle izledim. 

Öncelikle kentin üçüncü sektörü olan turizmle ilgili toplantıda salonun ilgili kurumlar dışında katılımın az olması dikkatlerden kaçmadı. Sayın Vali de bunun farkında olacaklar ki, Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Hüseyin Ateş’ten neden salonun boş olduğunu sordu. Haksız da değildi Sayın Memiş. Önemli bir konuda toplantı yapılıyor, mangalda kül bırakmayanlar salonda yoktu. 

Konuşmasının satırları arasında çok önemli cümleler kullandı Sayın Vali, “Gümüşhaneliler neredesiniz, devlet daha ne yapsın?” derken bir gerçeği vurguluyordu. Devlet olarak 1.5 yıl içerisinde 450 kilometre yol yapan, turizmin altyapısını oluşturan eksiklikler giderilirken Gümüşhanelilerin kılını kıpırdatmaması sadece Sayın Memiş’e değil, bizlere de dokunuyor.

Tomara Şelalesi, Limni Gölü, Süleymaniye Mahallesi, Örümcek Ormanları, Çağlayandibi Şelalesi, Karaca Mağarası gibi kentin en önemli turizm destinasyonlarının yolları durmadan, gece gündüz çalışılarak tamamlandı. Göreve başladığı günden itibaren gecesini gündüzüne katarak çalışan bir Sayın Vali’nin, “Gümüşhaneliler Neredesiniz?” sorusunu sormakta, sonuna kadar haklıydı.

İstanbul’da, Ankara’da ve ülkemizin çeşitli illerinde yaşayan çok sayıda iş adamının bulunduğunu hepimiz biliyoruz. Bu iş adamlarımızın çoğunluğu Gümüşhane’deki altyapı sorununu dile getiriyor, yatırım yapmamalarını altyapıya bağlıyorlardı.

Buyurun beyler. Altyapı sorunumuz yok. Öyle İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerimizde düzenlenen Gümüşhane Tanıtım Günlerine katılarak boy göstermeye benzemiyor yatırım yapmak. 

Yine bir yazımda yazmıştım, kuru fasulye ve yanında bulgur pilavı ile turizm olmuyor. Bir kazan kuru fasulye ve yanında bir kazan bulgur pilavı ile stantlarda boy göstermekle, eleştirmekle, mangalda kül bırakmamakla turizm olmuyor. 

Sayın Vali her Cuma günleri ofisini Süleymaniye Mahallesi’ne taşıdı. Peki, mangalda kül bırakmayanlar ne yaptı dersiniz, kocaman bir hiç. Bir çay ocağı mı açtınız? Bir kafeterya mı kurdunuz? Yok… O zaman sizlerin konuşmaya hiç ama hiç hakkınız yok. 

Yarın Gümüşhane festivalinde yine en önlerde yer alacak, boy göstereceksiniz. Hele biraz da ilgi görmezseniz, ağzınızı açıp gözünüzü yumup eleştiri üzerine eleştiri yapacaksınız. Önce taşın altına elinizi bir koyun görelim. 

Sayın Memiş’in sözlerine kulak verin. Sadece il dışında yaşayanlar değil, bu ilde yaşayan ve gerçekten yatırım yapabilecek Gümüşhaneli iş adamları da bu sese kulak vermelidirler. 

Toplantıya katılan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek’e ilin ve ülkenin turizmi ile ilgili bir değerlendirmede bulundular. Dikkatle dinledim. Dile getirdiği konulara katılıyorum. Ancak bizler, üniversitemizin bünyesinde bulunan Turizm Fakültesi’ni aramızda görmek istiyoruz. Bu ili, sadece iş adamlarından değil turizm fakültesinden de beklentileri var. Kent olarak turizm fakültesini çok önemsiyoruz. İlimizin tanıtımında öncü olmasını istiyoruz.

Akademisyenlerin ilimizin turizmi ile ilgili gerek doğal gerekse kültürel varlıklarını daha çok inceleyip, elde ettikleri verileri kamuoyu ile paylaşmasını istiyoruz. 

Belediyelerimize de önemli görevler düşüyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın billboardlarda, reklam panolarında aylarca afişlerinin kalmasından rahatsız değiliz. Belediye Başkanı Sayın Ercan Çimen’in afişlerinin de öyle. Ancak, bu ilin tanıtımında belediyemize önemli görevler düşüyor.

Bir turizm sezonu bitti. Bitti ama ilan panolarında, billboardlarda bu ilin önemli turizm merkezlerinin bir tanesinin afişini göremedik. Limni, Tomara, Süleymaniye, Karaca Mağarası gibi çok ama çok önemli turizm destinasyonlarımızı ne yazık ki göremedik. Bu da başta Gümüşhane Belediyesi olmak üzere diğer belediyelerimizin de önemli bir eksiği olarak değerlendirilmelidir. 

Bu ilde nasıl olmasa Gümüşhane Valisi Sayın Okay Memiş var. Peki, daha ne yapsın Sayın Memiş? Bunu Gümüşhanelilerin dönüp kendilerine sorması gerekiyor. İstişare kültürümü, var. Çalışma azmimi hem de en üst düzeyde. İnsanlara yaklaşımı, birlik ve beraberlik var mı, var hem de en üst düzeyde. 

Uyumak ölüme eştir. Artık uyan Gümüşhane… 

Hadi gözünüz aydın… Süleymaniye Mahallesi’ne butik otel de Gümüşhane Valisi Sayın Memiş’in üstün çabaları ile devlet yaptırıyor. 

Sizler sakın bir çivi çakmayın.

YORUM EKLE