VEFANIN BÖYLESİ

Dost olmanın, karşılıksız sevmenin olmazsa olmazıdır vefa.

Ömrümüzün son baharını geçirmek için yerleştiğimiz gerek memleketim de gerekse diğer yerlerde yıllar önce beraber çalıştığımız, tanıdığımız, akraba, dost, arkadaş ve komşularımızdan çoğunun herhangi bir şekilde ya kendileri ile yada yakınları ile yollarımız kesişir. Kesişen bu zamanda onlara, elimden geldiğince ve severek gönül hoşluğu içinde yardımcı olmaya çalıştığımı halen bu duyguları taşıdığımı tanıyanlar bilir ve taktir ederler.

“yaşam gülmeyi, sevgi hak etmeyi, dostluk sadık kalmayı, vefa ise unutmamayı bilenler içindir.” Özlü sözünden hareketle geçtiğimiz hafta 35.kez kutladığımız “öğretmenler günü” etkinlikleri kapsamında mazide muktedirken çalışanlara yani emekli öğretmenlere karşı duyulan vefa gereği şahsımın da içinde bulunduğu bir grup öğretmenin ziyaret edilmiş olması ve ayrıca emekli öğretmenlerinde içinde bulunduğu bir grup öğretmenin yemekli toplantıda buluşturulmuş olmaları.

Bu yılki kutlamalarda yaşanan farkındalıklar ve öğretmen olgusunun ön plana çıkarılması vurgusu kutlamalara damgasını vuran etkinlikler olarak değerlendirildi.

Valimiz Yücel Yavuz, bayan Yavuz ve İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya başta olmak üzere değer eğitim öğreticilerinin özverili çalışmaları ile gerçekleştirilen “ 24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlamalarında çalışanlara karşı duyulan vefanın her türlü izine rastlamak bahtiyarlığını yaşadık.

İlk kez Vali Yücel tarafından 400 ü aşkın eğitim çalışanlarına başarı belgesi verilmesi bu vefa duygusunun en belirgin özelliği olarak Gümüşhane Milli Eğitim tarihinde yerini aldı.

Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz öğretmenler için yapılan her türlü emek haktır. Bu emeğe tüm öğretmenler layıktır.

YORUM EKLE