Gümüşhane bir çınarını daha kaybetti

Gümüşhane’nin köklü ailelerinden Kadirbeyoğlu eşrafından Ernail Ataç, hayatını kaybetti.

Gümüşhane bir çınarını daha kaybetti
Gümüşhane’nin köklü ailelerinden Kadirbeyoğlu eşrafından Ernail Ataç, hayatını kaybetti.

Kent merkezinde uzun yıllar esnaflık yapan, 3 çocuk babası 82 yaşındaki Ataç, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle Hasanbey Mahallesindeki evinde istirahat ediyordu.

Bugün akşam saatlerinde hayata gözlerini yuman Ataç’ın cenazesi yarın Kemaliye Camiinde Cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazına müteakip Emirler Mezarlığındaki aile kabristanında toprağa verilecek.

Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Ernail Ataç kimdir? (Kaynak: İsmail HAYAL - Gümüş Portreler)

1934 yılında Gümüşhane Hasanbey Mahallesinde doğdu. Atatürk’ün Muhafız Alay Komutanı Kuvayı Milliyeci Hüseyin Ataç’ın oğludur. İlkokulu Gazipaşa’da, ortayı Gümüşhane Ortaokulu’nda tamamladı. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirdi. İstanbul Hukuk Fakültesine iki devre devam ettikten sonra bıraktı. İstanbul’da müteahhitliğe başladı. Çamlıca Kız Lisesi’nin onarımını yaptı. Kuzey Deniz Saha Komutanlığı binalarını yaptı. Askerlik görevini Etimesgut ve İtalya Nato Birliği’nde tamamladı. Askerlik sonrası Erzurum’da müteahhitliğe devam etti. TMO Silosu, Karayolları Tesisleri, Kooperatif binaları yaptı. Gümüşhane’ye döndü ve Cumhuriyet Caddesi Vakıfbank yanında Kristal Mağazasını açtı ve işletti. Daha sonra Bursa Havalimanı onarım işlerini yaptı. Emeklilik hayatını Gümüşhane’de geçirdi. En büyük hobisi fotoğrafçılıktır. Güneri Kadirbeyoğlu, Ekrem Gürses ve birçok kişiye fotoğrafçılığı öğretti. Evli ve ikisi erkek biri kız üç evlat babasıdır. 02.06.2016 tarihinde Gümüşhane'de vefat etti.



(Fotoğraf: İsmail Hayal)

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2016, 22:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER