YAZ TATİLİ VE GÜMÜŞHANE’DE GÜNDEM

21 yıllık mesleki hayatımda ilk defa tatile çıktım. Tatile dedikse öğretmenlik maaşı ve okuyan iki çocukla Kuşadası’na yahut Bodrum’a falan gittiğimi zannetmeyin. Doğduğum ve doyduğum Demirören Köyü’nde bol bol çalışarak, gezerek, kitap okuyarak ve de yazarak tatilimizi tamamladık. Bu kısa süreçte yerelde ve genelde gündemi takip etmeye çalıştım, bazı küçük notlar aldım.

Öncelikle köylerimize yapılan yol, su, altyapı, çöp, oyun parkları, köy konakları ve benzeri hizmetlerin karşısında bu imkânları bizlere sağlayan devletimize teşekkür ediyorum. Bu güzel hizmetlerin artarak devam etmesi en büyük temennimizdir. Ancak köy okullarımız adeta resmen ahıra dönmüş vaziyette. Hatıralarımızın en büyük şahitleri olan bu güzel mekânların en kısa zamanda devletimizin teşvik ve gayretleriyle çok amaçlı mekânlar haline getirilmesi elzem derecede şarttır.

E haliyle boş durmadım. Üzerinde çalıştığım GÜMÜŞHANELİ ŞEHİTLER kitabını tamamladım. Gümüşhane’mizin çalışkan Belediye Başkanı Ercan Çimen kitabımızı bastırmayı taahhüt etti. Nasipse kısa zamanda bu kitap her Gümüşhanelinin kütüphanesinde yerini alacaktır. 

Bu dönemde ülke gündemi olarak hemen her gün yurdun dört bir yanından gelen şehit haberleri yüreklerimizi dağlamaya başladı. İç ve dış düşmanlarımıza Rabbim fırsat vermesin diyerek şahadete yürüyen tüm kardeşlerimize Yüce Rabbim’den rahmet diliyorum. Akıtılan bu kanın müsebbiplerinin bu kanda boğulmaları ve layık oldukları tarih çöplüğünde boğulmalarını canı yürekten niyaz ediyorum.

Tatil dönüşünde bana göre Gümüşhane’nin kurtuluşu hükmünde önem arz eden Harşit Çayı Islahında gelinen son nokta takdire şayandır. Şehrin her iki yakasından içe doğru yapılan hummalı çalışmayı inanın büyük bir merak ve keyifle takip ediyorum. Yapılan bu muhteşem çalışma yanında bir zaman Avrupa Projesi diye duvarlarda görünen hilkat garibesi boruların içler acısı hali yüreğimi dağlamaya devam etmektedir. Yapılan duvarların üzerine monte edilen yürüyüş parkuru bilhassa bayanlarımızın yıllardır beklediği bir hasreti dindirecektir.

Öte yandan Gümüşhane tarihi açısından sembol bir eser olan Gümüşhane Köprüsü tadilatının başladığını görmek ziyadesiyle memnun etti beni. Ancak eski fotoğraflarına baktığımızda her iki yanda yer alan küçük kemerlerin görünmesi ve bu tarihi eserin trafiğe kapatılması en büyük dileğimiz ve beklentimizdir. Bu yüzden karakolun solunda yer alan ceviz ağacının kesilerek o alanda yapılan ek kısımların yıkılması ve köprünün diğer yakasında Fatih Parkı kısmındaki alanın yıkılarak (kavis verilmesi) köprünün küçük kemerinin ortaya çıkarılması gerekmektedir.

Eski Stadyum sahasında yapılan devasa eser Gençlik Merkezi gözlerimizi kamaştıracak bir hızla devam etmektedir. Gerçi bu alanın altı otopark ve üzeri tamamen yeşil alan (park) kalması daha yerinde olurdu. Ancak buranın altı otopark olacak ve gençliğimize hizmet edecek sportif mekânlar yer alacak ve büyük bir alan yeşillendirilerek yandaki Atatürk Parkı ve yukarısındaki şelale ile bir bütünlük arz edecektir. Ayrıca karşı yakada yer alan ve atıl durumda olan tesislerin kamulaştırılarak bu güzel mekâna -Ankara Gençlik Parkı’ndaki gibi- bir yuvarlak asma köprü ile birleştirilmesi de hayalimizdir.

Ve eğitim. Eski Tekke YİBO binasının muhteşem bir şekilde onarımı yapılarak Turkuaz Koleji adı altında Gümüşhane’nin eğitim başarı çıtasını yükselteceğine inancım tamdır. Değerli hemşerimiz Hacı Osman Akgül’e şükranlarımızı sunuyorum.

Ve son olarak Kaya Büyükbayraktar’ın önderliğinde Gümüşhanespor’da yapılan transferler ve hazırlık evresi ile takımımızın bu yıl bir üst lige çıkacağına inanıyoruz. Fatih Akyel ve talebelerine güvencimiz tamdır. Ve bu yıl Anadolu Beyi Trabzonspor’umuzun efsane oyuncusu Şota’nın liderliğinde şampiyon olacağına da canı yürekten inanıyorum. 
YORUM EKLE