YAZI BENDEN BAŞLIK SİZDEN!

Son günlerin yoğun gündemi nedeni ile haber ağırlıklı olarak çıkardığımız gazetemizde ara verdiğimiz yazılarımızın gecikmişliğine kaldığımız yerden devam ile kamu oyunda sıkça tartışılan terör belasına, kongrelere ve liderlerin çarpıcı beyanatları ile ilgili olarak yurttaşların söylemlerinden derlediğimiz bilgileri siz değerli okuyucularımızla paylaşalım dedik.

Yurttaşların yoğun olarak bulunduğu kahvehanelerde, parklarda, işyerlerinde genellikle hep siyaset konuşuluyor. Kuşkusuz yaşantımızda siyasetin önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Biliyoruz ama bu kadarı da fazla. Kişisel kanaatim odur ki kesin sonuçları işaret eden bu kişisel kanaatlerin kırmızı çizgi oluşturacak biçimde aktarılmasını müşahede ettiğim bu söylemlerin bilimsellikle örtüştüğünü söylemek olanaksız gibi geliyor bana.

Çünkü, yapılan araştırmalar dünyada siyasi partiler ile alakalı bilgi akışının az olduğunu çoğu kişinin görmezden geldiğini veya siyaset ile alakalı kendini uzman, ermiş v.b. sıfatları ile süsleyenlerin bu perde arkası gerçeği bilmediklerini müşahede ettim.

Oysaki, geriye dönüp baktığımızda bugünlerde yaşanılan siyaset ortamının net yüzünü ve gidişatını görebiliyoruz.

Düşünüyorum da,  Kilis’in durumu, Işid belası, çocuk tecavüzleri işlenen kadın cinayetleri, yaşadığımız terör problemleri, mekanları cennet olan şehitlerimiz ortada iken, herkes birbirine soruyor?

22 Mayıs 2016'da ne olacak?

Sanki tek derdimiz bu imiş gibi. Ne olduğunu hep birlikte gördük. Ak Parti olağanüstü kongrede sonucu belli olsa da  icracı bir bakan Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan oldu.

Pusuda bekleyen birilerinin AK Parti de bekledikleri kaos ortamı oluşmadı. Birlik mesajı çıktı. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın tabii liderliği tescil edildi.

Şimdi ne olacak?

Önce partili Cumhurbaşkanı, daha sonra Başkanlık sistemi aşamalı olarak kimleri istemese de sonlandırılacak gibi.

Kongrelerden söz etmişken MHP olağanüstü kongresine de değinecek olursak, yolu kesilen muhaliflerin MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye yönelik çekmek istenilen dış kaynaklı operasyona geçit verileceğini sanmıyorum.

Sayın Bahçeli dik duruşlu süper bir Türk Milliyetçisidir. Sayın Akşener'e sözümüz yok ama, kazanan Bahçeli olacaktır diye tahmin ediyorum.

Bir başka acı gerçek, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun ağzından dökülen inciler.

Yumurtalı protestoyu acımasızca eleştiren Kılıçdaroğlu, şehit yakınlarını terörist, PKK'nın kanal kazanlarını da "Kanal Kazan Arkadaşlar" olarak nitelemesi hayli kınanırken; Milletvekili dokunulmazlıkları ile ilgili yasa teklifine tam destek vermemeleri de eleştiri konusu oldu.

Milletvekili dokunulmazlıkları ile ilgili anayasaya eklenen madde sebebiyle sonlarının geldiğine artık inanan  Selo cephesindeki tehditli çırpınışlar olarak fayda vermeyecek, Milletin parasından maaş alan meclisteki bu PKK uzantıları hak ettikleri cezaya mutlaka çarptırılacaklardır.

Millet bu anı sabırsızlıkla beklemektedir.

Evet, yazıyı bendeniz yazdı, başlıkta sizden olsun.
YORUM EKLE