YENİ EFSANE ( GÜMÜŞHANESPOR)

Gümüşhanespor’un  bugünkü durumunu  daha iyi tahlil etmek için Trabzonspor’un 1967 kuruluş yıllarına gitmek gerekir.

Anadolu’dan parlayan yıldız bu başarıya nasıl ulaştı? Trabzon’da ve Trabzon dışında yaşayan taraftarlarını nasıl örgütlemişti? Bu sorulara vereceğimiz aklı selim cevaplar sayesinde bizde Gümüşhanespor’u  şahlandırabiliriz.

Gümüşhanespor’un hedefi  büyük olmalıdır.  1. Lig , Süper Toto lig ve hatta Avrupa kupaları olmalıdır. Çünkü büyük düşünürsen büyük hedeflere ulaşmanda kolay olur.Buna da  önce inanmak gerekir.Zor şartlar altındaki kararlılığın ve de inancın, başaramayacağı hiçbir şey yoktur.

Belki Gümüşhane’nin ekonomisi istenilen düzeyde olmayabilir. Spora ayrılan kaynaklar yeterli olmayabilir. İşte o zamanda il dışında yaşayan hemşehrilerimizi  devreye sokmalıyız. İmkansızlıklardan dolayı gurbete giden  ve ekonomik olarak da  belirli bir seviyeye gelmiş bu kardeşlerimiz, doğdukları topraklara ahde vefa borçlarını da  bu sayede bir nebze olsun  ödeme fırsatı da yakalamış olurlar.

İlimizdeki kaynakları sonuna kadar kullanırken, bir yandan da il dışında toplantılar yaparak Gümüşhanespor’un geleceğini  ve hedeflerini  iyi anlatmalıyız. Derneklerimiz  bu konuda bulunmaz fırsattır.

Sadece Gümüşhane merkez değil aynı zamanda bütün ilçe ,belde ve köyleri kapsayacak şekilde bir Gümüşhanespor seferberliği başlatmalıyız.

Bugün Trabzon’u marka şehir yapan Trabzonspor’dur,  unutmayalım.

Gümüşhanespor’un  her ilimizde taraftarı vardır.Tabii başta da İstanbul gelir.İyi bir organizasyon ile Gümüşhanespor’u hem tanıtır hem de istenilen başarıya  ulaştırabiliriz.

Kelkit Belediye Hürriyetspor başta olmak üzere ilimizdeki diğer kulüplerde Gümüşhanespor’a alt yapı oluşturabilirler.Alt yapının iyi olması futbolcu yetişmesinde önemli bir unsurdur.

Gümüşhanespor’un başarılı olması çevremizde yetişen gençlerinde spora karşı ilgilerini artıracaktır. Ayrıca gençlerin kötü alışkanlıklara meyletmelerine de engel olacaktır.

Gümüşhanespor’un başarısı artıkça il, ilçe, belde ,köy ve mahallelere daha çok yeşil alan ve de daha çok spor tesisleri kurulacaktır.

Takıma sürekli gelir getirecek yatırımlar yapmalıyız. Gelir sadece bilet satarak olmaz. Reklam alarak,mağazalar açarak,tv’lerden reklam alarak,pestil –köme ve kuşburnu  tesisleri açarak ve de daha değişik yatırımlar yaparak takımın kendi ayakları üzerinde durmasına yardımcı olmalıyız.Ayrıca profesyonel bir ekiple takım yönetilirse takımın ayakta durması da daha kolay olacaktır.

Unutmayalım ki başarı durduk yere gelmez. Başarı çalışmayla,inanmayla,azimle ve takıma her şartta destek vermeyle gelir.

Yolun ve bahtın açık olsun (Yeni Efsane) Gümüşhanespor.

YORUM EKLE