YENİ YILDAN MEKTUP VAR

Merhaba, ben 2016.

Biliyorum benden çok şey bekliyorsunuz hepiniz. 2015’te ve öncesinde dileyip gerçekleşmeyen tüm hayalleriniz için yeni bir umut kapısıyım biliyorum. Dilediğiniz her bir dileğin sizin için ne kadar değerli olduğunun farkındayım.

Barış, zenginlik, adalet, aşk, sağlık, yeni iş, evlilik dileklerinizden yalnızca birkaçı. Daha birçok dilek okudum mektuplarınızda. Şunu bilmenizi isterim ki dileklerinizi gerçekleştirmek için zaman olarak tüm evrenle iş birliği içerisinde olacağım ancak zaman ve evrenin enerjisinin bir araya gelebilmesi insana yani size bağlı. Bu yüzden dileklerinizi gerçekleştirebilmem için yardımınıza ihtiyacım olacak.

Cephanelerinizi yakıp yerlerine kütüphaneler kurmanızı isteyeceğim mesela.

Komşunuz aç uyuyorsa, uykunuzdan uyanmanızı, paylaşmanın çoğaltıcı etkisine inanmanızı isteyeceğim.

Hangi siyasi görüşten hangi dini inanıştan olursa olsun sizinle aynı fikre ve inanışa sahip olmayanlara saygı duymanızı isteyeceğim ve daha sık empati kurmanızı.

Size dokunmayan yılanları görmezden gelmemenizi, çevrenizde olup bitene duyarlı olmanızı isteyeceğim.

Kadınlara hak ettikleri saygıyı göstermenizi,  kadınların öldürüldüğü, taciz edildiği, şiddet uygulandığı bir dünyaya ne benim ne de benden sonrakilerin umut getiremeyeceğini bilmenizi isterim.

Ve çocuklarınızı daha iyi korumalısınız. Yalnızca kendi çocuklarınızı da değil çevrenizde ailesi olsa dahi korunmaya muhtaç çocuklara yardım etmenizi isteyeceğim sizden.  Zira çocukların korunamadığı bir dünyaya gelecek olan yeni yılın rakamları dünyanızda hiçbir şey değiştirmeyecektir.

Kalp kırmamanızı isteyeceğim. Tatlı dille çözemediğiniz problemleriniz için bakış açınızı değiştirmenizi isteyeceğim. Karşınızdakiyle uzlaşana dek bakmayı unuttuğunuz bir açı mutlaka kalmış demektir.

Sadık olmanızı ve aşka inanmanızı isteyeceğim.

Sevdiklerinizin kıymetini sağlıklarında bilmenizi ve daha sık şükretmenizi isteyeceğim.

Hayalleriniz için daha çok emek vermenizi ve her ne olursa olsun kendinize olan inancınızı asla kaybetmemenizi isteyeceğim.

Tüm bunları yerine getirdiğinizde göreceksiniz ki dileklerinizin gerçekleşmesi benim değil sizin elinizde.

Şimdi eğer hazırsanız, cebimde dileklerinizle geliyorum.
YORUM EKLE