'Gümüşhane geleceğine el koydu'

Seçim sonuçları üzerine bir açıklama yayınlayan yeni Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Seçimin asıl galibi aziz milletimizin yüksek ferasetidir” dedi.

'Gümüşhane geleceğine el koydu'
AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen, 30 Mart Mahalli Seçimlerinin tartışmasız asıl galibinin millet olduğunu belirterek, “Milleti hafife alanlar, millete tuzak kurmaya yeltenenler bir kez daha büyük bir hüsrana uğramışlardır. Millet ferasetiyle, herkese istikamet çizdi.” dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanlığı’nı açık ara farkla kazanan Çimen, seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından yazılı bir açıklama yaparak, yeni dönemle ilgili önemli ipuçları verdi.

Açıklamasında, kendilerine yetki veren Gümüşhanelilere şükran ve minnettarlıklarını ifade eden Çimen, üniversite öğrencileri ile şehir halkının aynı iradede buluşmasının çok önemli bir mesaj taşıdığını belirtti.

AK Parti’nin kuruluşundan itibaren, bu partiye ve onun şerefli lideri Recep Tayyip Erdoğan’a 12 yıldır gönül vermiş olan Gümüşhane halkının, yerel yönetim açısından hiç hak etmediği bir talihsizliği bu güne kadar yaşamak zorunda kaldığını hatırlatan Çimen, bu psikolojik eşiğin şimdi aşıldığını söyledi.

“DERS ALMAK İSTEYEN SANDIK DEVRİMİNE BAKSIN”

Şehir adına elde edilen bu büyük kazanımda asıl faktörün, milletin feraseti olduğunun özellikle bilinmesini isteyen Çimen, “Gümüşhane’yi AK Belediyecilik ile buluşturma yolunda bana verdiği kutlu görev nedeniyle Rabbime ve vefakar milletime en derin şükranlarımı buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Milletimizin kutlu yürüyüşüne rehberlik eden Dünya Lideri Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bu şehrin anahtarını teslim etmek en büyük bahtiyarlığımız olmuştur. Omuzlarımıza yüklenen sorumluluğun bilincindeyim. Sandığın mesajı hiçbir tartışmaya yer vermeyecek şekilde nettir, açıktır. Gümüşhane halkı, şehrin son 15 yılında etkili olanlara yeter demiş, buna mukabil yaşanabilir bir kent arzusunu güçlü bir şekilde ortaya koymuştur. Kent merkezinde oy kullanan nüfusun yarıdan fazlası AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’a karşı oynanan kirli oyunu boşa çıkarmış, diğer yandan Ercan Çimen’i belediye başkanı olarak görmek istediğini ifade etmiştir. Bu inancın, kirli oyunlar karşısındaki zaferi olarak görülmelidir. CHP ile MHP’nin seçim öncesi aksi yöndeki açıklamalarına rağmen birbirlerine çalıştıkları da tescil edilmiş oldu.” dedi.

Seçim sonuçlarıyla Gümüşhane halkının şehrin kaderine adeta el koyduğunu ve gerileyişine dur dediğini dile getiren Çimen, bunun kendilerine Gümüşhane’nin 2019’a kadar temel altyapı ve çevre düzenlemesi sorunlarının giderilmesi yönünde çok ciddi bir vazife yüklediğini kaydetti.

Gümüşhane’nin merkez ilçe ile birlikte diğer 5 ilçe belediyesinin de AK Belediyecilik ile yönetilmesi kararının, sandığın en güçlü mesajlarından biri olduğunu kaydeden Çimen, bu durumun güçlerine güç katacağını belirtti.
Çimen, belediye ve il genel meclisi sonuçlarının da sorumluluklarını bir o kadar daha arttırdığını dile getirdi.

Gümüşhane Belediye Başkanı olarak, belediyenin temel sloganının A.Z.Gümüşhanevi Hazretleri’nin, “Esas olan hizmettir. İnsan hizmet ettikçe himmete mazhar olur, dünya ve ahiret saadetine erişir” sözü olacağının altını bir kez daha çizen Çimen, hiçbir fark ve ayrıma tabi tutmadan halkın hizmetkarı olacaklarını söyledi.

Gümüşhane’de AK Belediyecilik Modeli’ni kurmak gibi üzerlerinde çok önemli bir sorumluluk bulunduğunu anımsatan Çimen, “Gümüşhane için artık yeni bir devir başlıyor. Markakent Gümüşhane hedefimizi adım adım gerçekleştirmek için 7 gün 24 saat esasına göre çalışacağız. Her açıdan çok farklı bir kenti hayata geçirmek boynumuzun borcudur. Belediyemiz büyüyecek. İmkanlarımız büyüyecek. İnsan odaklı yeni bir belediyecilik anlayışı safha safha yaşanabilir bir şehri inşa edecek. Hedeflerimiz büyük. Gücümüzün kaynağını, milli iradeden alıyoruz. 2018-2023 ve 2029 tarihleri yol haritamızdaki önemli uğrak noktaları. 30 Mart’ta nasıl hep birlikte yeni bir devri başlatmışsak, aynı şekilde şimdi de yeni bir şehir inşa idealini aynı şekilde hep birlikte hayata geçireceğiz. İnandık ve yola çıktık. Başarımızın kaynağında bu inanç yatıyor. Bu kutlu yolda bizimle birlikte hareket eden tüm kardeşlerime, analarıma, bacılarıma, büyüklerime, öğrencilerimize tekrar tekrar şükranlarımı ifade ediyorum. Başarı, bir ekip işi olarak görülmeli. Birlikte hareket ettiğimiz ekip arkadaşlarıma da buradan teşekkür ediyorum. Bundan sonra yapılacak çok işimiz var. Gümüşhane’yi hep birlikte yeniden imar edeceğiz. Bu şehri birlikte büyüterek, cazibe merkezi haline getireceğiz. Gümüşhaneliler 5 yıldır bana olan inançlarını yitirmediler. 2009’un ardından ne küstüm, ne darıldım, ne incindim. Şehrim için, çalıştım, durmadık, koştuk. Bütün teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim başarımız, teşkilatımızın başarısıdır.” dedi.

Açıklamasında Gümüşhane markakent hayalini yeniden dile getiren Çimen, “Evet şehir insanın gönlü gibidir, gönülde adeta şehir gibidir. İyi şehirler inşa edenler, gönüllere girerler; gönülleri fethedenler, güzel şehirler inşa ederler. Hiç kuşkusuz şehirler inşa etmek sabır ve soluk ister. On yılların tahribatına uğramış şehrimizi tamir etmek, yeni bir Gümüşhane inşa etmek ancak sabrın ve uzun soluklu bir yürüyüşün neticesi olabilir. Gönül dünyamızın yıldızlarından Hacı Bayram Veli Hazretleri’nin de ifade ettiği gibi, insan şehri inşa ederken, aslında taşın toprağın arasında kendisini inşa eder. Gönülde her ne var ise, şehir olarak görünür. Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk ile dolu olanın şehri gülistan olur. Sevgi ve aşk medeniyetimiz, tarih boyunca nasıl ruhu olan şehirler inşa etmiş; bu şehirlerden de dünyaya istikamet çizen medeniyetini beslemişse, biz de bu anlayışla şehrimizi inşa edeceğiz. Gümüşhane, ruhunu A.Z. Gümüşhanevi Hazretleri’nin maneviyatıyla besler, çağın modern imkanlarından yararlanırsa işte geleceğini ancak o zaman sağlam temeller üzerinde inşa edebilir.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2014, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER