'İçme Suyumuz Mikropsuz Ancak Temiz Değil'

Gümüşhane’nin eski sağlık müdürlerinden Büyük Birlik Partisi (BBP) Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Yrd. Doç.Dr. Turgut Şahinöz, Torullular Derneğinde ki toplantıda Gümüşhane içme suyunun mikropsuz ancak temiz olmadığını savundu.

'İçme Suyumuz Mikropsuz Ancak Temiz Değil'
Gümüşhane’nin eski sağlık müdürlerinden Büyük Birlik Partisi (BBP) Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Yrd. Doç.Dr. Turgut Şahinöz, Torullular Derneğinde ki toplantıda Gümüşhane içme suyunun mikropsuz ancak temiz olmadığını savundu.

BBP Gümüşhane İl Başkanı Rıdvan Taşkın ile birlikte katıldığı toplantıda vatandaşlarla sohbet ederek projelerini anlatan Şahinöz, eğitimi sonrası Gaziantep ve Kocaeli’nde görev yaptığını, Gümüşhane’ye döndüğünde 23 yıl önce şehri nasıl bıraktıysa aynı şekilde bulduğunu söyledi.

30 Mart yerel seçimlerinin Gümüşhane’nin son şansı olduğunu, şehrin çığ gibi büyüyen sorunlarının çözülmediği takdirde içerisinden çıkılmaz hale geleceğini kaydeden Şahinöz, “Bu seçim, şehrin modern bir şehre mi yoksa kasabaya mı dönüşeceğinin seçimidir. Gümüşhane’de maalesef bir şehir havası yok. Üniversiteye gelen hocalar burada yaşanmaz diyor. Öğrenciler ilk geldikleri gün nereye geldik diye soruyor.” diye konuştu.

Gümüşhane sevdası uğruna yola çıktıklarını ifade eden Şahinöz, hayalinde bir Gümüşhane’nin olduğunu, şehre geri döndüğü 5 yıllık sürede hazırladığı projeler ile mevcut belediye başkanına gittiğini ancak onlarla bu işi yapamadıklarını belirtti.

“GENÇLER ŞEHİRDEN KAÇMAK İÇİN CAN ATIYOR”

Gençlerin şehirden kaçmak için can attıklarını ileri süren Şahinöz, “Bu duruma bir son vermeliyiz. Bu şehri yaşanabilir, her türlü sosyal ortamın var olduğu güzel bir şehir haline getirmeliyiz. İşte bu sebeple hazırladığım 29 ana başlık altındaki 229 proje ile taşın altına elimi koydum. Aday olarak gösterilmeyeceğimizi bile bile ilk olarak AK Parti çatısı altında aday adayı oldum. İnsanların kafalarında soru işaretleri olmaması için bu yola başvurdum. Daha sonra bağımsız olarak aday olmak istedim. Ancak yaptığımız istişareler sonucu ve parti teşkilatımızın teveccühü ile BBP Gümüşhane Belediye Başkan adayı oldum. Hayalimdeki Gümüşhane’yi inşa etmek için sizlerden destek istiyorum.” dedi.

“İÇME SUYU MİKROPSUZ AMA TEMİZ DEĞİL”

Seçimle birlikte Gümüşhane gündeminden düşmeyen içme suyu ile ilgili vatandaşları bilgilendiren Şahinöz, içme suyunun mikropsuz olduğunu ancak temiz olmadığını söyledi. Kanalizasyon suyunun klorlandıktan sonra mikroplardan arınacağını kaydeden Şahinöz, “Suda mikrop olmaması kimyasal olarak temiz olduğu anlamına gelmez. Kanalizasyon ve temizlik kimyasallarının karıştığı Harşit Çayının yakınındaki kuyulardan alınan su klorlanıp şebekeye veriliyor. Mikroplardan arındırılmış halde çeşmelerimizden akan suyun içilmesi mümkün olmadığı gibi, bu su ile bulaşık ve meyvelerinde yıkanmaması gerekir.” diye konuştu.

Seçim sürecinde her iki partinin su gibi para harcadıklarını, bu paranın Gümüşhanelinin cebinden çıkacağını ifade eden Şahinöz, “Vatandaşlarımız bu iki partiye mecbur olduklarını düşündükleri için oy veriyor. Parti olarak vatandaşlara başka bir alternatifiniz var diyoruz. Bu seçimde projeleri ve bu projelerin yapılabilirliğini değerlendirin. Kimin daha çok otomobil, kamyon veya tren giydirdiğini değil. Bu iki partide devletten aldıkları yardımla, büyük holdinglerin sponsorluğu ile bu paraları harcıyor. Sizin, bizim paralarımızı harcıyor. Yasak olduğu halde eşantiyonlarla, kutularla, bahar geldiği halde kömür torbalarıyla oyunuz alınmaya çalışılıyor. Buna izin vermeyin” dedi.

Bir vatandaşın “Torullusunuz, niçin Torul’dan aday olmadınız?” sorusuna cevap veren Şahinöz, “Maalesef Torulumuzun da Gümüşhane’den farkı yok. Torul her geçen gün daha kötüye gidiyor. Sinema salonu olan, gezilecek alanları bulunan Torul, yaşanmaz hale geldi. Bu yerel yöneticilerin başarısızlığından dolayıdır. Gümüşhane, açıklanan son rakamlara göre en hızlı nüfus artış oranının olduğu şehir. Üniversite nedeniyle hızla artan bir yoğunluk var. Bu yoğunluğa karşı şehrin çözümler üretmesi gerekiyor. Onun için Gümüşhane’nin bu seçim son şansı. Bu yüzden bana destek vermenizi ve bu sorunları beraber çözmek için BBP’ne oy vermenizi istiyorum. Nüfus artışını dikkate aldığımızda Torul’un ise biraz daha süresi olduğunu düşünüyorum. Gümüşhane’nin daha fazla aciliyeti vardı, o yüzden buradan aday oldum” diye konuştu.

Haberin Kaynağı: Hüseyin Özgün

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER