Muhtarlık Seçimlerde Oy Pusulası Değişiyor

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Ekrem Sebat Turan, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimlerde muhtarlık seçimlerinde oy pusulasının değiştiğini ve muhtarların tek liste ile seçime gireceklerini söyledi.

Muhtarlık Seçimlerde Oy Pusulası Değişiyor
Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Ekrem Sebat Turan, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimlerde muhtarlık seçimlerinde oy pusulasının değiştiğini ve muhtarların tek liste ile seçime gireceklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada ülke genelinde toplam 50 bin 138 köy ve mahalle muhtarlığı seçimi yapılacağını kaydeden Turan, geçtiğimiz yıl çıkan torba yasada muhtarların birleşik oy pusulası kullanılacağı hükmünün geldiğini hatırlattı.

Eskiden muhtar ve üyelerin ayrı ayrı kağıtlara yazılarak bir zarfa koyularak sandığa atıldığını, şimdi ise birleşik oy pusulası ile tek kağıtta muhtar ve üyelerin yazılacağını, kazanan muhtarın üyeleri ile kazanmış olacağını dile getiren Turan, “Böylece geçmiş tarihlerde yaşanan sıkıntılar artık yaşanmayacak. Muhtar ekibi ile seçilecek ve daha verimli çalışmış olacak. Yeni oy pusulasında üstte muhtar adayının ismi, alt bölümde ise üyelerin isimleri yazılacak.  Yeni düzenleme ile birleşik pusula ile oy verme ilk defa 30 Mart 2014 de uygulanacak.” dedi.

Gümüşhane’de köy ve mahallelerde 8 üye olacağını, bunların 4’ünün asıl 4’ünün yedek üye olacağını, nüfusu bin ile 2 bin arasında olan köylerde ise 10 üye (5 asıl, 5 yedek) olacağını belirten Turan, muhtar adayı olmak isteyen vatandaşları da uyardı.

Turan, “Seçilmek için 6 ay ikamet etmek mecburiyetini unutmayalım. Köyünde Muhtar adayı olmak için ikametini köye alacak muhtar adayları bu süreyi kaçırdılar. Bu süre 30 Eylül de dolmuştu. Kimse boşuna uğraşıp hayal kırıklığına uğramasın. Ayrıca boşuna vatandaşları seçim heyecanı ile yerinden ederek cezalı durumlara da düşürmesin. Geçtiğimiz seçimlerde bir köyümüzde bu sebepten dolayı tek oyla muhtar olan arkadaşımızı sizlere hatırlatmak isterim. 2014 seçimlerinde köylerinde oy kullanmak isteyen vatandaşlarımız, eğer ikametleri il dışında görünüyorsa, Aralık sonuna kadar merkez ilçeye kayıtlarını almalarını, köyünde yaşayan vatandaşların oy verme yeri şehir merkezinde görünüyor ise Aralık ayının sonuna kadar beklemelerini ve nakledecek ise 1 Ocak 2014 den sonra nakil yapmasını rica ediyorum. İlimizin genel bütçeden payı bu vesile ile düşmemiş olacaktır. Bu vesile ile en güzel demokrasi seçimi yapan muhtarlık seçimlerinin ve yerel tüm seçimlerin ilimize ülkemize ve de tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2013, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER