Yıl 2022 'Gümüşhane'

Hayal ettiğimiz Gümüşhane ye her geçen gün bir adım daha yaklaşıyoruz.

Çevre yolu faaliyete geçtikten sonra Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi trafiğe kapanıyor. Bu gelişmenin Gümüşhane ye çağ atlatacağını düşünüyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Halkın daha huzur içerisinde yaşamasını sağlayacak bu uygulama şehir esnafının da menfaatine olacaktır. 

Atatürk Caddesi ile kesişen ara sokaklara yapılacak olan bir kaç dokunuş ile bu uygulama daha da anlamlı olacaktır. Bu noktada bir kaç öneride bulunmak istiyorum.

Örneğin bu sokaklardan bir tanesinin Sanat Sokağı olarak adlandırılması ve tasarlanması. Sokak müziği yapılan, insanların yaptıkları sanatsal çalışmaları sergilediği bir mekan olduğunu düşünün!

Ve mutlaka Gümüşhane'nin adını aldığı Gümüşhane gümüşleri ile üretilen el yapımı ürünlerin satıldığı ''Gümüş Sokak'' olmalı.

Caddelerde bulunan yapılardaki çirkin cephe görüntüleri, giydirme cephe sistemleri ile göze hitap edecek şekilde düzenlenecek. Bu gelişmede şehir merkezi açısından güzel bir çalışma olacaktır.

Gümüşhane merkezi beton yığınına dönmüş durumda. Bu noktadan sonra yapılacak hamle yeni yapılan imar planlarında mevcut yeşil alanları korumak. Özellikle de ''Bağlarbaşı Mahallesinin dokusunu bozmadan'' insanların nefes alacağı ortamların oluşturulması sağlamaktır.

Bir kaç yıl içerisinde tamamlanacak olan ''Karşıyaka Tabiat Parkı'' da şehre katma değer katacak ve insanların ferah bir alanda zaman geçirebilecekleri bir alan olacaktır. 

Sema Doğan Parkında yapılan çalışmalar ise taktire şayandır. Bu şehre kademe atlatan bir proje olmuştur.

Son iki senedir ulusal anlamda ticari faaliyet gösteren firmaların şehrimize ilgi duyması ve insanların vakit geçireceği mekanların açılması da güzel bir gelişmedir.

Önümüzdeki haftalarda otogar yerine yapılacak olan alışveriş merkezi inşaatı başlayacaktır. Bu projenin tamamlanması öğrenciyi ve çoğu zaman alışveriş için çevre illere giden vatandaşımızı şehrimizde tutmak için bir artı olacaktır.

Yerel esnaf ulusal anlamda faaliyet gösteren markaların şehrimizde faaliyet göstermelerinden her ne kadar rahatsızlık duysalar da insanlar bu şehirde daha fazla zaman geçireceğinden olaya sonuç odaklı yaklaştığımızda bu gelişmeler kesinlikle onların aleyhlerinde değil lehlerinde olacağını göreceğiz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ülkemizin 2026 Kış Olimpiyatlarında aday olacağını açıklamasının ardından hazırlanacak olan kayak pistlerinden birisi'nin şehrimizde olabilme ihtimali heyecanlık verici. Ümit ederiz şehrimizi yönetenler bunu sağlayabilirler ve Gümüşhane kış turizmi açısından önemli bir merkez haline gelir.

Bundan 5 yıl sonra yani 2022 yılında cazibe merkezi olacak bir Gümüşhane den söz edeceğimizden eminim. 

Bu gelişmeler devam ederken elbette çevre ve insan sağlığı açısından olumsuzluk içeren gelişmelere de ilgi duymak ve bu riskleri ortadan kaldırmak için çalışmalar başlatmak gereklidir. Çalışmalar sırasında meydana getirdiğimiz doğal yaşam tahribatlarını minimize etmeli ve verdiğimiz zarara karşılık yeni doğal yaşam alanları oluşturmak durumundayız.

Örneğin yapılmış olan Harşit Dere Islahı projesi sonrası sokak ve yaban hayvanlarının suya erişimi engellenmiştir. Bu bağlamda yapılan dere ıslahı projesinde Mansap'tan memba'a ya doğru her iki kolda 250 metrede bir yapılabilecek hayvan yalakları oluşturduğumuz tahribatın bir nebze de olsa önüne geçilmesine neden olacaktır.

Yarın Harşit kenarından güzel ışıkların arasında yürüyüş yollarında insanlar keyifle yürüyecek. Ama bir başka canlı zahmet çekerken ve özgürlüğü kısıtlanırken insanların sefa sürmesi vicdani değerlere aykırıdır.

Yapımına devam edilen hayvan barınağının tamamlanmasının ardından sokak hayvanlarının barınma ve yiyecek içecek probleminin giderilecek olması sosyalleşen yönetim anlayışına uygun ve taktir edilecek bir yatırımdır.

Yine bu şehirde yürütülen madencilik çalışmalarında şehre giren kimyasal maddeler AB ile yapılan protokollere göre sınır değerlerin çok fazla üzerindedir. Bu duruma yetkililerin müdahale etmesi şehrimizin geleceği için elzemdir.

"Bu topraklar bize atalarımızdan yadigar değil, gelecek nesillerimizin emanetidir'' sözünü benimseyip bu doğrultuda hareket etmeliyiz. 

Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şehrimize sağladıkları katkılardan dolayı kendilerini bir kez daha kutluyorum.

2022 de insanların mutlu yaşayacağı, hayvanların zahmet çekmeyeceği bir Gümüşhane ye erişmemiz dileği ile.

Sağlıcakla kalın.

YORUM EKLE