YİNE KALDIRIM

Tüm Türkiye de olduğu gibi ilimizin de başlıca sorunu olan kaldırım işgallerine devam edilmektedir. Çözüm yine bulunamamaktadır. Aslında yaya yollarını işgal etmek kadar büyük bir haksızlık ve terbiyesizlik yoktur. Bu durumu yapanlar kadarda göz yumanlar suçludur bence. Yasalarda belirtildiği gibi kaldırım işgaline ceza ön görülmektedir.

İlimizde bu görüntülerle karşılaşmak isteyenler lütfen; PTT binasından tutunda Tarım il müdürlüğüne kadar bir ana cadde üzerinde ki kaldırımlardan nasıl yürüdüğümüzü düşünün. Çay ocakları sandalyelerini yolların ortalarına kadar atmaktadır. Ağza alınmayacak küfürler, şakalar havada uçuşması çabası. Ama ne desem, ne yazsam az.

Kaldırımları işgal etmek yayalara yapılan büyük bir saygısızlıktır. Bu durumu ve düzeni sağlamakla görevli olan kardeşlerimizin bu duruma göz yummalarına ne diyelim.

Kaldırım işgalleri hem ilimizin görüntüsünü bozmakta hem de yaya trafiğini etkilemektedir.

Peki; İnsanlar Neden Araba Yolunda Yürümeye Kalkar?

Çünkü İnsanlara ayrılan yaya yollarına araç park edilmesi, masa sandalye atılması, birde insanlara sürtünerek geçmek istemedikleri için desek olur mu? Sonrada kazalar, yaralanmalar, maddi zararlar ve sakatlanmalar olmaktadır.

Yaya kaldırımlarına en çok esnaflar tarafından atılan malzemeler ve bisikletler çekilmektedir.

Bu arada engelli kardeşlerimizi düşünün işgal ettiğiniz o kaldırımlardan nasıl yürüyüpte kendi ihtiyaçlarını giderecekler düşünebiliyormusunuz. İnanın kaldırımda yürürken utanıyorum. Sizler utanıyormusunuz bilemem. Ama eminim benim gibi düşünen birçok insan vardır. Kaldırımda ailesiyle yan yana yürüyecek kadar mesafe olmayan bir kaldırımlarda yürümeye kalkıyoruz.

Kalın Sağlıcakla…
YORUM EKLE