YÜREĞİMİZİ YAKTINIZ  İYİ Kİ VARSINIZ

Berbat bir haftaydı.

Etkisinden hala çıkamadığım, uyuyamadığım ve de unutamadığım.

Aslında evlenmiştim bu hafta. Tarifsiz bir mutluluk, tarifsiz bir heyecan…

Nikâhın üzerinden 2 saat geçmeden kaza geçirdik.

Nikâhın üzerinden 12 saat geçmeden Ferhat beyin ve Eren’in şahadet haberini aldık.

Yürek yangını nasıl tarif edilir bilmiyorum. Bazen uykularımı kaçıran, bazen burnumun direğini sızlatan acı bugün yüreğimi kavuruyor. Sanki tam kalbimin yanına bir köz kondurmuşlar. Öyle bir ateş. Öylesi yanıyorum.

Ben kendimi bildim bileli aldığım her şehit haberi sanki bir evvelkinden daha acıymış gibi gelir. Acı sanki katlanır da gelir. 

Ben kendimi bildim bileli o an yaşadığım acı ne olursa olsun şehit haberleri hep galip gelir. Yine öyle oldu. Yine şehit haberi geldi, yine yüreğimi yaktı da gitti.

İçimi yakıyor tanıyamadığım her hayat. Uzak kaldığım, bilemediğim her yoksulluktan utanıyorum. Eren’in yoksulluğu, garipliği ciğerimi yaktı. Annesinin sözleri, dağları inlettiği ağıtı sanki ciğerimde çınladı. Mezarı bile garip olur mu insanın…

Ağlamadan bakamıyorum fotoğraflarına. Yaşayamadığın bir çocukluğun var ama giyecek bir çift ayakkabın yok. Bir sürü babayı evine, çocuğuna bağışladın, senin baban bile yok. Sayende rahat uyuyoruz, senin yatacak bir yatağın, odan yok. Bunca yoksulluğun içinde hiç aklına gelir miydi sitemle yazdığın sözlerin günün birinde bütün Türkiye’de gururla yankılanacağı…

‘Birisi de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın’

Annesinin tomurcuk gülü, bir değil binler çıktı iyi ki diyen. Binlerin yüreğini yaktın, binleri ağlattın. Herkesin aklına, yüreğine kazındın. 

Odamda görüp görebileceğim her yere, kalbime, zihnime yazıldın. 

Ruhun şad olsun çocuk.

Hayran olduğum çocuklar yetiştirdiniz. Tanırdım, severdim, iyi bilirdim. 

Ruhun şad olsun Ferhat Gedik. 

Dilerim bugün çalan kapılarınız hiç kapanmasın, bugün arayıp soranlar yarın ele karışmasın, adlarınız hiç unutulmasın. Bu şehirde, memleketlerinizde ve ülkenin her yerinde hak ettiğiniz gururla yaşatılsın.

Allah bir daha bu acıları hiç yaşatmasın…

YORUM EKLE