Ziya Doğan Gerçekleri

Son dönemlerde Gümüşhanespor denildiğinde kamuoyunda akıllara final ve teknik direktör ikilemi gelir, öte yandan yaşanılan anlamsız değişimlerle finali yapamayan fakat finale kadar futbolun gerekliliğini yerine getiren gerçeklik paydaşlarını soluksuz yaşayan bir takım olgusunu özellikle son iki sezondur hissettik. 

Özellikle geçen sezon anlamsız şekilde yapılan hoca değişiklikleri ve tercihleri ile iyi giden takımda belki de en son değişim gösterecek kısmın en başta görülmesi kamuoyu tarafından bir türlü anlaşılamadı. 

Ziya Doğan'ın takıma gelişi şüphesiz büyük küçük yaşlı genç herkesi oldukça memnun ve mutlu etmişti. Özellikle yeni sezona Ziya hoca ile başlanılması şüphesiz kurulan kadroda birinci derece sorumluluk alan hocayı aidiyet duygularıyla sahiplenecek bir kitlenin son iki sezonun aksine finalde mutlu sona ulaşılması noktasında şehire güven vermiş durumda. 

Özellikle hocanın son basın toplantısında vurgulamak istediği sorun ve sıkıntılar açık yüreklilik ile dile getirdiği problemler sağlıklı bir şekilde değerlendirilmeli ve gözden geçirilmeli. 

Gümüşhanespor'da sorunun Ziya Doğan'dan öte hoca ile birlikte gelen değişim sürecinin geçiş noktası olarak görülmeli. İyi niyetle yapılan her hareket olgunlukla karşılanmalı, sonuç odaklı futboldan ziyade yapıcı ve istikrarlı bir yapının bu kulübe enjekte edilmesi en önemli husus. 

Futbolda saha içerisinde kazanmak ve kaybetmek mutlaka olmuştur olacaktır. Kötü futbolda sorumluluğu üstlenen hoca ve kulüpte değişim sürecinin sıkıntılı noktasını üzerine alacak bir hocanın olması ciddi manada hepimizin bir avantajı olacaktır. 

Ziya hoca yanlışlarını görecek olgunluğa ve tecrübeye sahip. Bu yüzden geçiş noktasında kendisine ve elbette ki kulüp başkanı Kurban Karagöz başta olmak üzere bu değişime önderlik eden herkese bu şehrin sahip çıkması çok önemli.

Unutmayalım ki, istikrar ve aidiyet olmayan kulüpler geçiş sürecini taktik ve oyuncu değişikliği olarak görürken tam aksi durumlar büyük oynamak isteyen kişilerin işi olacaktır. 

Ziya hocanın gerçekleri ve yönetimin samimiyetine yürekten inanıyoruz. Bu değişimi süreç tamamlanınca hepimiz çok seveceğiz.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 6 yıl Önce

Tamamen boş yapmışsın

Ahmet Akşit
Ahmet Akşit - 6 yıl Önce

Çok güzel, mantıklı, gerçekleri gözler önüne seren bir yazı.

A.KADİR YILDIZ
A.KADİR YILDIZ - 6 yıl Önce

Şampiyonluğa oynayan takımı bozup değişim gençleşme adı altında kurulan kadro tam bir fiyasko olmuştur. Gümüşhanespor u şampiyonluğa oynatabilecek futbolcu topluluğu yok. Ziya Doğan oyun oynatmaktan ziyade oynatmamaya ve skoru koruma ya yönelik futbol mantalitesine sahip bir hoca bu süreçten gümüşhanespor un zararlı çıkacağını düşünüyorum...