Üst Başlık
Üst Başlık
Üst Data Alanı |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Profesyonel Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üye İleti: 827 Katılım: 8-October 07 Üye No: 2,936 Nerede yaşıyorsunuz?: Türkiye Kan Grubunuz: A RH ( + ) ![]() |
Mani yazmak bebek işi becerir bunu her kişi o kadar zor olsaydı Maniden sakız yaparlarmıydı canımıniçi ![]() Halk kültürü zengindir Halkın dili engindir Küçümseme maniyi Bebek senin dengindir -------------------- "Tarih, insan ve şiir sonsuz haritalarım bir mendil nakışlayıp içinde dolanırım. " S.KAPLAN |
|
|
![]()
|
|
![]() Profesyonel Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatör İleti: 972 Katılım: 14-August 07 Üye No: 2,642 Nerede yaşıyorsunuz?: Türkiye Dışı Kan Grubunuz: Bilmiyorum ![]() |
Halk kültürü zengindir Halkın dili engindir Küçümseme maniyi Bebek senin dengindir Zengindir bizim kalbimiz, Pohpohlamayı çok severiz. Siz de vitesi beşe atmış gibisiniz, Dikkat edin köpek neyin çıkar da eziverirsiniz. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Profesyonel Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatör İleti: 972 Katılım: 14-August 07 Üye No: 2,642 Nerede yaşıyorsunuz?: Türkiye Dışı Kan Grubunuz: Bilmiyorum ![]() |
sen işini bilirsin
hadi yine iyisin bana fazla bulaşma sonra güme gidersin -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Profesyonel Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üye İleti: 827 Katılım: 8-October 07 Üye No: 2,936 Nerede yaşıyorsunuz?: Türkiye Kan Grubunuz: A RH ( + ) ![]() |
Zengindir bizim kalbimiz, Pohpohlamayı çok severiz. Siz de vitesi beşe atmış gibisiniz, Dikkat edin köpek neyin çıkar da eziverirsiniz. İsterim ki bozulmasın Yaşasın unutulmasın Edepli bir kavgadır Maniler de oyulmasın -------------------- "Tarih, insan ve şiir sonsuz haritalarım bir mendil nakışlayıp içinde dolanırım. " S.KAPLAN |
|
|
![]()
|
|
![]() Profesyonel Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üye İleti: 440 Katılım: 31-July 07 Nereden: ghane-trbzn Üye No: 2,573 Nerede yaşıyorsunuz?: Gümüşhane Kan Grubunuz: 0 RH ( + ) ![]() |
beni tanımaz bilmezsin
sor bilene öğrenirsin senin işin yokmu gülüm niye kafamı ütülersin??? ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
sen işini bilirsin hadi yine iyisin bana fazla bulaşma sonra güme gidersin İşte tutturdun mayayı Aldın eline maşayı Kutlarım seni kardeşim Yakaladın sen manayı -------------------- "Tarih, insan ve şiir sonsuz haritalarım bir mendil nakışlayıp içinde dolanırım. " S.KAPLAN |
|
|
![]()
|
|
beni tanımaz bilmezsin sor bilene öğrenirsin senin işin yokmu gülüm niye kafamı ütülersin??? ![]() ![]() ![]() Gider gider gelirim Deli gibi biriyim Benim senle işim yok Muhabbete doyum yok -------------------- |
|
|
![]()
|
|
İşte tutturdun mayayı Aldın eline maşayı Kutlarım seni kardeşim Yakaladın sen manayı Mani güzel ne diyeyim İstiyosanız çekileyim Hadi yaz manilerini eliftilbe Senin manilerin bu alemde tek -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Profesyonel Üye ![]() ![]() ![]() Grup: Üye İleti: 440 Katılım: 31-July 07 Nereden: ghane-trbzn Üye No: 2,573 Nerede yaşıyorsunuz?: Gümüşhane Kan Grubunuz: 0 RH ( + ) ![]() |
Gider gider gelirim Deli gibi biriyim Benim senle işim yok Muhabbete doyum yok anladık sen delisin ne denir bilmezsin madem benle işin yok bırak yakamı olan gelsin... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
beni tanımaz bilmezsin sor bilene öğrenirsin senin işin yokmu gülüm niye kafamı ütülersin??? ![]() ![]() ![]() Üç dize hece tutmuş Son dizede unutmuş Sayamaz mısın yoksa Kafan iyi tozutmuş -------------------- "Tarih, insan ve şiir sonsuz haritalarım bir mendil nakışlayıp içinde dolanırım. " S.KAPLAN |
|
|
![]()
|
|
Mani güzel ne diyeyim İstiyosanız çekileyim Hadi yaz manilerini eliftilbe Senin manilerin bu alemde tek S -------------------- "Tarih, insan ve şiir sonsuz haritalarım bir mendil nakışlayıp içinde dolanırım. " S.KAPLAN |
|
|
![]()
|
|
Mani güzel ne diyeyim İstiyosanız çekileyim Hadi yaz manilerini eliftilbe Senin manilerin bu alemde tek Sen bu işi öğrendin Cengizi bile yendin Neden çekiliyorsun Anlayan bir tek sendin -------------------- "Tarih, insan ve şiir sonsuz haritalarım bir mendil nakışlayıp içinde dolanırım. " S.KAPLAN |
|
|
![]()
|
|
sayıda değil manada
önce yazılanı anla maksat muhabbet olsun oturup heceleri sayma... -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Sen bu işi öğrendin Cengizi bile yendin Neden çekiliyorsun Anlayan bir tek sendin pireye kızar yorgan yakar deveye kızar çukur kazar bakma, bişey anladığı yok sözü bitince hemen kaçar.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
sayıda değil manada önce yazılanı anla maksat muhabbet olsun oturup heceleri sayma... HALK KÜLTÜRÜ BİLMEYEN KENDİNİ DE GÖRMEYEN ALİM SANIR KENDİNİ MANAYI VEREMEYEN -------------------- "Tarih, insan ve şiir sonsuz haritalarım bir mendil nakışlayıp içinde dolanırım. " S.KAPLAN |
|
|
![]()
|
|
pireye kızar yorgan yakar deveye kızar çukur kazar bakma, bişey anladığı yok sözü bitince hemen kaçar.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Heceler bu kez tuttu Kafiyeler de hoştu Anladın sen sonunda Dizelerin de coştu -------------------- "Tarih, insan ve şiir sonsuz haritalarım bir mendil nakışlayıp içinde dolanırım. " S.KAPLAN |
|
|
![]()
|
|
yazdığınız mani olsa
içinde anlam olsa gam yemeden gideceğim biri güzel bişey yazsa ![]() çok manidar oldu valla ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
anladık sen delisin ne denir bilmezsin madem benle işin yok bırak yakamı olan gelsin... Geldim atışmaya Ama başladı karnım ağrımaya Dövüyorum dövüyorum Doymuyor bu cengizhan Dayağa -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
yazdığınız mani olsa içinde anlam olsa gam yemeden gideceğim biri güzel bişey yazsa ![]() çok manidar oldu valla ![]() ![]() sen güzelsin yetmezmi bu kavga hiç bitmezmi zeytin dalı uzattım kör gözlerin görmezmi.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
yazdığınız mani olsa içinde anlam olsa gam yemeden gideceğim biri güzel bişey yazsa ![]() çok manidar oldu valla ![]() ![]() MÂNİ: Halk şiirinde en küçük nazım biçimidir. Yedi heceli dört dizeden oluşur. Uyak düzeni aaxa şeklindedir. Birinci ve üçüncü dizeleri serbest, ikinci ve dördüncü dizeleri uyaklı mâniler de vardır (xaxa). Mânilerin ilk iki dizesi uyağı doldurmak ya da temel düşünceye bir giriş yapmak için söylenir. Temel duygu ve düşünce son dizede ortaya çıkar. Başlıca konusu aşk olmakla birlikte bunun dışında türlü konularda da yazılabilir. Söyle kimi seversin İki de bir översin Eli baş tacı edip Beni yere serersin bu da örnek manilerden alkıntıdır. bana ait değil. -------------------- "Tarih, insan ve şiir sonsuz haritalarım bir mendil nakışlayıp içinde dolanırım. " S.KAPLAN |
|
|
![]() ![]() |
Basit Görünüm | Tarih: 10th December 2019 - 05:27 AM |
Alt Başlık
Data Alanı Alt |