Üst Başlık
Üst Başlık
Üst Data Alanı |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Tecrübeli Üye ![]() ![]() Grup: Üye İleti: 60 Katılım: 6-November 06 Nereden: Torul Üye No: 1,679 Nerede yaşıyorsunuz?: Gümüşhane Kan Grubunuz: B RH ( + ) ![]() |
Bir Zaman
Yüce dağlar, seni derya bilirken Engin sular, tufanlarla gelirken Lokman hekim, sende ilaç ararken Yanar bu can, cennetinde bir zaman Saçın yolma ezraile doyulur Cümle necim yerlerine dökülür Atilerde her dem deva bulunur Geze geze sezilirsin bir zaman Üç kuruşta ben satayım aleme Meyvayı yediren sevgi ola ademe Çeke çeke deli oldum sineme Viranede derviş oldum bir zaman Kerim YILMAZER -------------------- Türkülerini söylerim yalnızlığımın
Gelir de Dilimin ucuna ezgiler Düğümlenir düşlerim gibi Düğümlenir gülüşlerim gibi… |
|
|
![]()
|
|
![]() Tecrübeli Üye ![]() ![]() Grup: Üye İleti: 60 Katılım: 6-November 06 Nereden: Torul Üye No: 1,679 Nerede yaşıyorsunuz?: Gümüşhane Kan Grubunuz: B RH ( + ) ![]() |
Ömür durağımdan geçti yolum
bir sevgi türküsü söylerdim yalnızlığıma o durakta koca düşlerimin arasında sıkışmış koca bir tomar kağıttan başka bir şeyim yoktu elimde sıra sıra dizilmişti insanlar kuyruğuna, ömrümü elimden alan sevgilerimin yokolduğu durakta beni benden alan otobüse koşturuyorduk hep birlikte, oysa seferlerini bile iptal etmişlerdi yollarımın durağında ömrümün yine türkülerimi söyledim yalnızlığıma Boş bakışlar içerisinde tellerime dokunur Hiç varolmayacakmış gibi gelirdi dünya benim için Boş günahlar işlemeye başlamıştım türkülerimle Düşman ettim kendime dünyayı böylece Kelimelere sığındım kimi zaman Yoksul cümleler kurmaya başladım kendime yeten Ölçüsüz şiirler yazdım yarım yamalak duygular içinde Kim olduğumu bilmeden kime olduğunu bilmediğim kelimeler döktüm yollara Uçsuz bucaksız bekleyişlerimle her zamanki durağındaydım yine Yıllar neleri aldı götürdü kelimelerden bilemedim Derken yavaş yavaş günleri ağarttım Güneşleri kıskanırdım rengarenk gökyüzünden Ardına sığınmıştı çünkü hiç batmayan günlerimin Oysaki ben güneşi bile uyandıramamıştım dünlerimde Bilmiyordum güzellikleri yaşamamıştım hiç yaşayamamıştım Bildiğim gördüğüm durağımdaydım her zamanki gibi Hayallere dalıp güneşli günleri doğururdum yüreğime Değmeyecek şeylere aşık olurdum kendime geldiğimde yorgun ellerimden dökülen yorgun kelimelerimdi işte herşeyim Oysa doğabilirdi güneş benim ülkemede biliyordum Yapabilirdi en güzel bakışlarla bana bakmayı Biliyordu oysa gözyaşlarımla karşılardım Sevinçlerimle kucaklardım kendisini Olmadı nedense hiçbir zaman Bana inattı sanırım İnadına inadına saklanırdı dağlarımın ardında Bense her zamanki durağımda beklerdim yine . Elbet bir gün gelecek derken türkülerim yalnızlıkları söylerdi bu sefer O türkü ile sarıyordum yaralarımı yamatıyordum Hiç bitmeyecekti ümitlerim biliyordum Biliyordum çünkü seviyordum kimler gelip geçti gözlerimin önünden Yalnızlıklarıma değil yalnızlığı bilenlere söylüyordum asıl türkülerimi Ve her seferinde ben Ben oluyordum... Ömür durağında durmuşum işte durdurulmuşum. Yağmurlar yağıyordu yüreğime o zamanlar Aslında ben ağlıyordum türkülerimde benle ağlıyordu Kime söylediğimi bilmiyordum derdim her zaman Bilmiyormuşum meğer. Üç beş kuruş kazanmıştım oysaki, kafaya koymuştum Gidecektim güneşin aşmayı beceremediği dağlarımın ardından çıkarmaya Günleri doğduracaktım her ben gibi yanlızlığı bilenlere sebep Gökyüzü olacaktık kimbilir Bilmeyenlere inat sevgiyle türküler söyleyecektik yüzlerinde Ömür durağını geçmeyi başaracaktık kimbilir. Üç aşağı beş yukarı ömür durağıydı işte bizimkisi Yalnızlıklarımı türkülerimle paylaştım Yolları,yolcuları, yolculukları seyrettim uzun uzun Son durağımdı aslında ... hiç bilmedim, bilememişim meğer Ömür uzun bir yolculuk kadar kısaymış işte Sevemeden, sevilemeden gözlerimi yumdum güneşe inat Ömrümün son durağındaymışım meğer Bilinmeyen, bilinmeden....... -------------------- Türkülerini söylerim yalnızlığımın
Gelir de Dilimin ucuna ezgiler Düğümlenir düşlerim gibi Düğümlenir gülüşlerim gibi… |
|
|
![]()
|
|
Resimlerine Bakıp ağladığım o günlerimde,
Soğukmu soğuk kışı, sıcakmı sıcak yazı, Belki güzü, belki de baharı yaşardı yüreğim. Şöyle ılık bir rüzgarın kokusunu duyduğumda burnum sızlardı, İşte o zaman ağlardım. Koğuşlarında memleketin, Kapı açılırdı ağlardım. Kapı kapanırdı ağlardım. Ufak bir cızırtı duysam ağladığımdan utanır susardım. Utanılacak bir şeymi diye düşünüp yine ağlardım. Ufaktan hissederdim süzülüşünü gözyaşlarımın. Düşmeden bedenimden yutkunur, nefesim daralırdı... Düşmanımı düşünürdüm düşlerimde, Düşmanımı bırakıp dostlarıma Düşlerime ağlardım... Derken sabah olurdu. İnadına inadına gün doğardı. Ben düşlerimi göremeden uyandığıma ağlardım... Kerim YILMAZER 26.10.2001 -------------------- Türkülerini söylerim yalnızlığımın
|
|
![]()
|
|
Bir zaman -1
Ben giderim seyran eyler dost beni Girdim gönüllere hicran ettim gülşeni Tavaf etti isem, -ömrübillah bir seni Andım ummanlarda Mecnun idim bir zaman Kerem geldim, hoş eyle sen kendini Yara sende, sel sel aşmış bendini Lokman gelse , çözemezdi derdini Çaldı isem melhem oldum, sazlarımla bir zaman 13.10.2006 -------------------- Türkülerini söylerim yalnızlığımın
|
|
![]()
|
|
Güzel Dost
Kime kaldı yalan dünya banada kalsın Bırak hayırsızsa bu can ateşte yansın Dost diye saydığım en yüce cansın Sevgi sende, ezgi sende güzel dost Çalarım seni tellerimden, telim inceden Neyleyim dünyayı dost bilmezse heceden Bir garip sızım vardı şu gönlümü güc eden Derman sende, ferman sende güzel dost Aştım geldim geçit vermez dağları Ne varlığım kaldı yoğeyledim sağları Bulamazdım dost bildiğim bağları Yollar sende, izler sende güzel dost Kim görünür ki, geldim işte meydana Türkü benim, türkülerle kim yana Hakikat dilde, sür yüzünü merdana Diller sende, güller sende güzel dost Çıktım yücelerden, seyreyledim alemi Sitemi edip edip, süründürdün Kerem'i Gül yüzünde, güllerine çevirmişim kıblemi Varlar sende, yoklar sende güzel dost. Kerim YILMAZER -------------------- Türkülerini söylerim yalnızlığımın
|
|
![]()
|
|
Seni geç kaldığım bir ayın
Gecikmeyen yağmurunda bıraktım Emirsultan'a Birileri ağlıyordu sensiz Ben sana ağlıyordum sessiz Güllerimiz açmaz oldu Sevda yerini bıraktı usul usul sessizliğe sensizliğe Kimi Mor kanatlı kuşlar geçerdi, ıssızlığından diyarımın, geçmez oldun birden ıssızlığımdan "Yayla kokuşlu çiçekler açardı" derdi ya şair Senle kokladığımız yayla çiçekleri elimde şimdi Kovalamadık belki tarla kuşlarını sonsuzluğumuzda ama Olsaydı kovalamazdık yine de... Sessizliğimi kıskanırmışım meğer Sessiz kokladığım kanlı açmış güllerimin Sırrı kalsın yüreğimde Sevgin kaldı bende ey sevgili Sevgin bende kaldı Nisan ayında yağmurlar ağlıyordu üzerimize Her toprak zerresi üzerine döküldüğünde Yokolduğun,yokolduğum havanın kokusuydu işte nereden bilirdim ki... Seni geç kaldığım bir ayın Gecikmeyen yağmurunda bıraktım Emirsultan'a Birileri ağlıyordu sensiz Ben sana ağlıyordum sessiz Kerim YILMAZER -------------------- Türkülerini söylerim yalnızlığımın
|
|
![]()
|
|
Ömür durağımdan geçti yolum
bir sevgi türküsü söylerdim yalnızlığıma o durakta koca düşlerimin arasında sıkışmış koca bir tomar kağıttan başka bir şeyim yoktu elimde sıra sıra dizilmişti insanlar kuyruğuna, ömrümü elimden alan sevgilerimin yokolduğu durakta beni benden alan otobüse koşturuyorduk hep birlikte, oysa seferlerini bile iptal etmişlerdi yollarımın durağında ömrümün yine türkülerimi söyledim yalnızlığıma Boş bakışlar içerisinde tellerime dokunur Hiç varolmayacakmış gibi gelirdi dünya benim için Boş günahlar işlemeye başlamıştım türkülerimle Düşman ettim kendime dünyayı böylece Kelimelere sığındım kimi zaman Yoksul cümleler kurmaya başladım kendime yeten Ölçüsüz şiirler yazdım yarım yamalak duygular içinde Kim olduğumu bilmeden kime olduğunu bilmediğim kelimeler döktüm yollara Uçsuz bucaksız bekleyişlerimle her zamanki durağındaydım yine Yıllar neleri aldı götürdü kelimelerden bilemedim Derken yavaş yavaş günleri ağarttım Güneşleri kıskanırdım rengarenk gökyüzünden Ardına sığınmıştı çünkü hiç batmayan günlerimin Oysaki ben güneşi bile uyandıramamıştım dünlerimde Bilmiyordum güzellikleri yaşamamıştım hiç yaşayamamıştım Bildiğim gördüğüm durağımdaydım her zamanki gibi Hayallere dalıp güneşli günleri doğururdum yüreğime Değmeyecek şeylere aşık olurdum kendime geldiğimde yorgun ellerimden dökülen yorgun kelimelerimdi işte herşeyim Oysa doğabilirdi güneş benim ülkemede biliyordum Yapabilirdi en güzel bakışlarla bana bakmayı Biliyordu oysa gözyaşlarımla karşılardım Sevinçlerimle kucaklardım kendisini Olmadı nedense hiçbir zaman Bana inattı sanırım İnadına inadına saklanırdı dağlarımın ardında Bense her zamanki durağımda beklerdim yine . Elbet bir gün gelecek derken türkülerim yalnızlıkları söylerdi bu sefer O türkü ile sarıyordum yaralarımı yamatıyordum Hiç bitmeyecekti ümitlerim biliyordum Biliyordum çünkü seviyordum kimler gelip geçti gözlerimin önünden Yalnızlıklarıma değil yalnızlığı bilenlere söylüyordum asıl türkülerimi Ve her seferinde ben Ben oluyordum... Ömür durağında durmuşum işte durdurulmuşum. Yağmurlar yağıyordu yüreğime o zamanlar Aslında ben ağlıyordum türkülerimde benle ağlıyordu Kime söylediğimi bilmiyordum derdim her zaman Bilmiyormuşum meğer. Üç beş kuruş kazanmıştım oysaki, kafaya koymuştum Gidecektim güneşin aşmayı beceremediği dağlarımın ardından çıkarmaya Günleri doğduracaktım her ben gibi yanlızlığı bilenlere sebep Gökyüzü olacaktık kimbilir Bilmeyenlere inat sevgiyle türküler söyleyecektik yüzlerinde Ömür durağını geçmeyi başaracaktık kimbilir. Üç aşağı beş yukarı ömür durağıydı işte bizimkisi Yalnızlıklarımı türkülerimle paylaştım Yolları,yolcuları, yolculukları seyrettim uzun uzun Son durağımdı aslında ... hiç bilmedim, bilememişim meğer Ömür uzun bir yolculuk kadar kısaymış işte Sevemeden, sevilemeden gözlerimi yumdum güneşe inat Ömrümün son durağındaymışım meğer Bilinmeyen, bilinmeden... -------------------- Türkülerini söylerim yalnızlığımın
|
|
![]()
|
|
Dost elinden sevdaya yanan turnalar
Sevgi ilen diyenlere selam eyleyin Eskimeyen yollara giden turnalar Gam çekmeden izlerine devam eyleyin Kerem der ki, derdi dağlar ilen çözerim Turna derim, dostlarımı sözlerimle çizerim Sevgi vardır kanadımda nice gamlar ezerim Dost hanında sezilmeye devam eyleyin Kerim YILMAZER -------------------- Türkülerini söylerim yalnızlığımın
|
|
![]()
|
|
Nice sevda dökerim dostun elinden
Varmi ki nefsine sahte yoran ilimden Nacizane özümüz sırdır kelamdan Diyardan geçmeyince bilinmez gayri Sende çekiver sevdasini habu diyarın Açsin gül ömründe yaz ilen baharın Doyulmaz asklara vardir kararım Diyardan geçmeyince sezilmez gayri Kerem der ki hayran olma nefsine Getirmektir cümle dostu cümle sazina Gün gelince sarilirsin elbet dostuna Diyardan geçmeyince sevilmez gayri Kerim YILMAZER 30.01.2006 -------------------- Türkülerini söylerim yalnızlığımın
|
|
![]()
|
|
Nice sevda dökerim dostun elinden
Varmi ki nefsine sahte yoran ilimden Nacizane özümüz sırdır kelamdan Diyardan geçmeyince bilinmez gayri Sende çekiver sevdasini habu diyarın Açsin gül ömründe yaz ilen baharın Doyulmaz asklara vardir kararım Diyardan geçmeyince sezilmez gayri Kerem der ki hayran olma nefsine Getirmektir cümle dostu cümle sazina Gün gelince sarilirsin elbet dostuna Diyardan geçmeyince sevilmez gayri Kerim YILMAZER 30.01.2006 -------------------- Türkülerini söylerim yalnızlığımın
|
|
![]()
|
|
La İlahe diye diye ezraile doyulur
Dost gamından cehennemde yanayım Sırdan gelen sırra böyle doyulur Dost, gamından ateşlerde yanayım Dil olur dost yolunda bu sırra ermez El olur aşk selinde dostuna vermez Gül olur Hak ceminde kullara varmaz Dost, gamından cemlerimde yanayım Kerem derki, dost derdini çekeyim Hakk dağından nice dosta eseyim Derman olacaksam, darağaca asayım Dost, gamından her günümde yanayım Kerim YILMAZER 17.05.2006 -------------------- Türkülerini söylerim yalnızlığımın
|
|
![]()
|
|
Bu demde
Dost bağıdır açılsın güller Baykuş tüner mi bu demde Nice dosta yakışır teller Bülbül sedası hoştur bu demde Sevgi derler yunus'unda özidi Mevlana'da hasret sema közidi Ehl-i gafil öğrenirken güzidi Dost muhabbetin hoştur bu demde Kerem der ki sevgi olsun emelde Her dem hoştur hoş bakınan güzelde Zalim duyguların varsın yitsin ezelde Kabahate özür etmek hoştur bu demde Kerim YILMAZER 1 Nisan 2006 -------------------- Türkülerini söylerim yalnızlığımın
|
|
![]()
|
|
Dost Dediğin Dost dediğin budur, kah ağlayıp kahi gülen Hoşgörüyle görüp, sözlerimde hoşluk bilen Yanar dergahımda sazım, sızlıyor yaram Zalim felek çalmasa da, çalarım gayrı Kerem derdim dost cemalin görünce Her dem sazım dergahına varınca Muhabbet ehlini diyarlarda bulunca Ben yanarım felek ilen dönerim gayrı Kerim YILMAZER 10.03.2006 -------------------- Türkülerini söylerim yalnızlığımın
|
|
![]()
|
|
Dost demeye demeye
Dost demeye demeye çürür idik ummanda Yüreğinde sevdasıylan ölen ölmez dünyada Diyar gezdim be hey dostlar, şu kısacık zamanda Ben yanarım, ataşlarda nice dostum var deyi Aşık koymaz türküleri, yaban elde yas ile Yıllar geçer, ömür biter, tellerimde pas ile Dostlarını alan varmı , altın dolu tas ile Sen dönesin semahlarda , nice gönlüm var deyi Kerem der ki, kul özünü tövbe ilen bişir Hakk'ın dergahında başını göklere düşür Mevlasına aşık olan yüreğinde daşır Dost dilensin dualarda , nice kulun var deyi Kerim YILMAZER 24 Şubat 2006 -------------------- Türkülerini söylerim yalnızlığımın
|
|
![]()
|
|
Dost diye diye
Dost diye diye demlerine kandığım Ziyan etti zaman, ne kara baht imiş Hasrete kapılıp yollarına yandığım Bu bizde ki kara ayaz kış imiş Dönermi ki dostu bilen gittiği ilden Seçermi ki yasta kalan çaldığı dilden Geçermi ferhat dostun attığı gülden Bi-vefa dostuma sevdası azab imiş Kerem örttüm eserimle mendeburun özünü Şer-i şeytan oysun doymayası gözünü Dost diye ardından bu meleşen kuzunu Diyarda koymak cennette serab imiş. Kerim YILMAZER -------------------- Türkülerini söylerim yalnızlığımın
|
|
![]()
|
|
Ata’m
Sen değilmisin gözünde yaşlarıyla ve al bayrak altında haykırışlarıyla Sabah rüzgarımda Öğlen sıcağımda Akşam serinliğimde Göklerden damlayan kanları Yerden fışkıran canları Dalga dalga yüreği ile Masmavi denizlere güneşi doğduran Sen değimliydin… Sen değilmiydin Çanakkale boğazı’nda Şarapnel kokusu içinde anıtları Yüreğinden yükselten Ata’m dediğim korkum heyecanım Sevincim kederlerim sen değilmiydin Ey göklerde dalgalanan türk sancağı Sen söyle Sen değilmiydin vareden Yücesinde dalgalandığın topraklarda Canımdan öte canı Damar damar kanı ve uğruna şehit veren vatanı ve göğsünde şarapnel parçasıyla Yüreğinde sancısıyla gürleyen, Ey türk evladı Yerleri gökleri terleten Toz bulutlarında bombardımanın Şaha kalkmış şehit kanlarında atanı Gör ey türk milletinin soyu Ey şanlı türk bayrağı Dalgalandığın topraklara kan döken Ey şehit oğlu Şerefini aldın çanakkale’de sakarya’da Gör ey çanakkale’de destan yazan şair Gör milletini ey koca türk Sen cumhuriyet dedin Ben cumhuriyete sen dedim Sen vatan dedin Ben vatana sen dedim Dalgalanıyor şafaklar gibi o şanlı hilal Oldu artık dökülen kanlarımızın hepsi helal Sen rahat uyu ey türk istikbalinin kurucusu Varlığın bulunduğu topraklarda Gökyüzü ak yeryüzü al Sen değilmisin vatanda vatan Kurduğun cumhuriyet toprağında sen rahat uyu atam Kerim YILMAZER -------------------- Türkülerini söylerim yalnızlığımın
|
|
![]()
|
|
Gülün solmuyor
Nedir bu bitmek tükenmez dostun elemi Hangi dağa dönsem yamacından inmiyor Aşk bağısın cemaline, çevirmişim kıblemi Hangi dağa çekilsem senin yerin dolmuyor. Kerem sana kul olaydı, cemaliyle Kerim Dost yoluna muhabbetle sevgi ekerim Derviş olur gönüllere misk-i amber dökerim Hangi bağa dikilsem senin gülün solmuyor Kerim YILMAZER 24.04.2006 -------------------- Türkülerini söylerim yalnızlığımın
|
|
![]()
|
|
Ard arda ne feryatlar yaktim,
ne of´lar kül ettim dilimde ne hickiriklar ve ne kahirlar cektim. duymadin gözyaslarim ne sekil cagladigini, his etmedin bu yürek nasil titredi. İcimde depremler, icimde soguk savaslar, İcimde sicakligini ve hattini asmis köz püskürtüleri... hisetmedin... Ne dügümler atti girtlagim, ne nakislar isledi bogazim, Ne nefesler kesdi cigerim, görmedin anne. Çünkü ben, barı sen üzülme dıye, karanlıkta, yorgan altında, sen uyurken agladım anne!!! 14.08.2005 Canan-Sedef YILMAZ Gördüğüm hissettiğim olaydı yüreğinden damlayan Yorganı yakaydım, gözlerinde görmek için sevgiyi Soğuk savaşlar yaşayıp ben uyurken ağlayan Yatağında his etmediğin seni dinleyen anneyi Yürek çarpar seninle, hıçkırıkla, kahırla Evlat derim, geçer derim, hiç bitmeyen sabırla Hayır olur, sevgi olur gözyaşında huzurla Annen seni sarar , ağlar iken dur deyi Ben Kerem'im anam derdi genc iken Yaşım yaşıma, aklım başıma denk iken Geçer ömür, akar gider ezrail'im gelirken Anam ölür, ben ölürüm, sen sevgiyi gör deyi. Kerim YILMAZER 09:05 14.09.2005 -------------------- Türkülerini söylerim yalnızlığımın
|
|
![]()
|
|
Sevdalar düşmez oldu gönlüme
Gecelerimi ısıtmıyor artık gülüşlerin Aramıza ayrılıklar mı düşecekti Usul usul yokluğunda ağladım sensizliklerime Kapıları kapadım sonu olmayan aşklara Geçiverdim yine karanlık sokaklarından seni aradım boş sokaklarda Oysaki neleri paylaşmıştık, biriktirmiştik yüreğimizde Avucunda tomurcukları açardı güllerinin Yeşerirdi sevdamız bitmeyesice günlerimizde Gülüşlerin yok artık Bir bakışınla aydınlattığın yollarımdan Kimseler geçmiyor artık Ne yalanmış dünya Seni ve gözlerinde özledim kendimi Yanık yanık söylediğimiz türküleri özledim Bir gün kapanıverdi birden Yok oldu gökyüzü tepemizden Nereye diyemeden kayboldun gözlerimden. Sevgilerin yok artık Bir tebessümünle ısıttığın yüreğimden Kimseler geçmiyor artık Usul usul yokluğuna ağladım sensizliklere Seni bir öğlen yağmurunda bıraktım sessizliklere Neden diye soramadım kimseye Şimdilerde sızısı alır beni benden Ne zaman, nereye bilemem Seni ararım gülüşlerimde Kerim YILMAZER -------------------- Türkülerini söylerim yalnızlığımın
|
|
![]()
|
|
ATIŞMA (Emek-Kerem)
Kerem Uyu ey türkü gözlü güzel Gülüþün türkülerde güzel Türkü gözlerindedir güzel Ben ölürüm sen gülüver güzel Emek Ölümler yakışır garip tenime Gazeller vurdular bağıma Gülüme Sen ölemen yiğit benim yerime Yaþamak farz olsun güzel ömrüne Kerem Aşıp geldim gülüþlerin ardından Ölüm yakışır sözlerinin ardından Yollarımı kuşatır dizlerimin ardından Ben ölürüm , Ezrail'e gülüver güzel Emek Ölümü göremez sevgi diyen dilin Her dost avazına yetişir elin Sitemler edip de bağlama kolum Yaşamak farz olsun ömrüne yiğit Kerem Varıp geçtim yüreğimden çölümü Kar mı kalır zulmedenin zulümü Hak nasip eylesin artık ölümü Ben ölürüm beni unutma güzel Kerim YILMAZER - Çilem ÇİMEN -------------------- Türkülerini söylerim yalnızlığımın
|
|
![]() ![]() |
Basit Görünüm | Tarih: 6th December 2019 - 05:05 AM |
Alt Başlık
Data Alanı Alt |