Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Sizce gençlere gereken önem veriliyor mu?
www.gumushane.gen.tr - Forum > Anketlerimiz > Anketler
Recep Ergin
Sizce gençlere gereken önem veriliyor mu?
istanbul
Selamunaleyküm,
Gençlerimize gereken önem verilmiyor. Onları geleceğe maalesef hazırlayamıyoruz. Maneviyattan yoksun bir gençlik yetişiyor. Okumamış anne babanın çocukları ailelerine istediklerini yaptırıyor. Hani çocuk okuyor ya o daha iyisini bilir diye sözde rahat bırakıyorlar. Halbuki bunu çocuklar çok güzel kullanıyor. Bu sadece bir örnek.

Herşey ailede başlıyor. Okula gidene kadar çocuğa gerekli şekilde yetiştirilmeli. Ondan sonra bir şey yapamazsınız. Bugün bir haber okudum üzüldüm. Haberde uyuşturucu kullanma yaşı 9' a inmiş. Aman yarabbi. Ne oluyoruz. Geleceklerimizi yok ediyoruz.

Çocuklarımıza ev, daire, araba vede bol para bırakmak için uğraşırken gençlerimizi kaybetmiyelim. Özellikle anne ve babalar Çocuklarınızın ruhlarına hitap edin. Manivayatlarını koruyun...

Allaha emanet olun.
Vesselam.



iskender
Şu anda ankette 11 hayır 2 evet var evetlerden biri benim, gençlere önem veriyorum en azından çocuklarım için en iyisini yapmaya çalışıyorum ve her konuda destek veriyorum öteki evette sanırım istanbul rumuzlu arkadaşımın ,önem vermeseydi bu yazıyı yazmazdı. Bence doğru cevabı bulmak zor sorudan ne anladığımıza bağlı, biz önem veriyoruzda sosyal devlet diye tarif ettiğimiz DEVLET gereken önemi veriyormu soruyu böyle anlarsanız o zaman cevabım hayır olurdu. Belkide gençlerin ne istediğini anlayamıyoruz veya çocuk yetiştirmekte başarısız olup suçu başka yerlerde arıyoruz.Elbette gençlerimiz önemli onlar geleceğimiz, önem vermeliyiz ama dünya o kadar çabuk değişiyorki biz onlara ayak uyduramıyoruz gibime geliyor.
sağlıkla kalın. cool.gif ohmy.gif
istanbul
Selamunaleyküm
İskender bey demiş ki "Dünya o kadar çabuk deşiyor ki biz onlara ayak uyduramıyoruz" diyor. Bende şu sözü hatırlatmak isterim. Hz. Ali şöyle demiş "Çocuklarınızı şimdiki çağa göre yetiştirmeyin. Gelecek çağa göre yetiştirin". Yanlış anlaşılmasın ama çocukların yetişmesinde anne ve babalara çok iş düşüyor. Çocuk her şeyi anne ve babasından öğrenir vede dışarıya onu yansıtır. Bu hiç değişmez bir kuraldır. Bir anne ve baba ben cahilim kesinlikle dememeli. Hangimizin anne ve babası okumuş. Yada ünüversite mezunu.Çocuğa, aileden alması gereken maneviyatı vede kendi kültürümüzü verdikten sonra o çocuktan korkmayacaksın Allahın izniyle.
Yani anne babalar iş sizde bitiyor. Çocuk daha yürümeye başladığında başlıyor işiniz.

Allaha emanet olasınız.
Vesselam.
aynur29
Merhaba,Bence ülkemizde insanlara ve gençlere gereken önem verilmiyor.Başarılı,onurlu ve muzaffer bir ülke için genç kuşağın kültürüne ve ahlak değerlerine bağlı yetiştirilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.Gençlere yapılan yatırımın ülkeye yapılan yatırım olduğunu düşünüyorum.Memleketime en içten selamlarımla... smile.gif
Hazan..
GENÇLERİMİZE GEREKEN ÖNEM VERİLİYORMU?..

Bu sorunun cevabından önce genç tanımlamasını doğru yapmakta fayda var sanırım. Kimlere genç diyoruz? Çocuk kim,genç kim,yaşlı kim? Yani 28 yaşındaki genç, 32 yaşındaki yaşlımı oluyor. Nasıl bir yaş sınırı ile bunu belirleyebiliriz ki. 60 yaşındaki biri için 35 yaşındaki kişi çok gençtir. Bunu yaşlarla sınırlamak bence doğru değil. Öyle yaşı küçük ama aklı büyüklerimiz varki, yada tam tersi ne örnekler vardır. İyi bir aile desteği ile kendini yetiştirmiş eğitimli,bilgili aklı başında nice gençlerimiz varki; işte onların her zaman fikri alınmalı, söz hakkı verilmelidir.Yaş sınırı asla sorun olmamalıdır.Memleketimizde ne yazık ki bu yok..

Geleceğimizin garantisi evet gençlerimizdir.Bu günün küçükleri yarının büyükleri.İşte yarınlarımıza sahip olacak gençlerimizi acaba bu göreve gerektiği gibi hazırlayabiliyormuyuz.? Her şeyin temelinde olduğu gibi burda da eğitim karşımıza çıkıyor.Hem eğitim,hem öğretim. Ta çocuklukta ailede başlayacak iyi bir eğitim ve okullarımızda devam edecek öğretim. Bunu manası ile başardığımızda yarınlarımızdan hiç endişe duymamamız gerekir. Ancak ne yazık ki günümüzde bunun gerçekleştiğini söylemek çok zor. Ne aileler çocuklarına gereken değerleri tam veriyor,nede okullarımızda yeterli bir eğitim var. Yetişen yeni neslimize gereken manevi değerleri ve bize has kültürel duyguları maalesef tam olarak veremiyoruz. Diğer yandan ekonomik sıkıntılar ve işsizlik gençlerimizi bunalımlara sokmaktadır. Bu durumdaki genç kendinide satar,vatanını da..Çünkü o genç her açıdan boşluktadır,kandırılmaya musaittir ve kandırılıyorlar da..

İşte bu durumda; gençlerimizi yönlendirmek, onların içindeki cevherleri ortaya çıkarmak,ve memleketimizin geleceği hakkında söz sahibi olmak üzere yapılmak istenen tüm faaliyetlerin desteklenmesi çok doğru olacaktır. Bu konuda öncülük edip çaba gösterenlere çok teşekkürler..Saygılarımla...
senseation
Bu anketin yapılmasına çok sevindim.Ben gençlere gereken önemin ilimizde verilmediğini düşünüyorum.Bunun kanıtıda ilimizde değerli Hocam ızın bir toplantıda söylediği sözlerdir.Bunuda sitedeki yazıların birinden okumuştum.Biz gençleri açıkçası ayak işlerinde kullanıyorlar.Biz gençlerde büyüklere saygılıyız evet hocam,evet abi diyoruz.Fikir ortaya koymuyor,görüşleri sunmuyor,sunamyoruz.Bunda belki de birileri kendi işlerinde gençleri kullanıp üzerinden geçiniyorlar diye düşünebiliriz.Mesela bir toplantı var.Büyüğümüzün bize yarın toplantı var.Bir problemimiz var.Bu problem hakkındaki görüşlerinizi dinlemek isterim demesi lazım bence.Ancak yarın toplantı var.Siz sandalyeleri taşıyın çayı kahveyi yapın....Bunları yapsınlar ama fikirlerini sunmalarına ve bir yerlerde aktif rol almalarını sağlayın.Gümüşhane de yok mu aktif olabilecek gençler?Tabi ki var.Sitede Sinan AYGÜN ve Ertürk ÇİMEN in bir ankette Sinan Bey ikl sırada Ertürk Bey ise ilk beşte bu hemşerilerimiz bizim memleketin evlatları değil mi?Lütfen gençlerimize bu konularda yardımcı olalım.İyi günler....
ugur

Değerli ziyaretciler; öncelikle konuya göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı sizlere teşekkür etmek isterim.
Sevgili Hemşehrilerim; anketimiz yayınlandığından beri hem ziyaretci defterinden hemde buradan çeşitli cevaplarla karşılaşmaktayız. Cevaplarınıza baktığımızda şu açıklamayı yapmanın uygun olacağını gördük: Anketimizin yapılmasının amacı ve asıl öğrenilmek istenen Gençlere toplumda gereken önemin verilip verilmediğini öğrenmektir. Düşünceleri önemseniyormu odur. Birde geleceği konusunda gençlerin neler düşündüğünü öğrenmektir.
İskender beyin hayır oyu vermesi kendi düşünce tarzında doğrudur. Ancak kendisininde ifade ettiği gibi "DEVLET gereken önemi veriyormu soruyu böyle anlarsanız o zaman cevabım hayır olurdu" bizim burada amacımız odur hem devletin hemde toplumun gözünde gençlerin yerini öğrenmektir.
Senseation adlı ziyaretcimizinde ifadelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sitemizi önceden beri ziyaret ettiğini belli ediyor. Çünkü bahsettiği toplantı hakkında köşe yazarlarımızdan birisi kaleme almıştı.
Hazan hanfendi söylemlerinden anladığıma göre kendileri de bizleri yanlış anlamış. Ben yazımda 30 yaş sınırı koymuş gibi gördüğünü fark ettim. Ancak orada anlatılmak istenen bu yaş sınırındaki insanların konulara tepki gösterdiğidir.
Hepinize bizlerle gelecek hakkında görüşlerinizi bildirdiğiniz için teşekkür eder saygılarımı sunarım.

Temel Uğur MEYDAN
Gumushaneli_ersin.yakut_*
sevgili hazal kardeşim bu ülkeyi biz gençlere emanet bırakan 15 yaşında cephede ölen genç şehitlerimizin biz gençlerden ne farkı vardı bizimmi özgürlüyümüz kısıtlı?
lazkopat_izm
unsure.gif selamunaleykum

genclere gereken onem verılseydı zaten suan turkıye bole ahlaktan yoksun hayata kuskun vede pısıkolıj man cokmus bı ulke olmazdık saygılar......
ibrahim ATEŞ
Bismilahirrahmanirrahim.Allaha Hamd olsun.Peygamberimize ve onun pak Ehlibeytine salat-u selam olsun.Değerli kardeşlerim şahsım da anketle ilgili olarak inşallah fikir beyan etmeye gayret göstermeye çalışacağım.Hatamız olursa şimdiden hakkınızı helal edin.
Ankette gençlere kimlerin önem vereceği konusu kapalı bir muamma olarak kalmış.Yani; aileler mi,eğitim camiası mı,İlgili bakanlık mı,Devletin resmi olarak gençlere bakış açısı mı,yoksa yazılı ve görsel basın açısından mı gençlere önem veriliyormu sorusu hakkında ayrı ayrı anketler düzenlenebilir.Yine bu anketlere verilecek cevaplar da değişik olabilir.Kanaatimce genel olarak gençlere gereken önem veriliyormu sorusuyla kimlerin gençlere önem verip vermediği bu ankete katılacak şahıslar için ayrı ayrı çağrışımlar yaratacağından bu anketin sonuçları da sağlıklı bir sonuç ortaya çıkarmayacaktır.
Düşünceler bu minvalde olunca doğrusu ben ankete oy verme hususunda cimri davranıp oy vermedim.Eğer gençlere kimin önem vermesi gerektiği konusu aydınlığa çıkarılırsa inşallah şüphelerimiz ortadan kalkacak ve verilecek oylarla saklıklı bir anket sonucu ortaya çıkacaktır.
Oy verme şekli ile değilde görüş beyanı olarak yukarıda değindiğim kimlerin gençlere önem verip vemediği hususunda kişisel düşüncelerimi belirteceğim.
1-AİLELER AÇISINDAN:Millet olarak öyle bir kültürel işgalle karşı karşıya bulunmaktayız ki bu işgal karşısında birikimi bulunmadığı için en çabuk çözülecek halka da ailelerimiz olacaktır.Yetişmiş, çocuk psikolojisinden anlayan ve ahlaki erezyonlara karşı çocuklarını koruyacak bilgi ve birikime sahip aile sayısı malesef ülkemizde çok azdır.Kendi kendine veya eğitim kurumları aracılığıyla kendini yetiştiren ebeveyn sayısı da parmakla sayılacak kadar azdır.Hal böyle olunca aile içerisinde çocukların eğitimi geleneksel bir halde yürütülmekte baskıcı ve totaliter terbiye usulleri ile gençlerin kendini ifade edebilmeleri baskılanmakta ve kendi kendine düşünemeyen kişiliksiz bireyler ortaya çıkmaktadır.Bu şekilde topluma katılan bireyler ise yitik bireyler olarak kalmakta ve gelişim sağlayamamaktadır.Çocuk yetiştirmeyi sadece yedirip içirme,giydirme,okula gönderme ve çocuğun cebine sadece para koymak gafletinde olan ailelerin çocuklarının toplum hayatına katılımı ve uyumu da çok zor olacaktır.Ülkemizde malesef aileler çocuk yetiştirmeyi eğitim yoluyla değilde babadan kalma geleneksel metotlarla idare etmeye çalıştığından anketi aileler açısından değerlendirdiğimizde cevabım hayır olacaktır.
2-EĞİTİM CAMİASI AÇISINDAN:Ülkemizde yıllarca düşünme,üretebilme ve kendini ifade edebilme yerine ezberci bir anlayış hakim olmuş olmuş buda öğrencinin nitelikli olarak yetişmesini engellemiştir.Öğrenci ezberleyerek sadece sınıfları geçmiş ama hiçbir şey öğrenemeden diplomalar almıştır.Yine her öğrenci yıllarca tektip bir eğitim formasyonundan geçirilmiş ve yetenekler gözardı edilmiştir.Öğrenciler yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmemiş ve ülke geleceğini belirleyebilecek genç beyinler heba edilmiştir.Ancak ülkemizde Milli eğitim açısından yakın geçmişte bu hatalar görülmüş ve yepyeni bir eğitim sistemi ortaya konmuştur.Çocuklarımız için geçte olsa çocuklarımızın çocuklarını kurtaracak öğrenci merkezli ezber yerine öğrenme tekniğini ortaya koyan yeni öğretim metodu gelecek için bizleri umutlandırmaktadır.İnşallah ortaya konan yeni metot ülkemizde başarılı olur ve geleceğimizi kurtarırız.Ailelerin olduğu kadar okullarda da çocukların kültürel ve ahlaki erezyonlara karşı korunabilmesi için öğretmenlerimize çok büyük bir görev düşmektedir.Bir milleti millet yapan kültürü ve inançlarıdır.Bu kültür ve inancın kaybolduğu anda milletten bahsedemeyiz.Sonuç olarak Eğitim camiasının şu anki çalışmaları yeterli olmamakla beraber gayretleri ilerisi için bir umut olarak görülebilir.Ve anket olarak oyum evete yakın duruyor.
3-İLGİLİ BAKANLIK VE DEVLETİN RESMİ POLİTİKASI AÇISINDAN:Eğitim camisı bahsinde geçen bölümde söylediğim hususlar bu konuyla da bağıntılı olduğundan genel olarak aynı kanaateyim.Ancak hükümetlerin düşünce yapıları da farlılık arz etmektedir.Halkının kültür ve örfüne düşman bigafil kalan ortaçağ mantıklı zihniyetler halkı olduğu gibi gençleri de kendi kültür ve ahlak yapısından kopartıp çağdaş bir yapı oluşturacağız diye gençleri öğle bir hale sokmuşlardır ki bu gençlerin hangi millete ait olduğunu söyleyebilene aşkolsun.Malesef çağdaşlık adı altında gençlik öğle bir hale gelmiştir ki bu yozlaşmanın tamiri bile çok uzun yıllar sürebilir.Gençler ailelerine karşı isyancı,kütüründenden ve tarihinden habersiz,Yüzeysel bir din bilgisiyle uyutulmuş ve gelişmenin kendini inkar edip Avrupai bir yaşam tarzı sürmekle olacağını zan eden kitleler oluşmuştur.Kendi değerlerine düşman bir nesille karşı karşıyayız.Bu durum durup dururken meydana gelmemiştir.Yine misyonerler ülkemizde cirit atmakta ve az önce dediğim zihinsel olarak beyinleri göçertilmiş olan gençlerimize el atıp onların dinlerini değiştirmeye başlamışlardır.Parasını olmayanı parayla,şehvetine düşkünü şehevi arzularını tatmin yoluyla ve dininni bilmeyeni çetrefilli sorularla aklını çelip kazanmaktadır.Devlet yetkililerimiz ise Nasreddin Hoca misali kendi bindiği dalı kesmekte inadına gençlerimizin kendi dini islamı yaşamasını engellemek için elinden geleni yapmaktadır.Şu bilinmelidirki Milletimizi ayakta tutan en büyük değer İSLAM mayasıdır.Bu maya ortadan kalktımı milletimizden geriğe hiç bir şey kalmayacak ve gençlik kayboduğu gibi topraklarımızda parçalanarak geçip gidecektir.Devletin gençleri kazanmak için batınının kültür bombardımanından ve bozuk ahlaki çöküntülerinden kurtarması gerekmektedir.Eğer siz aslanı tilki yapmaya çalışırsanız inanın aslan tilki olmaz ama aslan olarakta kalmaz.Ucube bir varlık şekline dönüşürki bu yeni varlık hali bizim gençlerimizin şu anki halini yansıtmaktadır.Aslanı aslıyla bırakalımki bu haliyle 3 kıtaya medeniyeti biz götürmüşüz.Gençlere kendi aslından utanma yerine aslı ile gurur duyabileceği bir ceddinin anlatılabileceği yeni bir tarih yazılmalıdır.Yıllarca batıya özendirilen gençler kendi aslını ise yeniliklerin önünde engelmiş gibi gösterilmiştir.Örneğin Avrupa temizliği bizden öğrenmiştir.Batılılar 17.yüzyıl sonuna kadar banyo yapmayı bilmezdi.Yine medeniyet beşiği denilen Fransanın Paris kentinde tuvalet olmadığından hacetini gören evinin penceresinden bunu sokağa atardı.Medeni denilen bu insanlar kendine çalar saat gönderen Abbasi sultanının bu hediyesinin çalışmasını önce şeytanla ilişkilendimişlerdir.Buraya alabileceğimiz ama buranının değilde başka bir anket konusu olduğundan es geçtiğimiz binlerce örnek verebiliriz.Gençlere anlatılması gereken budur.Aslını inkarı eğitim diye okullarda dayatan zihniyetin bugünlerde yeniden kuvva gibi hareket başlatmaları çok gülünçtür.Bu noktada yapılması gereken yeniden ceddimizle barışıp gençlerimizin kendileriyle gurur duyabileceği ve onların yaptıklarını örnek alarak hareketine ivme kazandırabileceği bir eğitim formasyonunun ve devlet ideolojisinin geliştirilmesi gerekmektedir.Yoksa gençlikte vatanda bu mantıkla giderse parçalanıp kaybolacaktır.Yine şunu söylemek gerekirki bizim ülkemizden hariç kendi temel değerlerini ortadan kaldırıp devletinin yapıtaşlarını dinamitleyen ve yok olmasını isteyen başka bir ülke varmıdır bilemiyorum.Acaba böyle zihniyetler başka ülkelerdede varmıdır.İşte bir anket konusu daha.
Sonuç olarak tanzimatla birlikte kendini inkarla başlayan ve gençleri etkileyen bu milletin bir şey yapamayacağı her şeyi avrupalıların bildiği için onlar gibi olmak gerektiği,yaşamak,yemek,eğlenmek ve giyinmek gibi kısaca tüm batı kültürünü olduğu gibi almamız gerektiği yoksa mazallah teknolojik olarak ilerleyemeyeceğimiz yalanının gençlere anlatılması gerekmektedir.Millet olarak gençlere yapabileceğimiz en büyük iyilik akletmelerini sağlayarak onların araştırmacı ve aslı ile gurur duymalarını sağlayarak 200 yıldır avrupa karşısında kendini küçük görme psikolojisinden kurtulmasını sağlamak olmalıdır.
Bu konuda anket olsa oyum 200 yıllık kendini inkar eden ve milletimizi aşağılayan inançlarımız ile alay eden zihniyete karşı HAYIRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR olurdu.
4-
istanbul
Vealeykümselam,
İbrahim Ateş bey, yazınız için teşekkür ederim. Güzel konulara değinmişsiniz. İnşallah okuyanlar için faydalı olur.
Allaha emanet olasınız. Vesselam
CyberAC
Selamlar Öncelikle gençlere kesinlikle önem verilmiyo belki bizim yöremizde memleketimizde yani bu kavram biraz daha büyük şehirlere oranla daha duyarlı vede anlamlı ama kesinlikle büyük sehirlerde insanlara helede küçüklere asla ilgi vede önem verilmiyor Saygılarımla.
istanbul
Formu okuduğun için teşekkürler.
Tabii fikrini belirttiğin içinde.
İlgi ve önem derken neleri kastettiğinide belirtseydin daha anlaşılır olurdu bence.

Bu arada TEŞEKKÜR. smile.gif
Mesut Kesler
GENÇLERE GEREKEN ÖNEM VERİLİYORMU

Yapılan ankette gerçekten çok önemli bir konuya deginilmiş. Evet gençlere gereken önem veriliyormu bence bu soruyu bu biraz daha açmak gerekir diye düşünüyorum. Öncelilke gençlere verileçek önemde gençlerin fıtratları ön plana çıkıyor. Yani fıtratları olmayan bir insana ne kadar önem verebilirsinizki..
Öncelikle gençlerin çok iyi yetiştirlmesi gerekiyor. Tabi burada en büyük iş ailede bitiyor.
u
UYUSTURUCUNUN EN BÜYÜK NEDENI
Gençlerimize gereken önem verilmiyor. Onları geleceğe maalesef hazırlayamıyoruz. Maneviyattan yoksun bir gençlik yetişiyor. Okumamış anne babanın çocukları ailelerine istediklerini yaptırıyor. Hani çocuk okuyor ya o daha iyisini bilir diye sözde rahat bırakıyorlar. Halbuki bunu çocuklar çok güzel kullanıyor. Bu sadece bir örnek.

Herşey ailede başlıyor. Okula gidene kadar çocuğa gerekli şekilde yetiştirilmeli. Ondan sonra bir şey yapamazsınız. Bugün bir haber okudum üzüldüm. Haberde uyuşturucu kullanma yaşı 9' a inmiş. Aman yarabbi. Ne oluyoruz. Geleceklerimizi yok ediyoruz.

Çocuklarımıza ev, daire, araba vede bol para bırakmak için uğraşırken gençlerimizi kaybetmiyelim. Özellikle anne ve babalar Çocuklarınızın ruhlarına hitap edin. Manivayatlarını koruyun..

KadirÇetin
Gençlerimize Gereken Önem Veriliyor mu?
Bence bu soruya cevap verebilecek insanlara bazı kriterler getirilmeli. Burada gençlerin adına bol keseden savurmak, ayetler, hadirsler, atasözleri sıralamak, soruyu yönlere çekmek kolay. Asıl zor olan o önemin geeklerini yerine getirmek.
Gençlere önem vermek kavramını evindeki çocuğuna sahip çıkmak ona birçok şeyi yasaklamak olarak algılayan insanların bu soruya ne diye cevap verdiklerini anlamıyorum. Kaç kez kendi çocuğunuzu karşınıza alıp sorunlarını bir yoldaş gibi dinlediniz. Kaç kez onlara yaptıkları bir yanlışın karşısında kızıp bağırmak yerine, doğruyu anlatarak bulmalarını sağladınız. Şimdi meydan boş suçu devlete atın.
Devlet sizden beklesin siz devletten. Olan gencecik beyinlere olsun. Devletin bir kurumu olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ilimizde gençlere yönelik birtakım faaliyetler yürütüyor. Onların boş zamanlarında uyuşturucu kullanmak yerine spor ve sanat yapması için uğraşıyor. Peki kaç tane baba yada anne buraya çocuklarını üye edip yolluyor. toplasanız 50-100 kişi. Gerisi nerede. İnternet sitelerinde bol keseden sallıyor.
Bırakın bu boş işleri. Biraz çaba sarf edin sonra konuşun.
Bence bu sorunun cevabı hayır. ÇÇünkü önemi vermeyen bizim insanlarımız. Boşuna soruyu sağa sola çekip devleti suçlamayın. Suçlu sizsiniz.
Guest
QUOTE(u @ Jan 1 2006, 06:24 PM) [snapback]297[/snapback]

UYUSTURUCUNUN EN BÜYÜK NEDENI
Gençlerimize gereken önem verilmiyor. Onları geleceğe maalesef hazırlayamıyoruz. Maneviyattan yoksun bir gençlik yetişiyor. Okumamış anne babanın çocukları ailelerine istediklerini yaptırıyor. Hani çocuk okuyor ya o daha iyisini bilir diye sözde rahat bırakıyorlar. Halbuki bunu çocuklar çok güzel kullanıyor. Bu sadece bir örnek.

Herşey ailede başlıyor. Okula gidene kadar çocuğa gerekli şekilde yetiştirilmeli. Ondan sonra bir şey yapamazsınız. Bugün bir haber okudum üzüldüm. Haberde uyuşturucu kullanma yaşı 9' a inmiş. Aman yarabbi. Ne oluyoruz. Geleceklerimizi yok ediyoruz.

Çocuklarımıza ev, daire, araba vede bol para bırakmak için uğraşırken gençlerimizi kaybetmiyelim. Özellikle anne ve babalar Çocuklarınızın ruhlarına hitap edin. Manivayatlarını koruyun..


Ben bu yazıyı biryerden tanıyorum galibaaa biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
istanbul
QUOTE(Guest @ Jan 9 2006, 09:22 PM) [snapback]314[/snapback]

Ben bu yazıyı biryerden tanıyorum galibaaa biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif


Benim. İsmim çıkmamışta tekrar yazdım.
smile.gif smile.gif
gümüşhaneli
evet gençlere gereken önem verilmiyor bu konuda aileye .başımızdaki bürokratlara büyük görevler düşüyor sizce gereken özen gösteriliyormu bi konu acıldıgı zaman ses sus diyor genelde büyükler acaba büyük oldukları icinmi anlayışı kıt bi toplumda yaşıyoruz ben bir genç olarak her şeyden önce saygı diyorum gençler akıllı başlı insanlardır cebınde 3 kurus olsa nolur olmasa nolur oyuna gelemeyelım diyorum rabbim hayırlısını versin inşallah hakkımızda.
sefa2318
Ewet byaa bı yorum yapılmıs hepsını okursam butun gunum gıdecek gıbı ama bende soyle soyleyebılırımkı
Eger degerı gosteren aıle ıse Sukurler olsun derım
Devletten bahsedıyorsak oda benı asar yarı sıyaset gıbı bıse olacak herkesın gorusune saygı duymak lazım ...
sevme_29
11 senelik eğitim öğretimin 3.saate aktarıldıgı bir sınav sisteminde ve genclere gereken önem gözterildiği düşünülebilirmi gencler bu yüzden strese girebiliyor bu üzücü bi durum genclere mesleki yönde gelişitirilmeli özen gösterilmelidir bugun üniversite sınavlarına girenlerin sayısı cok büyük boyutlarda bu hic açıcı değil umutla giriyoruz onca paralar veriliyor kayıttı oy du buydu bunun hesabını kim verecek dış devletlerde bu bu bizden cok farklı onlar bizden cok sahip cıkıyolar gençlerine inanın gençler mücadeleden faz gecmemeli yinede kendilerini
geliştirmeli saygılarımla.
DELİKIZ
Sanırım yeterince verilmiyor..
Şayet verilmiş olsa idi sorumluluk sahibi bir gençlik olurdu
..
YORGUN YOLCU
malesef verilmiyo

gereken önem verilseydi biz bugün türkiye olarak bu konumda değil de çopk daha iyi yerlerde olurduk
Maxixca
Ben olaya iki taraflı bakmak istiyorum
1- elbette gençlere gereken önem verilmiyo
2- gençlerde kendilerine verilecek önemi anlıyacak konumda değiller, kendilerine verilen önemi baskı olarak algılıyorlar ve bunu istemiyorlar
SaGoPa_29
Hayır dry.gif
tizna
gencın aılesı ve cevresıne gore degısken cevaplanabıleck bı soru bu..
yanı tam olarak ne evet nede hayır dıyebıllırım
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.