Torul Kaymakamı Şafak Gürçam’ın yayınladığı genelge ile Hükümet Binası giriş katında oluşturulan Özürlü Hizmet Noktası faaliyetlerine başladı.


Hükümet Binası girişindeki polis noktasında görevli memurun ayrıca özürlü vatandaşlara hizmet vereceğini belirten Gürçam, konuyla ilgili yaptığı açıklamada oluşturdukları “Özürlü Hizmet Noktası” ile özürlü vatandaşlara daha iyi hizmet vermeyi amaçladıklarını söyleyerek şöyle konuştu: “Özürlü vatandaşlarımızın resmi kurumlarla olan iş ve işlemlerinin süratli ve sağlıklı bir şekilde görebilmesi amacıyla, Sosyal Devlet anlayışının da bir gereği olarak Hükümet Konağı giriş katında oluşturduğumuz Özürlü Hizmet Noktası ile tüm özürlü vatandaşlarımızın iş ve işlemleri özen ve hassasiyetle gerçekleştirilecektir” dedi.


Kaymakam Gürçam’ın yayınladığı genelgede, kurum amirlerine şu konular iletildi: “Söz konusu hizmet noktası, Hükümet Konağı girişindeki Polis Noktası ile aynı yerde olacaktır. Görevli Polis Memuru, gelen özürlü vatandaşlarımızı karşılayacak, talebini alarak misafir edip, gerekli ikramda bulunacaktır. İlçe Emniyet Amirliğince; Hükümet Konağı girişindeki Görevli Polis Memurunun bu işle ilgili olarak görevlendirildiği hususu tebliğ edilecektir.

Görevli memur tarafından, özürlü vatandaşlarımızın konusu hangi kurumu ilgilendiriyorsa ilgili daire amirine telefonla ulaşılacak, daire amirinin görevlendireceği personel aracılıyla, özürlü vatandaşlarımızın iş ve işlemleri takip edilip yerine getirilecektir. Tüm kurum Amir ve Memurları konuya gereken hassasiyeti gösterecek, herhangi bir aksamaya meydan vermeyecektir. Kendi hizmet binalarında bulunan resmi dairelerde benzer tedbirleri alarak uygulamaya koyacaklardır