İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN FAKTÖRLER


Sağlığımızı tehdit eden binlerce faktör vardır. Bu faktörler her alanda karşımıza çıkabilir. Yediklerimiz,içtiklerimiz,giydiklerimiz,kullandıklarımız gibi bir çok alanda herşeyin sağlığımız üzerinde etkisi vardır. Bu faktörlerin tümünden bahsetmeye kalkışılırsa şüphesiz ki saatlerce sürebilir. Çünkü bir çok etmen mevcuttur. Bunlardan bazılarına değinecek olursak;

1.Alkol: Kişide bağımlılık yapar.

Sigara gibi daha çok az gelişmiş ülkelerde kullanımı fazladır. Alkol bağımlılığına ve ileride düzelmesi mümkün olmayacak hastalıklara sebep olur.

2. Sigara: Ülkemiz ve dünya’daki en büyük sağlık tehdidir.

Günümüzde sigara yüzünden kanser olan hasta sayısı her geçen gün artmaktadır. Sigaranin içindeki binlerce kanserojen madde insanın sigaradan her bir nefes çekişinde ciddi şekilde vücudu etkilemektedir. Sigara tıpkı intihara benzetilir. İntihardan tek farkı ise sigaranın yavaş yavaş öldürmesidir. Sigara insanın fiziksel ve ruhsal sağlığı da dahil olmak üzere tüm yönden etkilenmesine ve sağlık problemleri yaşamasına sebep olur.

3.Temizlik Maddeleri ve Parfümler: Temizlik maddeleri de kimyasal maddelerdir.

Temas ettikleri organ ve dokuya zarar verebilirler. Uzun süre temas halinde ciltte ciddi sorunlara sebep olabilir. Parfüm,deodorant gibi güzel koku yayan maddelerde bedenimizde bir süre sonra alerjiye sebep olabilir. İşte yukarıdaki 3 madde insan sağlığını etkileyen faktörlerden sadece bir kısımıdır. Daha binlerce faktör mevcuttur.


ELVAN SARI
ÇEVRE TEKNİKERİ