Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5354 %0.07
49,5729 %-0.06
5.746,23 % -0,12
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Akçay: Bir asırdır beklenen müjde 

Akçay: Bir asırdır beklenen müjde 

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Şubat 2021 tarihinde katıldığı AK Parti Trabzon İl Kongresi'nde ‘Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Hızlı Tren projemizin güzergâh etüt çalışmalarını seneye tamamlıyor, ardından inşaatına başlıyoruz’ sözlerinin bölge halkının ve iş dünyasının bir asırdır beklediği bir müjde olduğunu söyledi.

1667
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Şubat 2021 tarihinde katıldığı AK Parti Trabzon İl Kongresi'nde ‘Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Hızlı Tren projemizin güzergâh etüt çalışmalarını seneye tamamlıyor, ardından inşaatına başlıyoruz’ sözlerinin bölge halkının ve iş dünyasının bir asırdır beklediği bir müjde olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu önemli müjde için Gümüşhane iş dünyası ve şehir adına teşekkür eden Akçay, Gümüşhaneliler başta olmak üzere Trabzon ve bölgedeki diğer illerin bir asırdır beklediği Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Hattı projesini ve yürütülen tüm çalışmaları her zaman yakından takip ettiklerini kaydetti.

GTSO Başkanı İsmail Akçay, “Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Hattı projesi Etüt çalışmaları için 16.05.2018’de ihale yapıldığını ve ihaleyi alan firma ile de 11.09.2018 tarihinde sözleşme imzalandığı günden itibaren takip ediyoruz. Gümüşhane milletvekillerimiz ile her dönem bu projenin yakın takipçisi olduk ve gelişmeleri gün ve gün takip ettik. Ancak pişmiş aşa su katan çok olur düşüncesi ile yaşanan gelişmeleri açıklarken de sürekli dikkatli olmaya çalıştık. Yine geçtiğimiz günlerde Gümüşhane Belediye Başkanımız Ercan Çimen ile Ankara’da gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaretler kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ile görüşerek, Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesinin son durumu ve yapılan etüt çalışmaları hakkında bilgi aldık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Şubat 2021 tarihinde katıldığı Ak Parti Trabzon İl Kongresi'nde de ‘Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Hızlı Tren projemizin güzergâh etüt çalışmalarının seneye tamamlanacağı ve ardından inşaatına başlanacağı müjdesi ise bizleri bir kez daha fazlasıyla mutlu etmiştir” dedi.

Bölge olarak en büyük beklentilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği bu güzel haberin ardından Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu hattının güzergâh etüt çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanması ve projenin yatırım programına alınarak yapım ihalesi tarihinin müjdesinin de kendilerine iletilmesi olduğunu belirten Başkan Akçay, bu güzel haberlerin devamının geleceğine dair inançlarının tam olduğunu belirtti. 

“Bu proje bölgemiz ve ülkemizle beraber uluslararası ticarete hizmet edecek bir projedir”

Takdir kültürünün eleştiri kültüründen önde görülmesinin hizmetlerin başarıya ulaşmasında daha etkin olacağını düşündüğünü ifade eden Akçay, “İlimizle ilgili konularda daha olumlu ve daha pozitif düşüncelerle birbirimize destek verirsek ilimize gelecek hizmetleri kolaylaştırır. Takdir kültürünün eleştiri kültürümüzden önde görmemiz, hizmetlerin başarıya ulaşmasında daha etkin olacağını düşünüyorum. Karşılaştığımız sorunların çözümü için hep birlikte hareket etmek, sorunların çözüme kavuşması için daha faydalı olmaktadır. Ben bir kez daha her daim projenin takipçisi olan tüm Milletvekillerimiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Hızlı Tren projesi ve yapılan çalışmalar hakkında vermiş olduğu değerli müjde için teşekkür ediyor, projenin hayata geçirilmesi için bizlerle birlikte yıllardır projenin takipçisi olmuş değerli basın mensuplarımıza ve destek vermiş herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *