Ara
Gümüşhane
Açık
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,2056 %0,23
48,7770 %0,44
5.507,93 % 1,36
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Belçikalı Smedt: “Araköy ekmeği şuana kadar yediğim en iyi üç ekmek arasına girer”

Belçikalı Smedt: “Araköy ekmeği şuana kadar yediğim en iyi üç ekmek arasına girer”

TV8 ekranlarında yayınlanan ve izlenme rekorları kıran Masterchef Türkiye programında dünyaca ünlü ekşi maya araştırmacısı Belçikalı Karl De Smedt, bugüne kadar yediği en iyi ekmeklerden birisinin Gümüşhane ekmeği olduğunu söyledi.

274
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Ekşi maya ekmek üzerine kütüphane kuran ve dünyanın her noktasında bu konuda araştırmalar yapan Belçikalı şef Karl De Smedt’in Gümüşhane ekmeğiyle ilgili sözleri programa damga vurdu.

Daha önce ekşi mayalı ekmek araştırması için birden fazla kez Gümüşhane’ye gelen ve Türkiye’de ekmek üzerine ekol isimlerden birisi olan Hakan Doğan aracılığıyla geldiği Gümüşhane’de Kürtün ilçesine bağlı Araköy köyünde Ali Bodur’un fırınında yediği ekmeği bugüne kadar yediği en iyi ekmeklerden birisi olduğunu ifade eden Karl De Smedt’in sözleri sosyal medya platformlarında da gündem oldu.

Ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna’nın jüri üyeliğinde gerçekleştirilen programa konuk olan Belçikalı Karl De Smedt’in aralarında Gümüşhane’den götürülen ekşi mayanın da olduğu ekşi maya kütüphanesinden de görüntüler verildi.

Programda konuşan Belçikalı Karl De Smedt, “Dünyanın her köşesindeki ekşi mayaları topluyoruz ve onlar üzerinde araştırmalar yapıyoruz. Bu beni bütün dünyayı gezip, ekşi maya toplayıp onların nasıl yapıldığını, kimin yaptığını araştırmaya yönlendiriyor. Bunların hepsini bir araya getirip üzerinde çalışmalar yaptığımız bir kütüphanemiz var. Ekşi maya kütüphanesi. Kar amacı gütmeyen bir kuruluş” dedi.

Ekim 2019'da kamera ekibiyle Türkiye’ye geldiğinde Bursa'da fırınları olan ve daha önce Gümüşhane’ye birkaç kez gelen Hakan Doğan'la buluştuğunu anlatan Belçikalı Karl De Smedt, “Bunları araştırmak için bir araya geldik. Bu görevimiz için TÜrkiye'nin güneyine, Uşak'a, Trabzon'a gittik. Bursa'ya gittik. Gümüşhane'ye gittik. Keşfettiğim bir fırın vardı. Yediğim en iyi ekmek diyemem çünkü diğer insanlara saygısızlık olur. Ama gönülden söylüyorum ki şuana kadar yediğim en iyi üç ekmek arasına girer. Bu inanılmaz. Yüzde 100 ekşi mayalı” ifadelerini kullandı.

Kentin 11 coğrafi işaretli ürünlerinden olan Gümüşhane Ekmeği ve Kürtün Araköy Ekmeğinin dünyaca ünlü bir uzman tarafından övüldüğü programın görüntüleri sosyal medyada Gümüşhaneliler tarafından en çok beğenilen ve paylaşılan görüntüler oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *