Gümüşhane’nin en yaşlı öğretmenlerinden şair Hasan Odabaş, 24 Kasım Öğretmenler gününde son yolculuğuna uğurlanacak.
Gümüşhane eğitim hayatının kilometre taşlarından olan 87 yaşındaki Odabaş, dün hayatını kaybetmişti.
Aynı zamanda halk ozanı olan Odabaş, eğitim hayatının yanısıra bugüne kadar yüzlerce şiirini Demokrat Gümüşhane ve Kuşakkaya Gazetelerinde yayınlamıştı.
Merhum Odabaş, bugün öğle namazının ardından Kemaliye Camiinde kılınacak olan cenaze namazına müteakip Canca Mezarlığında toprağa verilecek.
Hasan Odabaş kimdir?
1929 yılında Gümüşhane de doğdu Erzurum Pulur ve 1947 yılında Beşikdüzü köy enstitüsünü bitirdi. Aynı yıl öğretmenliğe başladı. 1963 yılında Yetiştirme Yurdu Müdürlüğüne atandı. Bir yıl İngiltere de eğitim gördü. İlk şiiri 1947 yılında yayınlandı. Emekli olan Odabaş’nın yazıları ve şiirleri Demokrat Gümüşhane ve Kuşakkaya gazetelerinde yayınlandı.
Gümüşhane’de 750 metre arayla iki kaza: 1 ölü, 3 yaralı
#Gümüşhane / 01 Aralık 2025
O şahıslar tutuklandı
#Gümüşhane / 27 Kasım 2025
Yorumlar
A
Abdurrahim ERDOĞDU
9 yıl önce
Allah rahmet eylesin. Bütün merhum ve merhumelere dua niyaz ediyorum.
CEVAPLA