Ara
Gümüşhane
Kapalı
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5354 %0.07
49,5729 %-0.06
5.746,23 % -0,12
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Türkiye'de bir ilki Gümüşhaneliler gerçekleştirdi

Türkiye'de bir ilki Gümüşhaneliler gerçekleştirdi

Türkiye'de NGS teknoloji transferi ile Non-Invaziv Prenatal Tarama (NIPT) testi çalışan ilk genetik hastalıkları tanı merkezi Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi (GENOKS) açılışı gerçekleştirildi.

803
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Türkiye'de NGS teknoloji transferi ile Non-Invaziv Prenatal Tarama (NIPT) testi çalışan ilk genetik hastalıkları tanı merkezi Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi (GENOKS) açılışı gerçekleştirildi.

Kurucusunun hemşehrimiz Gümüşhane Torul Gençlik Voleybol kulübü başkanı Av.Özden Bostan’ın olduğu, Yönetim Kurulu Başkanlığını 23, 24 ve 25. Dönem Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın’ın yaptığı GENOKS Genetik Hastalıkları Tanı Merkezinin açılışı Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla yapıldı.

Cinnah Caddesi 64/B Çankaya-Ankara adresinde hizmete giren merkezin açılışına, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın yanı sıra Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Eski Adalet Bakanı Oltan Sungurlu, Eski İçişleri Bakanı Ülkü Güney, Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç, Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Eski Milletvekili Mehmet Necati Çetinkaya, Yargıtay Üyeleri, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müşaviri Yusuf Özgün, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Op. Dr. Orhan Koç, hastane başhekimleri, doktorlar ile GENOKS çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış sonrası görüştüğümüz Doç. Dr. Kemalettin Aydın, “Siyaset sonrası dönmüş olduğum doktorluk mesleğimde Türkiye’ye teknoloji transferi yaparak Bakanlığımızdan ruhsatlandırdığımız GENOKS Genetik Hastalıklar Tanı Merkezimizin Açılışını Bakanlarımız ve dostlarımız ile birlikte yaptık. Gebelik ve Kanser genetiğinde Öncü kuruluşumuzun açılışında bizleri yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *