Ara
Gümüşhane
Kapalı
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,4509 %0,46
49,3576 %0,76
5.551,47 % -1,86
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Zigana Ovit Tüneli'ni tahtından edecek

Zigana Ovit Tüneli'ni tahtından edecek

Trabzon-Gümüşhane karayolu arasında yapımına başlanılan 14,5 kilometre uzunluğu ile dünyanın en uzun ikinci tüneli olması planlanan Zigana Tüneli’nin, 2020 yılının Nisan ayında bitirilmesi hedefleniyor

1551
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Trabzon-Gümüşhane karayolu arasında yapımına başlanılan 14,5 kilometre uzunluğu ile dünyanın en uzun ikinci tüneli olması planlanan Zigana Tüneli’nin, 2020 yılının Nisan ayında bitirilmesi hedefleniyor  

Doğu Karadeniz ve Kafkasları, Ortadoğu ve İran’a bağlayan Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan Tarihi İpek Yolu güzergahındaki Yeni Zigana Tüneli hizmete girmesiyle Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli olacak.  

Trabzon-Gümüşhane karayolu arasında yapımına başlanılan 14.5 kilometre uzunluğu ile dünyanın en uzun ikinci tüneli olması planlanan Zigana Tüneli’ndeki kazı çalışmaları devam ediyor.

Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Başar köyünden başlayan tünel kazı çalışmalarının Gümüşhane bölümü ise Torul ilçesine bağlı Köstere mevkiisinde sürdürülüyor. Zigana Tüneli hizmete girmesiyle geçtiğimiz gün ilk ışıkla buluşma töreni düzenlenen Ovit Tüneli’ni de geçerek Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli olacak.

580 milyon TL’ye mal olacak

580 milyon TL’ye bedelli projede Gümüşhane tarafından 1.2 kilometre, Trabzon tarafından ise 300 metrelik kazı çalışması gerçekleştirildi. 2020 yılının Nisan ayında bitirilmesi hedeflenen Zigana Tüneli çift tüp tünelleri ile birlikte toplam uzunluğu 29 kilometre olacak. Gümüşhane’nin Torul ilçesinde kurulan şantiyede 280 işçi tünel için 24 saat çalışırken, tünelin Trabzon tarafına da kurulacak şantiyeyle birlikte işçi sayısı 400’e çıkarılacak. Ovit Tüneli’nden farklı bir havalandırma sisteminin yapılacağı Zigana Tüneli’nde şaft (doğal havalandırma) uygulanacak.

Sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkacak

Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli olacak olan Zigana Tüneli hizmete girmesiyle Gümüşhane, Trabzon Limanı'na daha da yaklaşacak ve yolun geometrik standardı daha da yükselmiş olacak. 100 kilometre olan güzergah 10 kilometre kısaltarak 90 kilometreye düşürülmüş olacak. Özellikle kış aylarında yağışın ve karın yoğun olduğu geçitte keskin virajlar ve rampalar da bu projeyle ortadan kalkmış olacak. Zigana Tüneli ile birlikte sürücülere konforlu, güvenli ve ekonomik bir ulaşım imkanı sağlanmış olacak.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *