Yazdırdığınız Makale: BAHARDA SİYASET VE FUTBOL BAŞKADIR !.


BAHARDA SİYASET VE FUTBOL BAŞKADIR !

 
        Bahar ayları, ülkemizde heyecanlı ve hareketli geçiyor. Yerel seçimler ve tartışmaları, G20 zirvesi, Medeniyetler İttifakı toplantısı, Obama\'nın Türkiye ziyareti ve GS, FB derbisi.

        Seçim sonrası itiraz ve değerlendirmeler devam ede dursun, Nisanın ilk haftasına başbakanımızın, Danimarka eski Başbakanı Rasmussen\'in NATO Genel Sekreterliği\'ne getirilmesine karşı çıkması damgasını vurdu.

       Bilindiği üzere Danimarka basınında Peygamberimizi aşağılayan bir karikatür yayınlanmış, İslam Âlemi de ayağa kalkmıştı. Zamanın Danimarka Başbakanı olan Rasmussen de olaya düşünce özgürlüğü penceresinden bakıp tepkileri umursamazlıktan gelmişti. Ayrıca ROJ TV\'nin Danimarka\'dan yaptığı yayınlar da, tüm uyarılarına rağmen devam etmesi protestonun ana nedenlerini oluşturuyordu.

       Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan, Rasmussen\'e, NATO Genel Sekreterliği\'ne evet diyebilmemiz için, ROJ TV\'nin kapatılması ve Peygamberimize yapılan saygısızlık için özür dilemesi şartlarını ileri sürdü. Sonuçta, baskı ve kulislerin yanında Obama\'nın da şartlarımızdaki garantörlüğü kabul etmesi, olayı tatlıya bağladı.

        Yine nisanın ilk günlerinde İstanbul da Medeniyetler ittifakı toplantısı yapıldı. Rasmussen de oradaydı. Tabiî ki, verdiği sözü tutmayıp İslâm Âleminden özür dilemedi!

       Sonrasında, ABD Başkanı Obama\'nın, tüm dünyaya, Müslümanlığın laiklik ile birlikte yaşayabileceğinin en önemli göstergesi olarak gördüğü Türkiye\'yi ziyareti izledi. Ziyaretinde, Türkiye\'nin ABD için vazgeçilmez bir ülke olduğunu, Atatürk\'ün kurduğu cumhuriyete ve temel ilkelerine büyük saygı duyduğunu sempatik tavırlarla belirtti.

      Bir yandan olumlu mesaj ve söylemleriyle sempatisini artırırken, biryandan da Türkiye\'den yapması gerekenleri sıraladı. Kürt sorununun çözülmesi, Ermenistan sınırının vakit kaybedilmeden açılması, sözde soykırım konusunun ele alınması ve Heybeliada Ruhban Okulu\'nun en kısa zamanda açılması gibi.

      Dahası Irak konusunda yardım, İran ile ABD arasında yapılacak müzakerelerde aracılık, İsrail-Suriye Görüşmeleri\'nin devamının sağlanması, Filistinli gruplarla \'iki devletli\' çözüm konusunda temaslar sağlanması, Orta Asya petrol ve doğalgazının Avrupa\'ya ulaştırılması projeleri için de destek ve isteklerini bir bir sıraladı Obama.

       Belli ki, Türkiye-ABD ilişkilerinde Türkiye\'nin önemi oldukça yükselmiş durumdaydı. Geçmişte çoğu kez sadece potansiyel gücüyle konuşulan Türkiye, şimdi potansiyelini gerçek hayata yansıtan bir ülke olarak, ortaklığı aranan bir ülke konumuna gelmişti.

       Bitirirken, geçtiğimiz hafta sonu dünyanın üç büyük derbisinden biri olarak kabul edilen GS-FB maçı oynandı. Derbide, büyük rekabetten rezalete dönüşen olaylar zincirini ibretle ve hayretle izledik televizyonlardan. Saygı ve Sevgiler…