Yazdırdığınız Makale: BİR ÇİVİ ÇAKANI ALKIŞLARIZ.


BİR ÇİVİ ÇAKANI ALKIŞLARIZ

 

      Askerlikte yazılı şikayetlerin 24 saat sonra kabul edildiğine dair bir düşünce halk arasında yaygındır. Bu bir kural mıdır bilemiyorum. Ama, bu uygulama bana mantıklı geliyor. Çünkü olayın üzerinden 24 saat geçince duygusal hava dağılır. Daha salim bir kafa ile düşünür insan. Şikayetinde ısrarlı olsa bile, şikayetini kabul edilebilir delillere dayalı olarak yapar.
      Şikayeti, 24 saat sonraya ertelemeyişi gazeteciler içinde geçerlidir. Bu nedenle gazetecilerde, yakınmalarını yada eleştirilerini sıcağı sıcağına yapmak yerine bir süre sonraya bırakmalıdır. O zaman, daha az hata yapar ve yazılanlarda hata payını ya sıfırlar yada çok aza indirir.
      Milletvekili Sayın Sabri Varan’ın 10 Nisan Pazartesi günü Radyo 29’da bir konuşma yaptığını, yerel gazetelerde, Gümüşhane’de açılması düşünülen fakültelerle ilgili çıkan yazıların, haberlerin gerçekleri yansıtmadığını, yerel basına rağmen Gümüşhane’de bir değil üç fakülte açacağını ifade ettiğini söyledi dinleyen arkadaşlar. Konuya bir düzeltme ile girelim; Sayın Varan’ın yerel basınla kastı galiba yalnızca Kuşakkaya  Gazetesidir.
      Eğer, Kuşakkaya’da yazılanlar Sayın Varan’ın hoşuna gitmedi ise ve Kuşakkaya Gazetesine nispet olsun diye 3 fakülte açtıracaksa, biz bundan mutluluk duyarız. Ve hiç kuşkusu olmasın bu haberi  (kendi çabası ile gerçekleşmişse) adını da kullanarak manşetten veririz.
      Kırk yıldır, ilçeleri, kasabaları ve köyleri ile, Gümüşhane’ye bir şeyler yapılsın, insanlar mutlu olsun diye çaba gösteriyoruz.
      Diğer alanlar bir yana, yalnız eğitim öğretim ve kültür alanında yüzlerce imzalı ve imzasız yazı ve haber yayınlandı Kuşakkaya’da.
      Beş yıl önce 33 kişi ile kurduğumuz “Gümüşhane Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği”ndeki görevimiz devam ediyor. Derneğin yükü de bu 33 üyeden sadece 6-7 kişinin omuzlarında yürüyor.
      Gelelim Eğitim Fakültesi konusuna.
      Eğitim Fakültesine biz noktayı koymadık. YÖK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsa Eşme, Eğitim Fakültesinin niye açılamayacağını herkesin anlayacağı bir dille anlattı. YÖK Başkan Yardımcısı ve üyesinin de Gümüşhane’ye siyasi erkden ziyade, Sayın Aydın Doğan’ın ricası üzerine geldikleri bir gerçekti.
      Türkiye’de her yıl (65 Eğitim Fakültesinden) 40 bin öğrencinin mezun olduğu ve bunların ancak %10’unun kendi alanlarında görev alabildiği bir başka gerçektir. İngilizce bölümü de Eğitim Fakültesinin bir ünitesidir. Ancak tek bir bölüm için fakülte açılamayacağını, bir bölüme dekan atanamayacağı da yine bilim adamlarının ifadesidir.
      Sözün özü: “yaptığımız iyilik ürküttüğümüz kurbağayı değmedi”.
      Başkalarının çaktığı çivileri sahiplenmemek koşuluyla, kim Gümüşhane’ye bir çivi çakarsa alkışlarız.
      T.T.’nin notu: Dünkü yazımda en uzun süre ile bir arada bulunduğumuz eski Milletvekili, eski Baro Başkanı Necati Akagün’ün adını geçirmeyi unuttum.
      Özür dileyerek hatırlatmak isterim.