Yazdırdığınız Makale: ÜNİVERSİTE BİZİM HAKKIMIZ DEĞİL Mİ?.


ÜNİVERSİTE BİZİM HAKKIMIZ DEĞİL Mİ?

 
        Sayın Başbakan 2007 yılı seçimleri nedeni ile seçim ekonomisi uygulamayacaklarını ve mali disiplinden asla taviz vermeyeceklerini ifade etti. Ancak hiçte öyle değil. 250 bin geçici işçiye kadro. Emniyete 20 bin polis ve seçime çeyrek kala 17 il’e de Üniversite. Bilindiği üzere geçen yıl içinde 15 il’e de üniversite açılmıştı.  (Dileriz Üniversite sayımız 500’lere ulaşsın.)

        Kısa bir süre önce bakanlar kurulundan 17 il’e daha Üniversite açılması kararı alındı. Gümüşhane bu son 17 il arasında neden yok. Adı geçen illerin ekonomik, sosyal, kültürel yapıları itibarıyla Gümüşhane’den çokta farklı değiller. Örneğin Artvin ilinin Gümüşhane’den hangi ayrı özelliği var. Bize göre bu illere bakıldığında Gümüşhane ilk beş il arasına girebilecek kapasitede.

        Gümüşhane halkı bu konuya oldukça hazırlıklı. Hepsinde ortak bir arzu ve istek var.  Ayrıca ilimizde bir Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği de var. Bu dernek imkânlarının elverdiği ölçüler içinde çalışarak üniversitenin altyapısına katkı sağlayacak yeterli emlak ve araziyi sağladı.

        YİBO’nun, Meslek Yüksek Okulu ve Mühendislik Fakültesinin bulunduğu alandan çıkarılması için  gazetemizde yazdıklarımızla yıllarca mücadele verdik. Önümüzdeki yıl YİBO’da yeni yerine taşınacak. Kısacası Üniversitenin açılması için fizikî manada çok büyük bir eksiğimiz yok.

        Biz Gümüşhane ve Gümüşhaneliler sanal olarak davullu zurnalı fakülte açılışı yapan milletvekillerimizi, önceki parlementerlerimizi, sivil toplum kuruluşlarını, il içinde ve dışında yaşayan duyarlı hemşehrilerimizi göreve davet ediyoruz.

        Ayrıca işadamı hemşehrimiz sayın Aydın DOĞAN’ın eğitim-öğretim alanında ilimize yapmış olduğu hizmet ve yatırımların yanında Üniversite konusunda da gerekli duyarlılığı göstermesini de bekliyoruz.