ACEMİ KASAPLAR YİNE İŞ BAŞINDA

Bayramlar, Türk milletinin hayatındaki özel ve akılda kalıcı önemli günlerdendir. Bayramlar, soysal dayanışma, karşılıklı sevgi hoş görü ve birlik beraberliğin ile saygının tesis edildiği özel günlerdir… Her yıl tekrarlanmakta olan ve ömrü yetenlerin şahit olduğu bu bayramlarda, kendine has farklı programlarla kutlama etkinlikleri yapılmaktadır. Bayram namazı kılmak, kurban kesmek ve kurban etlerini dağıtmak, akraba, komşu ve hasta ziyaretleri yapmak bunlardan bazılarıdır.

İslam dininde Kurban, Allah’a yaklaşmak ve Allah rızasına ermek niyetiyle kesilen, kurban edilen, hayvan demektir. Kur'an'da geçen İbrahim peygamber ve oğlu İsmail ile ilgili kıssadan yola çıkarak, kurban kavramı, çok daha genel bir adanmışlığı, Allah için bireyin her şeyini feda edebilecek olmasını, Allah'a teslimiyeti ve ona karşı şükür içinde olmayı ifade etmektedir Kur'an 'da Hac Suresinde geçen şu ayet, kurbanın islam inancındaki yerini özetler: "Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz Allah’a ulaşacak olanancak, sizin O’nun için yaptığınız, gösterişten uzak amel ve ibadettir" (Hacc 22/36;37 )

Her yıl Kurban Bayramı’nın gelmesi ile birlikte ülkemizde yaşanan acemi kasaplar yine sahalara ineceği malum. Kurban Bayramının ilk günlerin de kurban kesmeye çalışırken kendini yaralayan acemi kasaplar yine sahnede eminiz ki yerlerini alacaktır. Türk klasiği olarak ben yaparım diyerek bu işe koyulanlar nedense sonun hüsranla kendini hastanede buluyor.

Kurbanlarını kesmek isteyen veya kasaplara yardım etmeye çalışan bazı kişiler acemiliklerinin kurbanı oluyor.

Bayramlar insanların birbirleri ile dayanışma içinde olmalarının en güzel örneğindedir. Mutsuzlukların, kötülüklerin yerini sevinçler yer almalıdır. Bayramlar küçüğüyle büyüğüyle herkesin mutlu olma günüdür.

Kurban yerine kendimiz kurban olmamak temellisi ile hayırlı bayramlar diliyorum.
YORUM EKLE