Gümüşhane Haberleri
2019-02-13 13:04:10

Bu Gömleği Kim Giyecek?

Sinan Uçar

13 Şubat 2019, 13:04

Kongreler takımı olan Gümüşhanespor, geçtiğimiz hafta sonu ilginç anlara tanık olduğumuz olağanüstü bir kongreyi geride bıraktı. Herkesin merakla beklediği yeni başkan kim olacağı sorusunun cevabını beklerken, Milletvekili Hacı Osman Akgül’ün Onursal Başkanlık sıfatını, “Gümüşhanespor’ın şahsi olarak anılması kulübe zarar veriyor. Gümüşhanespor’un kurumsallaşması gerekiyor, Gümüşhane Belediyesi kulübü devir almalı ve şehrin belediye başkanı aynı zamanda Gümüşhanespor’un onursal başkanı olmalıdır” diyerek Kırmızı-Beyazlı ekibin onursal başkanlığı sıfatını bıraktığını açıkladı.

Ercan Başkan Belediye İçin Gömlek Bol Dedi

Milletvekili Akgül’ün yapmış olduğu açıklama karşısında Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise, Belediye olarak bu yükü kaldıramayacaklarını, şampiyon olan Hentbol takımının da maddi yükünü kaldıramayacakları için bıraktılar söyledi. Ercan başkan özetle bu gömlek belediyeye çok bol gelir dedi. Ercan başkanın bu açıklamasına rağmen ısrarla Milletvekili Akgül Ercan Başkana Onursal başkan diye hitap etti.

Peki Yönetim Cephesi

Milletvekili Hacı Osman Akgül’ün Onursal Başkanlığı bırakmasını açıklamasının ardından kulübün ikinci başkanı Günay Muslu, yönetimin toplu halde istifa edeceklerini ve bireysel olarak bir futbolcuya 15 bin bulabilecek bir gücü olmadığını söyledi. Bu teze karşı Milletvekili yönetimin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Tartışmaların sık yaşandığı, ilginç bir kongreyi geride bırakan Gümüşhanespor başkansız ve geleceği meçhul bir şekilde beklemeye devam ediyor.

Sonuç

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, isteyerek veya istemeyerek bu gömleği giyecek gibi görünüyor. Yönetim ise sezon sonuna kadar devam etmeli, sezon sonu işe mali denge ortaya çıkartılarak Gümüşhanespor’un hedefleri açıklanmalı.

-Yönetim devam ederse, kayyum atanmak zorunda kalmayacak. Sezon sonuna kadar sabredilip kan değişikliği yapılabilir.

-Milletvekili Hacı Osman Akgün ve Gümüşhane’li iş adamları herhangi bir sıfata bağlı kalmadan desteğini sürdürerek devam eden yönetime destek vermeli.

-Yönetim istifa eder, herhangi bir aday çıkmazsa kulübe kayyum atanacak. Bu süre içinde ise Gümüşhanespor küme düşme potasına tamamen girebilir.

-Gümüşhanespor küme düştüğü takdirde bunun hesabını kimi nasıl verecek?

Not: Kongrede tartışması konusu olan ‘vefa’ sözcüğünü, tekrar beyinlere kazıyarak, sadece Gümüşhanespor değerinde birleşerek kişisel çıkar, kin ve söylemleri bir tarafa bırakarak, ellerimizi klavyelerden çekerek vicdanlarımıza uzatarak, herhangi bir ayrım yapmadan Gümüşhane’li ve Gümüşhanespor’lu ya yakışana yaparak, hiçbir kimsenin adamı olmaya çalışmayarak, Kırmız-Beyazlı renkleri en iyi şekilde kim temsil etmiş veya edecekse, kamuoyunun saygısını kazanmış veya kazanacak, bir başkan adayı belirleyerek gelecek başkan ve yönetime sonsuz destek verilmelidir.

Orta da giyecek bir gömlek varsa bunun darlığına ve bolluğuna bakılmaksızın giyecek ve giymek isteyenler kulübe sahip çıkmalı. Gümüşhanespor sadece şehirde değil, tüm hemşerilerimizin ortak değeridir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.