Gümüşhane Haberleri
2019-11-26 16:31:19

DİPSİZ GÖL VE SANAL HABERLERE CEVABIMDIR

Yusuf Sadık

26 Kasım 2019, 16:31

Dipsiz Göl kavramına yabancı olmadığımı saptayarak devam etmek istiyorum. Çocukluğumdan beri ünlü efsanesiyle (çifçi öküzleri sabanı ile battı Tireboludan çıktı)  bildiğim dipsiz göl Dörtkonak sınırları içerisinde 1970 rakımında çapı yaklaşık 100m. olan, yazları içinde çimdiğimiz, kenarında koyunları yıkadığımız bir göl. Bu gölün kuzey istikametinde taş köprü civarında birde çakır gölümüz var. Son günlerde Gümüşhane sınırları içerisinde sözü edilen Dipsiz gölü şimdilerde duyduk.  Yeri bile tam olarak bilinmeyen bu 26 m. çapındaki çukurda biriken kar sularından oluşan minnacık göl, define avcılarının hışmına uğramasından ve meydana gelen görsel kirlilikten meşhur olmuş bir su birikintisi. Su birikintisi çünkü bunu besleyecek kaynak akarsu yok. Sadece eriyen kar suları ile beslenen buharlaşmada az olduğu için de doluluk oranını kısmen koruyan bir göl.
Konuyu bilenler biliyor, bilmeyenler için yaptığım bu açıklamadan sonra gelelim asıl konumuza.

Kimi basın kuruluşları, çevreciler kim olursa olsun yaptıkları yanlış açıklamalar ile hem bilgi kirliliği oluşturdular hem de Gümüşhane halkını zan altında bırakacak nitelikte çevreye duyarsız bir algı operasyonu ile linç etmeye çalıştılar. Bu 5. kol yapılanmasının amacı ne olabilir? Olsa olsa sadizm duygularını tatmin etmekten başka ne olabilir?   Kimi kamu görevlileri hırpalansın, sözde geçilen haber de pirim yapsın. İşin içinde define ve para olmasa inanın bu işten yıllarca kimsenin de haberi olmazdı.

Değerli okurlar. Bilgi kirliliği alenen var, sanal değerlendirmelerde buna destek oldu. Göl Buzul gölüymüş. Birileri 11 bin yıllık, kimilerine göre de 66 milyon yıllık bir gölmüş.  Yaptığımız araştırmalar ve İl milletvekillerinin açıklamalarından sonra iddia edilen bilgilerin gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca,  uyduruk bu göl için görsel basında yer alan çoğu resimlerin de Dörtkonak Dipsiz Gölüne ait olduğu bilinen gerçeklerdendir.  Bu duruma göre bölgeye gitmeden elde bir kanıt olmadan hayal ürünü bir takım bilgilerle gölün buzul göl olduğunu, 11 bin yada 66 milyon yıllık olduğunu söylemek hatta bazı bilim adamlarının da buna destek verdiğini duymak sanki bir algı operasyonu kurgulanması isteniyor kuşkusunu getiriyor akıllara. Kime karşı, elleri kolları bağlı bazı kamu görevlilerine olmadı Gümüşhane halkına karşı.

Gelinen nokta. Çanak şeklinde olup görüntü kirliliğine neden olan kahraman(?) gölün tabanı kil tabakası ile su geçirmezliği garanti altına alınmış olup çukurda su tutulmaya başlanmıştır. Ve yüzde yüz dolması da an meselesi haline gelmiştir. Artık göl meselesi gündemden düşmeli pirim yapmayan algı operasyonlarına son verilmelidir. Çünkü devlet olarak gereken önlem alınmış Mülki İdare Amiri olarak Valimiz Sayın Taşbilek anında duruma müdahil olmuştur. Yasal süreci başlatmış, gölün eski haline gelmesi için gereken çabayı göstermiştir. Böylesine özverili çalışan valilere ihtiyaç verdir. Bunlardan biriside halen görev başında bulunan valimiz Sayın Kamuran Taşbilektir. Halkımızın düşüncesi de bu doğrultudadır.

Sonuç olarak: Kentimiz hizmet bekleyen bir bölge konumundadır. Doğru çalışıp iş üreten kamu görevlilerini örselemek değil onlara yardımcı olmak gerekmektedir. Olumsuz algı operasyonları ile kumpas kurmak, gaflettir delalettir hatta hıyanettir. Gümüşhane halkı hiç bir linç hareketine bugüne kadar muhatap olmamıştır, bundan sonrada olmayacaktır. Santa dipsiz gölünü karıştıranlar oradan asla bir şey bulamayacaklardır. Bulsa bulsa ancak kurbağa bulabileceklerdir.

Özetleyecek olursak: 

Saldırı nerden gelirse gelsin. Başta STK.lar olmak üzere, halkımız, tek bilek tek yürek.

Yorumlar (2)

Alirıza Aygün 4 Yıl Önce

Değerli hocam; Yapılan yorumlar ve eleştirilerdeki üslup çok önemlidir. Alaycı kışkırtıcı tamamen siyasi içerikli ve aşağılayıcı ifadeler kullanılmaktadır. Bir bardak suda fırtına koparmak bundan başka bir şey değildir. Aklı selim sahipleri işin sonunu bekleyip ona göre değerlendirme yapmaktadır. Ben bu sosyal medya üzerinden çıkartılan fırtınanın Gümüşhane sevdası ile hiç bir ilgisi olmadığını sadece bağcıyı döğme üzerine dizayn edilmiş bir kurgu olduğunu düşünüyorum. Değerlendirmelerinize aynen katılıyor saygılar sunuyorum.

Gamzede 4 Yıl Önce

Neyleyim ki kol bilekten değil,omuzdan kırık...Yoksa,gölde öyle bir taş yüzdürürdüm ki,hedefei 12"den vururdu.Rahmetli anamın tutamadığım vasiyetini bu defa burada tutuyorum:"YUT GETSİN!"..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.